Όταν η κυπριακή διαιτησία έγινε ρεζίλι μέχρι την... Αμερική

Μπόλικο απόηχο αφήνουν οι αγωνιστικές δράσεις του κυπριακού πρωταθλήματος το τελευταίο διάστημα, με τις διαιτησίες να βρίσκονται στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού κόσμου της Κύπρου. 
 
Η OMADA του REPORTER, γύρισε πίσω στον χρόνο, αφού όπως διαφάνηκε δεν είναι η πρώτη φορά για τα κυπριακά δεδομένα, οι φωνές κατά της διαιτησίας. 
 
Συγκεκριμένα, δημοσίευμα εφημερίδας στις 23 Νοεμβρίου του 2005, αναφέρεται σε υπερατλαντικό ρεζίλεμα της διαιτησίας του νησιού μας. Οι φωνές κατά της διαιτησίας, η παραίτηση του διεθνούς «ρεφ» Κώστα Θεοδότου και γενικά τα ευτράπελα γύρω απ’ αυτό το θέμα… ταξίδεψαν και εκτός συνόρων το 2005, αφού όπως διαπιστώθηκε από μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, με το όλο ζήτημα ασχολήθηκαν ακόμα και ιστοσελίδες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά!
 
Κουτσομπολιό
Συγκεκριμένα, αναφορές για την υπό αναφορά εξέλιξη, υπήρξαν μεταξύ άλλων στις καναδικές www.canadian.com και Slam Sports, στην αμερικανική www.charlotte.com, στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας, Daily Record, στην www.mideastsport.com και σε ιστοσελίδα για δικηγόρους. Αν αναλογιστούμε τα… χάλια μας που φιγούραραν και στην ιστοσελίδα «Το σπίτι του κουτσομπολιού homeofgossip.com, τότε είμαστε για γέλια.
 
Το δημοσίευμα
Το κείμενο που αναδημοσιεύτηκε στα περισσότερα από τα πιο πάνω ηλεκτρονικά ΜΜΕ, είχε ως ακολούθως: «Κύπριος διαιτητής ποδοσφαίρου παραιτήθηκε μετά από επανειλημμένες απειλές για τη ζωή του. Ο Κώστας Θεοδότου, παραιτήθηκε μετά από απειλητικά τηλεφωνήματα που έλαβε στο σπίτι του από οπαδούς δυσαρεστημένους με την ποιότητα της διαιτησίας του.
 
Ένα από τα τηλεφωνήματα απαντήθηκε από την εξάχρονη κόρη του Θεοδότου. Άλλοι τρεις διαιτητές είπαν επίσης ότι δέχθηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα. Αρκετοί από τους διαιτητές α’ κατηγορίας σκέφτονται τώρα να μποϊκοτάρουν τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου, είπε ο επικεφαλής των διαιτητών στο πρακτορείο Associated Press. Έχω λάβει επτά ή οκτώ τηλεφωνήματα από συναδέλφους που είπαν ότι δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση, είπε ο Κώστας Κωνσταντίνου.
 
Η φραστική κακοποίηση από οπαδούς, έχει ξεπεράσει όλα τα λογικά επίπεδα, είπε, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι οι σύλλογοι έχουν συνήθως το φταίξιμο. «Ο τρόπος που ενεργούν κάποιοι παράγοντες ωθεί τους οπαδούς στη βία και στον χουλιγκανισμό. Έχουν μετατρέψει το ποδόσφαιρο σε πεδίο μάχης». Ο συντάκτης του κειμένου καταλήγει, καταγράφοντας τι έγινε στον αγώνα κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΛ, αλλά και τα όσα υποστήριξε ο διαιτητής, Στέλιος Τρύφωνος, σε σχέση με απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου