Η σημασία της δήλωσης Κούμα και το όραμα της Εθνικής ομάδας

Η  δήλωση του προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα, μετά τη νίκη επί του Καζακστάν, σήκωσε μεγάλη συζήτηση στα ποδοσφαιρικά στέκια.

Λίγο πολύ, ο επικεφαλής της ανώτατης ποδοσφαιρικής αρχής του τόπου, αποκάλυψε πως οι Ρώσοι φίλαθλοι θα είναι περισσότεροι από τους Κύπριους, στο παιχνίδι των δύο χωρών, την Κυριακή (13/10) στο ΓΣΠ.

Μέσα στη πατρίδα μας, φίλαθλοι μιας άλλης χώρας να έχουν περισσότερους οπαδούς από τη δική μας. Δεν έχει και μεγάλη σημασία ποια είναι αυτή. Το λες ξανά και ξανά και δεν το πιστεύεις αυτό που συμβαίνει. Ανεξάρτητα από την δυναμική παρουσία της ρωσικής αποικίας στο νησί μας, είναι ένα γεγονός, το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους με κάθε τρόπο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξαφνικό πρόβλημα με Πιέρο στην Εθνική

Όλα αυτά τα χρόνια, η ΚΟΠ ψάχνει να βρει τους τρόπους, για να προσελκύσει τους οπαδούς της Εθνικής στο γήπεδο. Πότε με εκκλήσεις, πότε με την παροχή φθηνών εισιτηρίων, οι ιθύνοντες της Ποδοσφαιρικής μας Ομοσπονδίας προσπαθούν να γεμίσουν το εκάστοτε γήπεδο που αγωνίζεται η Εθνική. Αυτό, όμως, δεν γίνεται κατορθωτό για πολλούς λόγους.

Η εφαρμογή της κάρτας οπαδού είναι ένας λόγος, αλλά δεν είναι ο μόνος. Είναι γεγονός πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δεν έχει πιστό και μαζικό κοινό στους εντός έδρας αγώνες του. Πλην ελαχίστων περιπτώσεων, όταν και αγωνιζόμασταν ενάντια σε υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ήταν ζήτημα το ΓΣΠ, ή το «Αντώνης Παπαδόπουλος», να είχε περισσότερους από πέντε άντε, έξι χιλιάδες κόσμο στο σύνολο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε ρυθμούς Ρωσίας η Εθνική μας ομάδα

Ο μόνος που κατάφερε στο παρελθόν να συσπειρώσει τον Κύπριο φίλαθλο , ήταν ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού Λευκωσίας Πάμπος Χριστοδούλου. Κόντρα στη Βοσνία και στο Βέλγιο στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016. Ήταν η μοναδική φορά που πλησιάσαμε στην πρόκριση σε κάποια μεγάλη διοργάνωση, μέσω της δεύτερης θέσης του ομίλου.

Κυρίως, ο κόσμος της Εθνικής Κύπρου θέλει να δει όραμα και σωστές κινήσεις από όλους. Δεν αρκείται σε κάποιες σκόρπιες ή περιστασιακές επιτυχίες, όπως τη χθεσινή στο Καζακστάν. Πάνω από όλα, χρειάζεται διάρκεια και σταθερότητα, εάν θέλουμε κάποτε να αγωνιστούμε σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Η βοήθεια του κόσμου της Κύπρου είναι καταλυτική σε αυτό τον τομέα, εδώ που βρισκόμαστε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»
Πλήγμα με Μπεζούς στην Ομόνοια-Έξι μήνες εκτός δράσης