Το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου και η περιπέτεια του Απόλλωνα στην Ολλανδία

Στην Ολλανδία όπου απόψε θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται ο Απόλλωνας, στη δεύτερη φορά στην ιστορία του κατά την οποία τίθεται αντιμέτωπος με ομάδα από τη χώρα των… τουλιπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλει να κάνει το πέντε στα πέντε ο Απόλλωνας με το πρώτο βήμα από την Ολλανδία 

Το πρώτο ταξίδι του Απόλλωνα στην Ολλανδία πάει πολλά χρόνια πίσω, και συγκεκριμένα στο 2001, όταν τον Σεπτέμβριο του συγκεκριμένου έτους ταξίδεψε στο Άμστερνταμ για να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.  
 
Ήταν ένα ταξίδι που στην ομάδα της Λεμεσού έχουν να το θυμούνται όχι μόνο για αγωνιστικούς, αλλά πολύ περισσότερο για εξωαγωνιστικούς λόγους, καθώς συνέπεσε να γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία συνέβη η τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη με τη συντριβή δύο επιβατικών αεροσκαφών στους Δίδυμους Πύργους.
Με όλο τον πλανήτη να παρακολουθεί συγκλονισμένος τα γεγονότα της τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ-με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες-και έχοντας κυριεύσει παντού ο φόβος, ο Απόλλωνας ταξίδεψε κανονικά στην Ολλανδία για τον αγώνα, που ήταν προγραμματισμένος για τις 13 του Σεπτέμβρη.  
 
Ωστόσο, μια μέρα πριν την διεξαγωγή του, η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε την αναβολή όλων των παιχνιδιών εις ένδειξη συμπαράστασης στην κτυπημένη από την τρομοκρατία Αμερική, και ο αγώνας μεταφέρθηκε για τις 20 του μήνα.
 
Αποτέλεσμα τούτου, ήταν η   Λεμεσιανή ομάδα να επιστρέψει αναγκαστικά πίσω στην Κύπρο και να ταξιδέψει ξανά στην Ολλανδία μια εβδομάδα αργότερα.

Και το δεύτερο ταξίδι στην Ολλανδία ήταν ωστόσο επεισοδιακό, καθότι η αποστολή του Απόλλωνα έφθασε στο Άμστερνταμ, αλλά οι αποσκευές των μελών της…ξέμειναν στη Λάρνακα. Η ταλαιπωρία που υπέστησαν ήταν τεράστια, με τις αποσκευές να φθάνουν τελικά στην ολλανδική πόλη μια μέρα αργότερα και η ετοιμασία της ομάδας για το ματς(στολές κτλ), να γίνεται  οριακά στον χρόνο. Μάλιστα, την προπόνηση της προηγούμενης μέρας του αγώνα, οι πλείστοι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα την έκαναν φορώντας στολές του Άγιαξ. 
 
Στην αγωνιστική πτυχή, ο Απόλλωνας ηττήθηκε με 2-0 στην Ολλανδία, ενώ την ήττα, με 3-0, γνώρισε και στον επαναληπτικό του ΓΣΠ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μια υπεραιωνόβια πιτσιρίκα που… ανάβει τα λαμπάκια!

 

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία