Ο Ζόρντι Κρόιφ σκιαγραφεί τον Τσάβι Ρόκα

Τα δημοσιεύματα για την πρόσληψη του Τσάβι Ρόκα, ως τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό, συνεχίζονται στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Ζόρντι Κρόιφ να σκιαγραφήσει για το gazzetta.gr τον Ρόκα.

Αναλυτικά:

Ο Ζόρντι Κρόιφ που άνοιξε την πόρτα της ΑΕΚ Λάρνακας στον Τσάβι Ρόκα, μιλά στο gazzetta.gr για τον νέο τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού και δηλώνει σίγουρος για την επιτυχία του στο «τριφύλλι»!

Ο Τσάβι Ρόκα ετοιμάζεται να φορέσει το κοστούμι του Παναθηναϊκού, έχοντας ως... προίκα μία καταπληκτική τετραετία στην Κύπρο, σε μια ευκαιρία που προέκυψε από την πρόταση του Ζόρντι Κρόιφ στην διοίκηση του συλλόγου!

Ο Ολλανδός ποδοσφαιράνθρωπος μίλησε στο gazzetta.gr για τον Ρόκα, στάθηκε στην κοινή τους φιλοσοφία, έπλεξε το εγκώμιο του 45χρονου μάνατζερ και εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία του στο «τριφύλλι».

«Γνωρίζω τον Τσάβι από μικρό παιδί, όταν παίζαμε μαζί στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Όταν ήμουν τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ Λάρνακας, εκείνος είχε την ίδια θέση στην Σαμπατέλ. Διαπίστωσα τότε πως θέλαμε να υπογράψουμε τους ίδιους τέσσερις ποδοσφαιριστές. Εγώ κατάφερα να πάρω τους δύο και εκείνος τους άλλους δύο. Το γεγονός πως κοιτούσε τους ίδιους παίκτες μου κέντρισε το ενδιαφέρον, μου έδειξε πως έχουμε την ίδια φιλοσοφία σε αυτό το κομμάτι» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όταν έφυγα, λοιπόν, από την ΑΕΚ Λάρνακας για να αναλάβω την Μακάμπι με ρώτησαν αν μπορώ να προτείνω κάποιον για να με αντικαταστήσει. Γνώριζα πως μιλά καλά αγγλικά, κοιτούσαμε τους ίδιους παίκτες, ψαρεύαμε σχεδόν πάντα στην ίδια ποδοσφαιρική... λίμνη και μου άρεσε αυτό το γεγονός. 

Στην ΑΕΚ Λάρνακας επιτέλεσε ένα σπουδαίο έργο, έκανε πολύ καλή δουλειά».

Ποια είναι, όμως, τα προτερήματα του Ρόκα σύμφωνα με τον Κρόιφ;

«Είναι σοβαρός, επαγγελματίας, δουλευταράς, σκληρός όταν χρειάζεται αλλά και κατανοητικός όταν πρέπει. Έχει πολύ καλές επαφές και νομίζω θα κάνει καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό.

Πρέπει, βέβαια, πρώτα να προσαρμοστεί, να διαβάσει την κατάσταση, να μάθει τον σύλλογο. Όταν καταλάβει που βρίσκεται, είμαι σίγουρος πως θα αντιδράσει γρήγορα και θα κάνει τα πράγματα καλύτερα. 

Στην ΑΕΚ αυτό έκανε, άλλο Κύπρος και άλλο Ελλάδα, όμως υπάρχουν και αρκετά κοινά σημεία και ομοιότητες στην νοοτροπία, στο πάθος που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο σε αυτές τις χώρες.

Είμαι χαρούμενος για εκείνον και του εύχομαι κάθε επιτυχία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Futsal
Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική