Οι πέντε Κύπριοι χρυσοπόδαροι που κλέβουν τις εντυπώσεις

Κάθε αγωνιστική δράση με τις εμφανίσεις τους αποδεικνύουν περίτρανα πως δικαιωματικά παίρνουν φανέλα βασικού, κερδίζοντας στο τέλος τις εντυπώσεις.  
 
Μπορεί οι ξένοι ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια να φιγουράρουν περισσότερο στις ενδεκάδες του κυπριακού πρωταθλήματος, παρά οι Κύπριοι, αλλά υπάρχουν και αυτοί που γεννήθηκαν στο νησί μας και αποδεικνύουν ότι έχουν λαμπρό μέλλον στο χώρο του ποδοσφαίρου. 
 
Η OMADA ξεχώρισε πέντε Κύπριους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με το πέρασμα του χρόνου ενδέχεται να αναγκάσουν συλλόγους του εξωτερικού να τους αγοράσουν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Αυτό που άλλαξε στη φανέλα της ΑΕΛ και φέρνει... χρήμα
 
Τέσσερις από αυτούς, Χάμπος Κυριάκου, Κωστάκης Αρτυματάς, Ματία Σπόλιαριτς και Νικόλας Ιωάννου, αγωνίζονται με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ θέμα χρόνου είναι και για τον Χρίστο Γουίλλερ να πάρει κλήση για την Εθνική ομάδα.
 
Χάμπος Κυριάκου
Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της ομάδας της Λεμεσού και σήμερα είναι αν όχι ο κορυφαίος, εκ των κορυφαίων στον Απόλλωνα.
 
Αγωνίστηκε 523 λεπτά σε όλα τα παιχνίδια των κυανολεύκων στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ στους ευρωπαϊκούς αγώνες
κατέγραψε 602 λεπτά σε έξι αγώνες.  
 
Τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και ως επιτελικός μέσος αγωνίζεται με το ίδιο πάθος και τη δύναμη που τον χαρακτηρίζουν.
 
Στον Απόλλωνα από το 2012 μέχρι και σήμερα έχει καταγράψει 97 συμμετοχές και σκόραρε μια φορά, ενώ είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα από το 2014, αγωνιζόμενος σε 20 παιχνίδια.
 
Χρίστος Γουίλλερ
Εκ των κορυφαίων των γαλαζοκίτρινων της Λεμεσού, εάν δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, είναι θέμα χρόνου για το πόσο ακόμη θα είναι κάτοικος Λεμεσού.
 
Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής από τα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα, αποτελεί την πρώτη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΛ.
 
Σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος έχει αγωνιστεί, καταγράφοντας 494 και σε δύο παιχνίδια που έδωσε η ομάδα της Λεμεσού, στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ αγωνίστηκε 138 λεπτά.
 
Από το 2013 στον Απόλλωνα μέχρι το 2017 αγωνίστηκε σε 17 αγώνες, ενώ σκόραρε μια φορά. Στην ΑΕΛ ανήκει από το 2017 και έχει καταγράψει48 συμμετοχές, πετυχαίνοντας ένα γκολ.
 
Κωστάκης Αρτυματάς

Βασικός και αναντικατάστατος στους πέντε αγώνες που έδωσε η Ανόρθωση, χωρίς να χάσει λεπτό, ενώ μπορεί να δώσει λύσεις στο χώρου του κέντρου και ως κεντρικός αμυντικός.
 
Διακαής πόθος του προπονητή της ομάδα της Αμμοχώστου, Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος επιθυμούσε να εντάξει τον ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της ομάδας, αφού οι δύο τους δούλεψαν μαζί στο παρελθόν.
 
Ο 26χρονος άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ένωση το 2001, ενώ το 2009 αποχώρησε για τη Νότιχαμ Φόρετ. Ακολούθως το 2012 επέστρεψε και πάλι στην ομάδα του Παραλιμνίου.
Τον επόμενο χρόνο μετακόμισε στον ΑΠΟΕΛ και αγωνίστηκε σε 74 αγώνες σκοράροντας ένα τέρμα.
 
Έμεινε εκεί για έξι χρόνια, ωστόσο δεν κατάφερε να καθιερωθεί στους γαλαζοκιτρίνους. Αποτελεί μέλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματα από το 2012, καταγράφοντας 22 συμμετοχές.
 
Ματία Σπόλιαριτς

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής γέννημα θρέμμα του Απόλλωνα. Σε ηλικία μόλις 22 χρονών έζησε μια εμπειρία στην Αθλέτικο Μαδρίτης, αφού αγωνίστηκε από εκεί από το 2010 μέχρι το 2017. Το 2017 επιστρέφοντας στο νησί μας και στην ομάδα της Λεμεσού, καταγράφοντας μόλις τρεις συμμετοχές.
 
Την επόμενη χρονιά δόθηκε δανεικός στην Αλκή, συμμετέχοντας σε 30 αγώνες και βρίσκοντας δίκτυα οκτώ φορές. Από την περασμένη μεταγραφική περίοδο είναι μέλος της ΑΕΚ και σε πέντε παιχνίδια αγωνίστηκε 398.
 
Είναι ένας αρκετά ποιοτικός ποδοσφαιριστής που με το πέρασμα του χρόνου αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή τόσο για την ομάδα που θα αγωνίζεται, όσο και για την Εθνική ομάδα,
 
Από το 2019 είναι μέλος του αντιπροσωπεύσου μας συγκροτήματος, ο οποίος κατέγραψε εφτά συμμετοχές.
 
Νικόλας Ιωάννου

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις σε Ευρώπη και κυπριακό πρωτάθλημα, ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο, ήταν η εξαργύρωση της ανανέωσης συμβολαίου του με τον ΑΠΟΕΛ μέχρι το 2023.
 
Εκ των αρχηγών και από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στη άμυνα των γαλαζοκιτρίνων, αφού σε τρία παιχνίδια δεν έχει χάσει λεπτό μέχρι στιγμής.
 
Κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από τα παιχνίδια που έδωσε σε Ευρώπη ο ΑΠΟΕΛ, αφού ο 23χρονος ποδοσφαιριστής σε οκτώ αγώνες, κατέγραψε οκτώ 90λεπτά. Από το 2017 αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος και μέχρι σήμερα έχει καταγράψει συνολικά 18 συμμετοχές.  
 
Άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, αγωνιζόμενος στην ακαδημία της Α.Ε.Πάφου. Ακολούθως προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έτσι και αποκτήθηκε, ενώ από το 2014 είναι κάτοικος Αρχαγγέλου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
Δημητρίου για το ντέρμπι κορυφής-«Tώρα κρίνονται τα πάντα, θα είναι η μεγαλύτερη προσέλευση φέτος»
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Η θέση της Ομόνοιας για το γηπεδικό-«Ο πρόεδρος θα ενημερώσει τον κόσμο την κατάλληλη στιγμή»