Από τον ΘΟΪ στη Σούπερ Λιγκ-«Ο Κύπριος δεν είναι κατώτερος από τον ξένο»

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Νεόφυτου Μιχαήλ κάτω από την εστία της Νέας Σαλαμίνας εξαργυρώθηκαν με το επόμενό του βήμα στην καριέρα του, αφού ο 25χρονος πήρε μεταγραφή για τον ΑΠΟΕΛ. Στη συνέχεια έκανε το μεγάλο άλμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα, για να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ο Νεόφυτος Μιχαήλ έκανε στο ΘΟΪ, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για έξι μήνες. Επέστρεψε και πάλι στο ΘΟΪ που είχε γεμάτη σεζόν και ακολούθως προέκυψε και η μετεγγραφή του στη Νέα Σαλαμίνα.

Ο Κύπριος διεθνής κίπερ ανήκει στον ΑΠΟΕΛ από το 2017. Δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στον Άρη και την επόμενη σεζόν στον Πας Γιάννινα, ενώ από τη φετινή σεζόν υπερασπίζεται την εστία του Αστέρα Τρίπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Ο νέος και ο... παππούς στους πάγκους του κυπριακού πρωταθλήματος

«Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές για το πρωτάθλημα. Είναι πολύ ανταγωνιστικό και το επίπεδο είναι υψηλό με παίκτες μεγάλης ποιότητας, είτε με Έλληνες ποδοσφαιριστές, είτε με ξένους. Τα περισσότερα γήπεδα είναι επιπέδου Σούπερ Λιγκ, με επαγγελματικές εγκαταστάσεις και με τους φιλάθλους να ακολουθούν τις ομάδες τους παντού. Όπως και πρόσφατα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Τρίπολη,  είχαμε ένα γεμάτο πέταλο φιλοξενουμένων με φιλάθλους από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι έκαναν ταξίδι περίπου 350 χλμ.», ανέφερε ο 25χρονος τερματοφύλακας μιλώντας στην OMADA για τις εντυπώσεις του στη Σούπερ Λιγκ.

Ερωτηθείς ο Νεόφυτος Μιχαήλ για το ποιες θεωρεί πως είναι οι διαφορές ανάμεσα στο κυπριακό πρωτάθλημα με το ελληνικό, είπε
πως «η μεγάλη διαφορά είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή ντόπιων ποδοσφαιριστών. Γενικά σαν πρωτάθλημα δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές με το κυπριακό εκτός από τις μεγάλες αποστάσεις από πόλη σε πόλη. Αυτό αναγκάζει τις ομάδες να ενεργούν πιο ''επαγγελματικά'' με το να πηγαίνουν αυθημερόν στη πόλη που θα παίξουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Η πρόβλεψη του Στυλιανού για το σκορ στο ΑΠΟΕΛ-Καραμπάχ

Με την έναρξη της φετινής σεζόν στην Ελλάδα το VAR έχει εγκατασταθεί στα ελληνικά γήπεδα, ωστόσο κάποιες φορές προκάλεσε ποικιλίες αντιδράσεις, ενώ κάποιες άλλες βοήθησε να παρθούν δύσκολες διαιτητικές αποφάσεις.

«Πιστεύω θα βοηθήσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο φτάνει να μην επηρεάζει τον αγωνιστικό ρυθμό των ομάδων, καθώς βλέπουμε σε όλα τα πρωταθλήματα όπου εφαρμόστηκε να υπάρχει κάποια καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων από το διαιτητή. Πιστεύω αν βελτιωθεί αυτό το κομμάτι συν κάποιες μικρές λεπτομέρειες θα είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να βοηθήσει το ποδόσφαιρο να γίνει πιο δίκαιο και αξιόπιστο», είπε ο Κύπριος διεθνής για την εγκατάσταση του VAR στα ελληνικά γήπεδα.

Στο αν θα αποτελέσει θετική εξέλιξη η εγκατάσταση του VAR στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ο 25χρονος ανέφερε «σαφέστατα και είναι θετική, όμως Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Στα πρώτα παιχνίδια εδώ στη Ελλάδα οι διαιτητές είχαν κάποια μικροπροβλήματα (π.χ. επικοινωνία, μη ξεκάθαρη οπτική σε κάποιες φάσεις από τη κάμερα), άρα θα πρέπει όταν αποφασιστεί ότι θα εφαρμοστεί στη Κύπρο πρέπει όλοι οι φορείς να είναι έτοιμοι γι’ αυτό».
Για την πορεία του στον Αστέρα Τρίπολης, ο Νεόφυτος Μιχαήλ είπε στην OMADA πως, «είχαμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή του πρωταθλήματος, καθώς παίξαμε με τις πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και γι’ αυτό είχαμε φτωχή συγκομιδή βαθμών. Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα βρήκε τον ρυθμό της και ήδη μετρούμε τρεις συνεχόμενες νίκες και μια ισοπαλία σε πρωτάθλημα και κύπελλο στα τελευταία τέσσερα ματς».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Ο λεβέντης Πετρίδης, τα… μίλια του Τάμαρι και η ασπίδα στον Χατζηλούκα

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως το μέλλον μπορεί να κερδίσει μια θέση κάτω από την εστία του ΑΠΟΕΛ και το τι κρατά από του γαλαζοκίτρινους , ο 25χρονος ανέφερε, «δεν μπορώ να ξέρω τι θα επιφέρει το μέλλον. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα δουλεύω και θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Εύχομαι να έχω υγεία για να μπορώ να το κάνω αυτό κι όπου βγει. Κρατάω τον επαγγελματισμό της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Από τις εγκαταστάσεις στον Αρχάγγελο μέχρι τη νοοτροπία του νικητή που βγάζει προς τα έξω και σπρώχνει και τους  παίκτες της ομάδας».

Ο Νεόφυτος Μιχαήλ μίλησε επίσης για τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ τονίζοντας πως μπορεί να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, εάν κερδίσει την Καραμπάχ στο ΓΣΠ.

«Ο ΑΠΟΕΛ είναι ομάδα που στοχεύει πάντα ψηλά. Φέτος έχει πολύ καλό ρόστερ και πιστεύω θα είναι μέσα στους στόχους του. ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση θα είναι στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος».
Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, οι οποίοι διαθέτουν αρκετή ποιότητα, ωστόσο ο Νεόφυτος Μιχαήλ μιλώντας για την Εθνική ομάδα, τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχει η νοοτροπία ότι ο Κύπριος παίκτης είναι κατώτερος από τον ξένο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Ρίχνει δίχτυα για Ιωάννου η ΑΕΚ Αθηνών

«Η Εθνική ομάδα έχει απίστευτο ταλέντο και υψηλής ποιότητας παίκτες. Όσοι είμαστε μέλη αυτής της ομάδας είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον. Πιστεύω το πιο άμεσο που πρέπει να γίνει είναι η προσπάθεια συμμετοχής του Κυπρίου ποδοσφαιριστή στις ομάδες του. Η εμπιστοσύνη προς τον Κύπριο ποδοσφαιριστή πρέπει να είναι πιο συχνή. Πρέπει να αποκτήσουμε τη νοοτροπία ότι ο Κύπριος δεν είναι κατώτερος από τον ξένο ποδοσφαιριστή. Είναι η έλλειψη αγωνιστικών λεπτών που τον κάνει κατώτερο».

Αν φαντάζεται τον εαυτό του βασικό πορτιέρε της Εθνικής Κύπρου, ο Νεόφυτος Μιχάηλ είπε «ο μεγάλος μου στόχος από την πρώτη μου κλήση στην Εθνική ομάδα μέχρι σήμερα είναι να συμμετάσχω σε επίσημο αγώνα. Αυτός είναι ο στόχος μου προς το παρών καθώς δεν έχω κάνει επίσημο ντεμπούτο. Φυσικά μόνο και μόνο που είμαι μέλος της Εθνικής είναι μεγάλη τιμή, όμως όπως όλοι έχουμε κάποιους στόχους, έτσι κι εγώ θέλω να παίξω και να βοηθήσω την εθνική μέσα στο γήπεδο, πάντα φυσικά εάν το αξίζω».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι