Ο Δαβίδ δεν φοβάται τον Γολιάθ και ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να ονειρεύεται

Αφήστε μας να ονειρευτούμε έλεγαν πριν τη σέντρα της ευρωπαϊκής αναμέτρησης με τον Άγιαξ ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Ντολ αλλά και ο διοικητικός ηγέτης των γαλαζοκιτρίνων, Πρόδρομος Πετρίδης.

Τελικά, οι πρωταθλητές ονειρεύτηκαν, είδαν στα μάτια τον Αίαντα και έφθασαν μια ανάσα από τη νίκη στο ΓΣΠ απέναντι στο μεγαθήριο της Ολλανδίας. Η κυπριακή ομάδα, έδειξε για πολλοστή φορά ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στα ευρωπαϊκά σαλόνια, κάνοντας ακόμη ένα ισχυρό αντίπαλο να υποκλίνεται και να αναγνωρίζει την ποιότητα του ΑΠΟΕΛ. 

Αν και με τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ολλανδική ομάδα πήγε να δείξει την ανωτερότητά της, ο ΑΠΟΕΛ έκαμψε την αντίσταση, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του και στην επανάληψη... αλώνιζε στην άμυνα του Άγιαξ, πλησιάζοντας μάλιστα αρκετές φορές μια ανάσα από το γκολ. 

Για ακόμη ένα παιχνίδι, τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες έδειξε ο Μούσα Αλ Τάμαρι, ο οποίος τρυπούσε την άμυνα των αντιπάλων και κέρδιζε κάθε φορά το πιο θερμό χειροκρότημα από τους 15 σχεδόν χιλιάδες φίλους των γαλαζοκιτρίνων που έδωσαν το παρών τους στο στάδιο της πρωτεύουσας. 

Αξιοσημείωτη επίσης, και η εμφάνιση του πορτιέρε των πρωταθλητών Μπέλετς, ο οποίος όποτε κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία του ήταν πανέτοιμος, διατηρώντας μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης την εστία του ανέπαφη. 

Σε γενικές γραμμές ωστόσο, όπως διαφάνηκε, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Ντολ, ήταν καλά διαβασμένος για την ομάδα που είχε απέναντί του, καταστρώνοντας το κατάλληλο πλάνο για το πώς να κτυπήσει τον Άγιαξ. 

Οι πολλαπλές ευκαιρίες του Τάμαρι, το σουτ-βολίδα του Σόουζα αλλά και η κεφαλιά του Πάβλοβιτς που σταμάτησε στο δοκάρι, έφερε ιδιαίτερα νεύρα στον Αίαντα, κάτι που διαφάνηκε και στα σκληρά μαρκαρίσματα, στις επτά κίτρινες κάρτες αλλά και στη μια κόκκινη που αναγκάστηκε να δείξει ο διαιτητής στους Ολλανδούς. 

Αναμφισβήτητα, η ομάδα της Λευκωσίας θα έχει αρκετά δύσκολο έργο στη ρεβάνς μέσα στο Άμστερνταμ απέναντι στους πρωταθλητές Ολλανδίας, αφού πλέον ο Άγιαξ γνωρίζει την ομάδα που θα φιλοξενήσει και γνωρίζει πώς να αντιδράσει.

Το όνειρο ωστόσο από την πραγματικότητα, όπως αποδείχθηκε και ψες στο βράδυ στο ΓΣΠ, δεν είναι τεράστια απόσταση. Φθάνει η ομάδα του ΑΠΟΕΛ να πιστέψει ότι μπορεί, και αφού το πιστέψει, η πρόκριση βρίσκεται στα πόδια της...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου