Οι αριθμοί και τα... συμπτώματα της φετινής ΑΕΛ

Παρά το γεγονός πως η φετινή έκδοση της ΑΕΛ, βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, εντούτοις οι αριθμοί και τα στατιστικά δεν αντικατοπτρίζουν αυτή την διαπίστωση.

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού έχουν σκοράρει 10 και έχουν δεχθεί εννέα γκολ, μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ δεν έχει κρατήσει απαραβίαστη εστία σε πέντε φετινούς αγώνες πρωταθλήματος.

Στα τρία από αυτά τα πέντε παιχνίδια, έχει γνωρίσει την ήττα τρεις φορές. Αυτές ήρθαν από ΑΠΟΕΛ, Νέα Σαλαμίνα και Ομόνοια. Έχει εξέλθει ισόπαλη εντός έδρας με την ΑΕΚ, ενώ η μοναδική της επιτυχία ήρθε στο τοπικό λεμεσιανό ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε αναμμένα κάρβουνα στην ΑΕΛ-Πρόβλημα με Γκαζαριάν

Οι τρεις φετινές της ήττες έχουν έρθει εκτός έδρας, με τους γαλαζοκίτρινους να μην μπορούν να κερδίσουν έστω ένα βαθμό, μακριά από το Τσίρειο Στάδιο. Για να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν, τότε η ΑΕΛ θα πρέπει να αρχίσει να κερδίζει παιχνίδια και εκτός Λεμεσού.

Παράλληλα, βλέπουμε την ομάδα της Λεμεσού να έχει μεγάλη δυσκολία στο σκοράρισμα. Τα 10 γκολ σε εννέα αγώνες δείχνουν πως πρέπει να επέλθει θεαματική βελτίωση στους επόμενους αγώνες, για να κρατηθεί η ομάδα εντός στόχων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πρώτος σκόρερ των γαλαζοκιτρίνων, μέχρι στιγμής, είναι ο Ιβάν Κάρλος με τρία γκολ. Από ένα, έχουν πετύχει οι Μάνουελ Τόρες, Ρούμπεν Χουράδο, Αντρέ Τεϊσέιρα, Νιλς Τεξέιρα, Ανδρέας Αβραάμ και Αντνάν Αγκάνοβιτς. Η νίκη στον αγώνα με τη Δόξα την 4η αγωνιστική με σκορ 1-0, ήρθε με αυτογκόλ του Ντόριαν Ντερβίτ.

Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο για τον Ντούσαν Κέρκεζ, είναι να επέλθει σύντομα η σταθερότητα σε διάφορους τομείς στο αγωνιστικό κομμάτι. Εάν γίνει αυτό εφικτό, τότε η ΑΕΛ θα παραμείνει στα… ψηλά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
Δημητρίου για το ντέρμπι κορυφής-«Tώρα κρίνονται τα πάντα, θα είναι η μεγαλύτερη προσέλευση φέτος»