Το who is who του... γυρολόγου-διαδόχου του Σωφρόνη

Ο Απόλλωνας επέλεξε τη σερβική σχολή για τον αντικαταστάτη του Σωφρόνη Αυγουστή, στην τεχνική του ηγεσία. Ο Ιβάν Βουκομάνοβιτς αναλαμβάνει άμεσα την ομάδα της Λεμεσού για να συνεχίσει από εκεί που έμεινε ο Κύπριος τεχνικός.
 
Ο 42χρονος Σέρβος τεχνικός έπαιξε ποδόσφαιρο σε πολλές χώρες στην καριέρα του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Όμπιλιτς της πατρίδας του, στην γαλλική Μπορντό, στην γερμανική Κολωνία, στον Ερυθρό Αστέρα, στην ρωσική Αλάνια, στην Μακάμπι Χερτζλίγια του Ισραήλ και στις βελγικές Λόκερεν και Αντβέρπ.
 
Όλα αυτά από το 1998 μέχρι το 2009, όταν και σταμάτησε να παίζει ποδόσφαιρο. Η φυσική του θέση ήταν αυτή του αμυντικού μέσου, ενώ μπορούσε να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία και ως κεντρικός αμυντικός.
 
Δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Εθνική Σερβίας σε οποιοδήποτε επίπεδο, αλλά αγωνίστηκε στην Εθνική Ελπίδων της Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Αμέσως, πήρε τα απαραίτητα διπλώματα προπονητικής για να συνεχίσει στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά πρόλαβε να δουλέψει μόνο σε δύο ομάδες μέχρι στιγμής. Κοούτσαρε για 18 παιχνίδια την Σταντάρ Λιέγης από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, αντικαιθστώντας τον Γκι Λουζόν.
 
Πιο πριν, ήταν βοηθός προπονητής στην νυν ομάδα του Κωνσταντίνου Λαϊφη για ένα διάστημα 15 μηνών (Ιούλιος 2013-Οκτώβριος 2014). Επιπρόσθετα, δούλεψε και στην Σλόβαν Μπρατισλάβας από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, αντικαθιστώντας τον Νίκκι Παπαβασιλείου.
 
Από τότε, παρέμενε άνεργος μέχρις ότου να έρθει το κάλεσμα από τους γαλάζιους της Λεμεσού. Στην μέχρι τώρα καριέρα του, κατέκτησε ένα μοναδικό Κύπελλο ως διάκριση. Αυτό ήρθε με την Σλόβαν στο τέλος της σεζόν 2016/17. Στα περισσότερα παιχνίδια με την σλοβακική ομάδα, αγωνιζόταν με διάταξη 4-2-3-1.
 
Στο Βέλγιο αγωνιζόταν με το αμυντικό 4-3-3, σύμφωνα με τα στοιχεία που βρήκαμε. Ο Βουκομάνοβιτς έχει παράδοση στην ανάπτυξη παικτών όλα αυτά τα χρόνια και ξεχωρίζουν τα ονόματα των Μίτσι Μπατσουαγί της Τσέλσι και του πρώην επιθετικού του ΑΠΟΕΛ Ιγκόρ Ντε Καμάργκο. Οδήγησε τη Σταντάρ Λιέγης σε δύο συνεχόμενες συμμετοχές στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και στην 2η θέση του πρωταθλήματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία