Το λάθος που στοίχισε στον Φροξυλιά και η πικρία-«Δεν θα επέστρεφα στην Κύπρο»

Για την μεγάλη του πικρία και απογοήτευση που νιώθει για το κυπριακό ποδόσφαιρο, μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην OMADA, ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Φροξυλιάς, που εγκατέλειψε το νησί μας το 2017 και άνοιξε τα φτερά του στο εξωτερικό.

Ο 26χρονος παίχτης, μιλώντας για την εμπειρία που έζησε στο κυπριακό πρωτάθλημα, επέκρινε έντονα όσους απαρτίζουν το ποδόσφαιρο στην Κύπρο, ενώ ανέφερε πως η αξία του εκτιμήθηκε περισσότερο όταν αποφάσισε να κυνηγήσει την τύχη του στο εξωτερικό.

«Είμαι αρκετά απογοητευμένος επειδή είδα προ καιρού στην Κύπρο πως δεν βοηθάνε τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Δεν τους σέβονται. Όταν πήρα μεταγραφή στη Σκωτία, είδα πως τους σέβονται. Εγώ δεν άλλαξα σαν ποδοσφαιριστής αλλά επειδή έπαιζα σε ξένο πρωτάθλημα με είδαν με άλλο μάτι. Έτσι είναι όταν αγωνίζεσαι στο Κυπριακό πρωτάθλημα δεν είσαι αρκετά καλός, όταν αγωνίζεσαι στο εξωτερικό είσαι καλός. Έτσι πήρα και κλήση για την Εθνική ομάδα, όπου εκεί δυστυχώς, είδα αρκετά πράγματα».

Αναφορικά με το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος, ο Δημήτρης Φροξυλιάς, είπε πως αυτό ανέβηκε αισθητά τα τελευταία χρόνια, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι υπάρχουν πολύ καλές ομάδες.

«Εύχομαι το καλύτερο σε αυτές. Είναι πολύ όμορφο είναι να βλέπουμε τις ομάδες να έχουν διακρίσεις στην Ευρώπη, αλλά να αγωνίζονται Κύπριοι».
Το λάθος που του στοίχησε στην καριέρα του
 
Ερωτηθείς ο 26χρονος για την απόφαση του να αγωνιστεί στο εξωτερικό, ανέφερε πως, «τα δυο προηγούμενα χρόνια ήμουν στην Σκωτία. Είχα κάνει πολύ καλά παιχνίδια πήγα και Εθνική αλλά μια λάθος κίνηση στην καριέρα μου, μου στοίχησε. Δεν κατάφερα να βρω εύκολα ομάδα και έτσι πήρα την απόφαση να πάω στην Αγγλία».
 
Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελε ο Φροξυλιάς, καθώς με την αλλαγή προπονητή στη νέα του ομάδα, έμεινε εκτός πλάνων.
«Είχα άλλες προτάσεις και επέλεξα να πάω στην Φάλκιρκ. Είχα ενδιαφέρον από ομάδες στην Κύπρο και από Αγγλία από Λιγκ1 και Λιγκ2. Θεώρησα σωστό να πάω εκεί μετά πιέσεις του προπονητή, που με ήθελε πολύ στην ομάδα. Το πράγμα στράβωσε από την 3η αγωνιστική και ήρθε άλλος προπονητής και τότε έμεινα ουσιαστικά εκτός πλάνων. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι γι' αυτό το επίπεδο, θεωρώ τώρα το επίπεδο που αγωνίζομαι  είναι αρκετά χαμηλό για μένα. Εδώ είναι πιο σκληρό το παιχνίδι, πιο άναρχο και δεν με βολεύει τόσο πολύ, αφού έχω μάθει να αγωνίζομαι σε σύγχρονα επίπεδα ποδοσφαίρου».
«Βρήκα τον εαυτό μου»  
 
Μιλώντας για την ομάδα που αγωνίζεται στην Αγγλία, Χάρινγκεϊ Μπορο, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής ανέφερε πως, «η ομάδα ανεβαίνει συνεχώς. Έχουμε φέρει πολύ καλούς παίχτες ποιοτικά. Παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Μπορώ να πω πως ήμαστε η μοναδική ομάδα σε τέτοιο επίπεδο, που έχουμε ξεφύγει από το επίπεδο του αγροτικού, παίζοντας ορθόδοξο ποδόσφαιρο».
 
Μάλιστα, ο Φροξυλιάς, τόνισε πως η μεταγραφή του στη συγκεκριμένη ομάδα, τον βοήθησε να βρει τον εαυτό του.
«Βρήκα ένα εκπληκτικό κλήμα με ανθρώπους που με βοήθησαν να βρω ξανά τα πατήματα μου».
Η άρνηση για επιστροφή στην Κύπρο
 
Ο Δημήτρης Φροξυλιάς, ανέφερε επίσης πως άλλοι σύλλογοι τον παρακολουθούν στενά και ευελπιστεί πως πολύ σύντομα θα πάρει μεταγραφή για άλλη ομάδα.
 
«Στα τελευταία παιχνίδια ήρθαν ομάδες από Νάσιοναλ Λιγκ και Λιγκ 2, ευελπιστώ πως μέχρι τα Χριστούγεννα ή το καλοκαίρι θα πάρω μεταγραφή. Δεν δεσμεύομαι με συμβόλαιο. Δεν είναι μόνο σχέση προπονητή αλλά κάτι περισσότερο, δεν υπάρχει περίπτωση να μου στερήσουν από την ομάδα, το όνειρο».
 
Την ίδια ώρα, ο 26χρονος άσος ήταν κάθετος για τα περί επιστροφής του στην Κύπρο, διαμηνύοντας πως δεν θα γυρνούσε ποτέ.  
 
«Δεν θα γυρνούσα στην Κύπρο, προτιμώ να μείνω στο εξωτερικό και να δοκιμάσω τη τύχη μου κάπου αλλού. Στο ποδόσφαιρο όμως, ποτέ μην λες ποτέ, δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει το αύριο. Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα μείνω ή όχι στο τέλος του χρόνου».
 
Καταληκτικά έστειλε ένα μήνυμα στους Κύπριους, αναφέροντας πως πρέπει να βοηθιούνται, υποδεικνύοντας παράλληλα πως υπάρχουν μεγάλα ταλέντα.
 
«Οι ομάδες πρέπει να βοηθήσουν στο να μην χάνονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές, ώστε το κυπριακό ποδόσφαιρο να πηγαίνει καλύτερα, αλλά και η Εθνική. Δυστυχώς, η αντιμετώπιση που έχουν οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές, δεν είναι η ίδια με τους ξένους. Είμαι πολύ απογοητευμένος από το κυπριακό ποδόσφαιρο».
Η πορεία του Φροξυλιά
Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ΑΕΚ Αθηνών.

Το 2013, κατηφόρισε στο νησί μας για λογαριασμό του Απόλλωνα, όπου εκεί στο πρώτο μισό της σεζόν κατάφερε να καταγράψει δυο συμμετοχές. Τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου, πήρε μεταγραφή ως δανεικός στον Εθνικό Άχνας, όπου κατάφερε να σκοράρει 1 τέρμα σε 14 συμμετοχές. Η ΑΕΚ Λάρνακας, ήταν η ομάδα που ενδιαφέρθηκε να τον κάνει δικό της. Στο ΓΣΖ, δεν έκατσε για πολύ αφού στον ένα χρόνο παρουσίας του στην ομάδα, κατέγραψε 5 συμμετοχές.

Στη συνέχεια, πήρε μεταγραφή για την Ένωση όπου εκεί είχε μια γεμάτη χρονιά καταγράφοντας 19 συμμετοχές σκοράροντας και δυο τέρματα.  Παρά τις πολύ καλές του εμφανίσεις, δεν στέριωσε ούτε στην ομάδα του Παραλιμνίου αποχωρώντας το καλοκαίρι. Στον επόμενο χρόνο πέρασε από Νέα Σαλαμίνα και Ερμή όπου αγωνίστηκε πολύ λίγο.
Τότε, πήρε την μεγάλη απόφαση για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του όπου και δικαιώθηκε στο έπακρο. Το καλοκαίρι του 2016, μετακόμισε στην Σκωτία και την Ντουμπάρντον. Εκεί ο Δημήτρης, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις όπου ήρθε και η πρώτη κλήση για την Εθνική Κύπρου.
 
Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες από διάφορα πρωταθλήματα. Ωστόσο, μετά από αρκετές πιέσεις από τον προπονητή της Φαλκιρκ, έμεινε στην Σκωτία μετακομίζοντας στην ομώνυμη πόλη. Το πράγμα στράβωσε αφού τα αποτελέσματα, απομάκρυναν τον προπονητή με τον Φρυξυλιά να μένει ουσιαστικά εκτός ομάδας.
Μετά από όλα αυτά, η αγάπη που είχε για το ποδόσφαιρο ξεπερνούσε κάθε όριο. Πείσμωσε, έβαλε το κεφάλι κάτω και βγήκε νικητής. Ο προπονητής της Χάρινγκεϊ Μπόρο, Τομ Νικολάου, ανέλαβε τον Κύπριο επιθετικό μέσο, καταφέρνοντας να του εξυψώσει το ηθικό.
 
Πλέον, στην Αγγλία και στη Χάρινγκεϊ, νιώθει πιο έτοιμος από ποτέ για το μεγάλο βήμα στη καριέρα του. Βρήκε τα βήματα του, τα πόδια του και με το ποδοσφαιρικό θράσος που τον διακατέχει, είναι έτοιμος να αναβιώσει ξανά μια καριέρα που ξεκίνησε με μεγάλες περγαμηνές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος