Ο Λέσιακς και το.... κυπριακό παρελθόν του

Είναι ένας από τους μεγάλους διακριθέντες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και οι φίλοι της Ομόνοιας πίνουν… νερό στο όνομά του.

Ο λόγος για τον 29χρονο Τσέχο αριστερό μπακ Γιαν Λέσιακς. Είχαν πολλά χρόνια να βρουν τέτοιο ποδοσφαιριστή στο αριστερό άκρο της άμυνας οι πράσινοι της Λευκωσίας και αυτός φροντίζει να τους δικαιώνει, βδομάδα με βδομάδα,  για την εμπιστοσύνη που του επέδειξαν, με τις εμφανίσεις του στο γήπεδο.

Ο Λέσιακς έχει πραγματοποιήσει μεγάλη καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα με την Γιανγκ Μπόις, με την Βαλερένγκα, με την Βικτόρια Πλζεν, με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και με την Άντερλεχτ και έχει φθάσει στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο στην καριέρα του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: O λόγος που ο Μπεργκ δεν κάνει και τις τρεις αλλαγές

Παίζοντας στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ, ο Τσέχος αμυντικός τέθηκε αντιμέτωπος με δύο κυπριακές ομάδες.  Η Γιανγκ Μπόις του Λέσιακς βρισκόταν στον ίδιο όμιλο με τον ΑΠΟΕΛ για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ την σεζόν 2016/2017.
 
Η ελβετική ομάδα κέρδισε την ομάδα της Λευκωσίας στη Βέρνη με σκορ 3-1, ενώ στο ΓΣΠ, οι γαλαζοκίτρινοι είχαν κερδίσει με 1-0. Το γκολ, για την ιστορία, είχε πετύχει ο Πιέρος Σωτηρίου, από ασίστ του Ρομπέρτο Λάγο. Και στα δύο παιχνίδια, ο νυν ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας αγωνίστηκε σε ολόκληρη τη διάρκεια των αγώνων.

Δύο χρόνια νωρίτερα, η ομάδα της Ελβετίας είχε αντιμετωπίσει τον Ερμή Αραδίππου στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η Γιανγκ Μπόις κέρδισε και τα δύο παιχνίδια (1-0 στη Βέρνη και 0-2 στη Λάρνακα) και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο.

Ο Τσέχος αριστερός μπακ των πρασίνων είχε αγωνιστεί, ως βασικός, και στους δύο αγώνες, γνωρίζοντας έστω για λίγο το κυπριακό ποδόσφαιρο. Κάτι ανάλογο το βιώνει και τώρα, σε πολύ μεγάλο βαθμό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς