Οι προβλέψεις Σατσιά-Φασουλιώτη και το μειονέκτημα για το θαύμα του ΑΠΟΕΛ

Έτοιμος να γράψει για ακόμη μια φορά ιστορία είναι ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος απόψε φοράει το ευρωπαϊκό του κοστούμι και υποδέχεται τον Άγιαξ για τη φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γαλαζοκίτρινοι, που έχουν απέναντί τους ένα μεγαθήριο της Ευρώπης, θα επιχειρήσουν το θετικό αποτέλεσμα που θα αφήνει τις οποιεσδήποτε ελπίδες πρόκρισης στους χρυσοφόρους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Γνώστες της ανωτερότητας του αντιπάλου, δυο παλαίμαχοι άσοι των πρωταθλητών, Μαρίνος Σατσιάς και Κώστας Φασουλιώτης, καταθέτουν τις δικές τους εκτιμήσεις στην OMADA, για την ευρωπαϊκή αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ. 

«Το παιχνίδι με τον Άγιαξ είναι ύψιστης σημασίας για το ΑΠΟΕΛ. Έχει παίξει ξανά με των ομάδα της Ολλανδίας αλλά όχι σε προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά στους ομίλους, που θεωρώ είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Πρόκειται για μια πάρα πολύ δύσκολη ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι ο Άγιαξ είναι ένας μεγάλος και ιστορικός σύλλογος, που οι στόχοι του είναι πάρα πολύ ψηλά. Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει να χάσει τίποτα, αντιθέτως έχει να κερδίσει πάρα πολλά με μια νίκη πρόκριση στα δυο παιχνίδια αυτά», ανέφερε αρχικά ο Μαρίνος Σατσιάς, για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι η κυπριακή ομάδα θα δυσκολέψει αρκετά τους Ολλανδούς. «Πιστεύω ότι ο Άγιαξ θα έχει δύσκολο έργο στο ΓΣΠ, γιατί η πίεση είναι στην ολλανδική ομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ έχει πάρα πολλά να κερδίσει και πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί αρκετά η ομάδα της Ολλανδίας».

Αναφορικά με την απουσία του κόσμου, ο Μαρίνος Σατσιάς επεσήμανε ότι θα έχει αρνητική επίδραση καθώς η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα δίνει άλλη ώθηση και είναι φόβητρο για τους αντιπάλους. «Σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο η απουσία του κόσμου, αφού η παρουσία του στο γήπεδο δίνει άλλη ώθηση στην ομάδα. Ο παλμός της κερκίδας είναι πάρα πολύ σημαντικός και το ΑΠΟΕΛ διαχρονικά βασιζόταν στον κόσμο του. Άλλο να παίζει με γεμάτο το στάδιο και να σπρώχνει την ομάδα και να είναι φόβητρο για τους αντιπάλους και άλλο να παίζεις με μισοάδειο».

Ερωτηθείς για τη δική του πρόβλεψη του αποτελέσματος, ο Μαρίνος Σατσιάς, ανέφερε: «Δεν λέω σκορ συνήθως αλλά εκείνο που έχω να πω είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ θα πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Με τη σειρά του, ο Κώστας Φασουλιώτης κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ, επεσήμανε αρχικά ότι η ομάδα του δεν έχει τίποτα να χάσει αλλά αντιθέτως έχει να κερδίσει. «Είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, με μια ομάδα που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, ειδικά η περσινή χρονιά ήταν πραγματικά φανταστική για τον Άγιαξ. Το ΑΠΟΕΛ όμως θεωρώ ότι δεν έχει τίποτα να χάσει αλλά έχει να κερδίσει και ελπίζω με τη βοήθεια της τύχης θα έρθει ένα καλό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι θα δούμε αρκετά τέρματα στο παιχνίδι. Είναι μια επιθετική ομάδα ο Άγιαξ, όμως και ο ΑΠΟΕΛ φέτος διαθέτει μεγάλη ποιότητα και θεωρώ ότι μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στη Λευκωσία και να πάρει με ένα στενό σκορ το παιχνίδι».

Όσο αφορά την απώλεια του κόσμου, ο Κώστας Φασουλιώτης εξέφρασε τη λύπη του γι' αυτό το γεγονός ενώ την ίδια ώρα μοίρασε συγχαρητήρια σε αυτούς που ακολουθούν την ομάδα στο γήπεδο.  «Είναι μεγάλη απώλεια. Θέλω να πω πραγματικά ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που πάνε γήπεδο, γιατί σίγουρα το ΑΠΟΕΛ χρειάζεται τη στήριξη των οπαδών του. Είμαι εναντίον της κάρτας φιλάθλου αλλά πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε αυτούς γιατί ο ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη τον κόσμο του. Οι οργανωμένοι είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει να έχεις οργανωμένους στο πλευρό σου. Σίγουρα θα είχε 20.000 με την παρουσία οργανωμένων στο παιχνίδι με τον Άγιαξ. Η μη κάθοδος των οργανωμένων ουσιαστικά έχει αποτρέψει αρκετό κόσμο να μην πηγαίνει στο γήπεδο».

Καταληκτικά, κάνοντας μια πρόβλεψη του σκορ, ο Κώστας Φασουλιώτης θεωρεί ως ένα καλό αποτέλεσμα το 1-0, κάτι που φυσικά φαντάζει αρκετά δύσκολο, όπως ο ίδιος υπογράμμισε. «Θεωρώ ότι ένα καλό σκορ για τον ΑΠΟΕΛ είναι το 1-0, όμως κακά τα ψέματα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Το ΑΠΟΕΛ θεωρώ ότι έχει κάνει ήδη τη δουλειά του στην Ευρώπη και στο ΓΣΠ θα επιχειρήσει την υπέρβαση. Αυτό που θα ήθελα να πω όμως είναι ότι έχει χρόνια να κάνει τέτοια ομάδα ο ΑΠΟΕΛ, με τέτοιο υλικό».

Κλείνοντας την ενδιαφέρουσα συνέντευξή του ο Κώστας Φασουλιώτης, στάθηκε στην ποιότητα του φετινού ΑΠΟΕΛ, για να επισημάνει ότι είναι η καλύτερη ομάδα που είχε η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη. «Η αλλαγή του προπονητή σίγουρα παίζει ρόλο, όμως δεν μπορούσε ο Τραμετσάνι να διαχειριστεί το προηγούμενο ρόστερ. Πήρε μια ομάδα φανταστική και δεν μπορούσε. Η διοίκηση έχει κάνει τη δουλειά της και εν συνεχεία έπρεπε να κάνει τη δουλειά της και η ομάδα και ο προπονητής. Όταν μια διοίκηση σου δίνει τόσους παίκτες ποιότητας, υπάρχει θέμα. Το ΑΠΟΕΛ το φετινό δεν έχει καμία σχέση με αυτό των προηγούμενων χρόνων. Για μένα είναι η καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ η διοίκηση του Πρόδρομου Πετρίδη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα