Καζάνι που βράζει ο Απόλλωνας-Οι φάσεις που προκάλεσαν οργή

Για άλλο ένα παιχνίδι η διαιτησία ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στα κυπριακά γήπεδα, καθώς στο ντέρμπι ανάμεσα στον Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ, στο Τσίρειο στάδιο, το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Το τετ-α-τετ Παπουλή-Σωτηρίου, η κίνηση Πετρίδη και ο έξαλλος πανηγυρισμός του Ενσούε

Καζάνι που βράζει η ομάδα της Λεμεσού, αφού επικρατεί οργή μετά τα διαιτητικά λάθη που υπέπεσε ο διαιτητής της αναμέτρησης Λούκας Σωτηρίου.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η διαιτησία μας αδίκησε κατάφωρα. Θα κάτσουμε να δούμε μαζί με τις άλλες ομάδες. Θα δούμε τι άλλο θα κάνουμε, θα συνεδριάσουμε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το βιολί που ξεκίνησε από παλαιότερα. Έχουμε εισηγήσεις που θα στείλουμε στην ΚΟΠ και στις άλλες ομάδες. Σας λέω ξεκάθαρα ότι μας αφήνει θυμό και θα εξετάσουμε τα ενδεχόμενα», ανέφερε μετά το ντέρμπι ο αντιπρόεδρος των κυανολεύκων, Αντώνης Γλυκής, υποδεικνύοντας πως αδικήθηκε ο Απόλλωνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Έντονες διαμαρτυρίες από Απόλλωνα-Ζητούν άμεσα ξένους διαιτητές
 
Τα δύο πέναλτι που ζήτησε ο Απόλλωνας
Ο Απόλλωνας διαμαρτυρήθηκε έντονα στην διάρκεια του παιχνιδιού για δύο παραβάσεις πέναλτι που ο Λούκας Σωτηρίου αρνήθηκε την εσχάτη των ποινών για την ομάδα της Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, οι κυανόλευκοι ζήτησαν πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, μετά από μαρκάρισμα του Μερκή στον Αγκίρε. Από την επαναληπτική προβολή διαφάνηκε πως ο Κύπριος αμυντικός χτύπησε τον Ισπανό ποδοσφαιριστή στο πόδι πάνω στη γραμμή και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Οι φωνές του Απόλλωνα για πέναλτι στον Αγκίρε (pics)
 
O Kύπριος ρέφερι, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τους παίκτες των γαλάζιων να διαμαρτύρονται έντονα για τη συγκεκριμένη φάση.
 
Διαμαρτυρήθηκε έντονα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι στο 85’ ο Απόλλωνας, αφού σε μονομαχία του Βούρου με τον Κάρ, όπως φάνηκε από την επαναληπτική προβολή, ο Ελλαδίτης έχει τα χέρια του πάνω στο σώμα του ποδοσφαιριστή των κυανολεύκων και δεν τον αφήνει να διεκδικήσει την μπάλα.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Λούκας Σωτηρίου, άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, σε δεύτερη περίπτωση όπου μπορούσε να υποδειχθεί πέναλτι, ωστόσο υπενθυμίζεται πως τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Απόλλωνας βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-0.

Η παραδοχή του Κούμα για τις αλλοιώσεις αποτελεσμάτων
Μετά και τα όσα έλαβαν χώρα στο Τσίρειο στάδιο, αναμένονται εξελίξεις για το κυπριακό ποδόσφαιρο, καθώς και στο παιχνίδι του Σαββάτο (09/11) μεταξύ της Ομόνοιας και της ΑΕΛ στο ΓΣΠ, υπήρξαν αρκετά λάθη από τον βοηθό διαιτητή της αναμέτρησης, Χαράλαμπο Γεωργίου.

Τα διαιτητικά λάθη στα κυπριακά γήπεδα συνεχίζονται και με το πέρας της 9ης αγωνιστικής. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας σε δηλώσεις που παραχώρησε στο ΡΙΚ, τις 29 Σεπτεμβρίου, υπογράμμισε πως τα διαιτητικά λάθη αλλοίωσαν αποτέλεσμα σε κάποια παιχνίδια.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΚΟΠ, τόνισε πως γίνονται προσπάθειες για να έρθει το VAR στο κυπριακό ποδόσφαιρο, κάτι που ενδέχεται να μειώσει τα λάθη. 

«Τα διαιτητικά λάθη αλλοίωσαν αποτέλεσμα σε κάποια παιχνίδια. Η διαιτησία βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Αυτό πιστεύουμε. Η θέση της ΚΟΠ είναι πως πρέπει να βγουν νέοι διαιτητές. Οι οδηγίες μας είναι να επιταχύνουμε το VAR. Είμαστε ήδη ένα μήνα μπροστά. Αισιοδοξώ πως θα το επισπεύσουμε. Είμαστε στην πρώτη του φάση. Θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των διαιτητών. Θα είναι τα κεντρικά στον Κόρνο. Η διαιτησία μας είχε κακό ξεκίνημα, δυστυχώς. Το πρωτάθλημα μας θα διεξαχθεί ομαλά. Υπάρχει περισσότερη πίεση και θα κάνουμε το παν για να ανταπεξέλθουμε. Είναι η προσπάθεια μας σ’ ένα χρόνο από σήμερα να έρθει το VAR στο κυπριακό ποδόσφαιρο», είχε αναφέρει τότε ο Γιώργος Κούμας.

Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το επόμενο κεφάλαιο στο βιβλίο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από πολύ νωρίς στη σεζόν, άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση για τα τεκταινόμενα τις κυπριακής διαιτησίας.

Οι ομάδες μαζί με την Ομοσπονδία, καλούνται να βρουν άμεσα λύσεις, αν θέλουν να προχωρήσουν σ' ένα πρωτάθλημα που θα κριθεί από την απόδοση των συλλόγων, μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό