Το κοινό σημείο του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ

Το πολύ μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΚ ξεχωρίζει από την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος και είναι μια αναμέτρηση, όπου και οι δύο ομάδες ψάχνουν επιτακτικά τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ένα κοινό σημείο των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια είναι ένα πρόσωπο από τη Δανία. Ο Τόμας Κρίστιανσεν θήτευσε και στις δύο ομάδες και άφησε τεράστιο έργο πίσω του.

Αφίχθηκε στο νησί μας το καλοκαίρι του 2013 και ανέλαβε την ΑΕΚ, όντας επιλογή του Ισπανού τεχνικού διευθυντή της ομάδας Τσάβι Ρόκα. Το ξεκίνημα του Δανού στον πάγκο της ομάδας της Λάρνακας δεν ήταν τόσο καλό, αφού δέχθηκε δύο ήττες από ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. O Κρίστιανσεν στηρίχθηκε από τους διοικούντες, παρουσίασε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 59 βαθμούς.

Την επόμενη σεζόν, ο Δανός τεχνικός παρέμεινε στον πάγκο της λαρνακιώτικης ομάδας, οδηγώντας την και πάλι στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 75 βαθμούς. Ωστόσο, η φημολογία που συνεχώς αναπτυσσόταν για προσέγγιση και συμφωνία του με τον ΑΠΟΕΛ προκάλεσε μεγάλους τριγμούς στην ομάδα της ΑΕΚ και η διοίκηση του Άντρου Καραπατάκη δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο, παρά την εξαιρετική πορεία της ομάδας επί θητείας του.

Στην ομάδα της Λάρνακας, ο Τόμας Κρίστιανσεν είχε απολογισμό 40 νίκες, 14 ισοπαλίες και 14 ήττες σε 68 παιχνίδια, ωστόσο το τέλος της συνεργασίας του με την ομάδα της Λάρνακας ήταν επεισοδιακό σε πολύ μεγάλο βαθμό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το «όχι» του Ντολ και το μπαλάκι στη διοίκηση

Η φημολογία για συμφωνία του ΑΠΟΕΛ με τον Δανό προπονητή έγινε πραγματικότητα το καλοκαίρι του 2015 και ο Κρίστιανσεν μετακόμισε στη Λευκωσία. Με τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2015/16, ενώ ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου από τον Απόλλωνα με 0-1 στο ΓΣΠ.

Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ θα έχουν να θυμούνται την εκπληκτική πορεία της ομάδας τους στον θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ εκείνης της σεζόν, υπό τις οδηγίες του Δανού. Οι δύο νίκες επί του Ολυμπιακού Πειραιώς, αλλά και η επική πρόκριση επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό τους.

Στην ομάδα της Λευκωσίας, είχε απολογισμό 31 νίκες, 10 ισοπαλίες και 11 ήττες σε 52 αγώνες στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, ενώ παραμένει ακόμα και σήμερα ο μοναδικός προπονητής που ολοκλήρωσε μια σεζόν στον πάγκο της ομάδας της Λευκωσίας, επί των ημερών της διοίκησης του Πρόδρομου Πετρίδη.
 
Για την ιστορία, ο Κρίστιανσεν βρίσκεται σήμερα στον πάγκο της βελγικής Σεντ Ζιλουά στη δεύτερη κατηγορία της χώρας, ενώ είχε και ένα πέρασμα από τον πάγκο της μεγάλης Λιντς στην αγγλική Τσάμπιονσιπ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή