Ξεσπαθώνει ο Κίκης: Κινδυνεύουμε να κλείσουμε, δεν θέλουμε να γίνουμε ζητιάνοι

Μετά και τη βόμβα που έριξε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου, σχετικά με το θέμα της τοκογλυφίας στα προσφυγικά σωματεία αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν για τους εκάστοτε παράγοντες των ομάδων, ο πρόεδρος της ομάδας της Άχνας, επανέρχεται και σήμερα με νέες δηλώσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο ισχυρός άντρας του Εθνικού ανέφερε πως η κρατική χορηγία έχει αφαιρεθεί εδώ και μερικά χρόνια από τα προσφυγικά σωματεία, ενώ κρούει για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την βιωσιμότητα των προσφυγικών σωματείων.

Κλείνοντας, ο Κικής Φιλίππου ανέφερε πως ζήτησε από τον ΚΟΑ επίσης να θεσμοθετηθεί ένας προϋπολογισμός από τον ΚΟΑ.

Αρχικά ανέφερε πως, «κάπου έχουμε μεγαλοποιήσει το θέμα. Συζητήθηκε χθες στη Βουλή. Εμείς εκφράσαμε στην επιτροπή προσφύγων, η παρουσία μου εκεί δεν ήταν ως πρόεδρος του Εθνικού, αλλά ως πρόεδρος των προσφυγικών σωματείων. Γίνεται αγώνας επιβίωσης. Είχαμε αναφέρει αρκετά πράγματα. Είπαμε ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε λέγοντας ότι «υπάρχουν και τα κριτήρια που κάθε τέλος του μήνα πρέπει να παρουσιάζονται τα έσοδα και έξοδα. Αν δεν είσαι σωστός, αφαιρούνται βαθμοί από το σωματείο. Ήταν γνωστό ότι όταν ήρθε η κρίση, αρκετοί δεν μπορούσαν να έχουν φαγητό, εμείς θα βγαίναμε μπροστά να πούμε ότι θέλουμε λεφτά;»
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έριξε... βόμβα στη Βουλή ο Κίκης-«Σωματεία πέφτουν θύματα τοκογλύφων»

«Η κρατική χορηγία κόπηκε. Κάθε τέλος του μήνα, η ΟΥΕΦΑ κάνει τον έλεγχο, εμείς απλά στην ομοσπονδία τα στέλνουμε. Συμπληρώσαμε τόσο αιτήματα που θέλεις αρκετούς λογιστές και υπαλλήλους. Υπήρχε σωματείο που δεν πλήρωσε τα λεφτά τέλος του μήνα, προχώρησε σε δανεισμό από τοκογλύφους. Είναι γνωστό αυτό, δανείστηκε λεφτά και υπερχρεώθηκε. Στην προσπάθεια για να μείνουν ζωντανά τα σωματεία μας, έφτασαν σε τέτοιο σημείο, για να μην το κλείσουν», σχολίασε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η χορηγία που θα πάρουν τα προσφυγικά σωματεία από τον ΚΟΑ

Κλείνοντας, σχολίασε πως «το θέμα είναι πολύ μεγάλο. Έγινε 1-2 φορές μέχρι το 2017. Μετά είχε βρεθεί ένας τρόπος, κάποια χορηγία που έμενε από τον ΚΟΑ από έργα που δεν άρχιζαν, και δινόταν στα προσφυγικά σωματεία. Εγώ ήθελα να δείξω τι μεγάλο πρόβλημα και τι αγώνα κάνουν τα προσφυγικά σωματεία. Γύρω στις 50-60 χιλιάδες, όμως αυτό είναι μέρος της χορηγίας που χάσαμε. Δεν θέλουμε να πηγαίνουμε κάθε χρόνο σαν ζητιάνοι και να εκλιπαρούμε, λέγοντας ότι κλείνουμε. Θέλουμε το ποσό να σταθεροποιηθεί».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου