O λόγος που τιμώρησε τους οργανωμένους ο Αθλητικός Δικαστής

Έκπληξη και αρκετά ερωτήματα προκάλεσαν οι νέες πρωτοφανείς αποφάσεις της ΚΟΠ, με τις νέες τιμωρίες των ομάδων για ανακοινώσεις οργανωμένων οπαδών.

Όπως αναφερόταν στις τιμωρίες που επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ, τα Σωματεία τιμωρήθηκαν μετά από ανακοινώσεις των οργανωμένων οπαδών, κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ)(i), (ii) και (iii) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και του άρθρου 6 Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας 2019-2020. 

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο πειθαρχικό κανονισμό, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

(ιστ) Προβαίνει σε δηλώσεις ή προκαλεί δηλώσεις ή προβαίνει στην έκδοση ή προκαλεί την έκδοση ανακοινώσεων σε μέσα μαζικής επικοινωνίας οι οποίες :

(i) Θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτονται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτονται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα, ή

Θίγουν ή μειώνουν το κύρος των παρατηρητών και/ή συγκεκριμένου παρατηρητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα παρατηρητή και/ή άπτονται της βαθμολογίας που ο Παρατηρητής και/ή γενικά του Φύλλου Αγώνα που συντάσσει ο Παρατηρητής για συγκεκριμένο αγώνα, ή Θίγουν ή μειώνουν το κύρος των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή άπτονται του έργου της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή του Διευθυντή της.

(ii) Θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και/ή το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αξιωματούχου ή μέλους σωματείου, αξιωματούχου ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και/ή θίγουν ή μειώνουν οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα.

Αφορούν διαιτησία που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα που έπεται των δηλώσεων.

(iii) Είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορούν να συμβάλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορούν να συμβάλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό.

ΝΟΕΙΤΑΙ ότι επιτρέπεται κατά η την κρίση της Δικαστικής Επιτροπής καλώς νοούμενη κριτική οποιασδήποτε μορφής και προς οποιοδήποτε και οι κρίσεις φάσεων αγώνα δεδομένου ότι η κριτική δεν εκτείνεται και σε κρίσεις κατά του διαιτητή ή άλλων.

ΝΟΕΙΤΑΙ περαιτέρω ότι για σκοπούς επιβολής ποινής η Δικαστική Επιτροπή θα αποδέχεται το οποιοδήποτε οπτικό ή ακουστικό ή οπτικοακουστικό υλικό κατατίθεται από την ΚΟΠ ως έχει και δεν θα απαιτείται οποιαδήποτε άλλη υποστηρικτική μαρτυρία.

Για ανακοινώσεις ή δηλώσεις στο γραπτό τύπο θα θεωρείται επαρκής μαρτυρία η απλή κατάθεση στην Δικαστική Επιτροπή του εντύπου στο οποίο έγινε η ανακοίνωση ή η δήλωση.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα
Διάστρεμμα ο Στεπίνσκι-Τα δεδομένα ενόψει τελικού κυπέλλου
Συνάντηση Ομόνοιας 29ης Μαΐου με ΓΣΠ-Στο ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του Τούτιτς
«Πλεονέκτημα για την ΑΕΚ ότι θέλει μόνο νίκη, έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες»
Τρία παιχνίδια για την προτελευταία αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Δασκαλάκης: O ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλο πλεονέκτημα, πέντε χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά