Το ρεζίλεμα στο… ντεμπούτο των αρμοδίων και το συγνώμη «γράψτε λάθος»

Τεράστια ερωτήματα αλλά και… ρεζίλεμα προκαλεί το γεγονός πως οι τρεις εκ των τεσσάρων συλληφθέντων, που κατά τα άλλα ταυτοποιήθηκαν για τα έκτροπα στο ΓΣΠ κατά τη διάρκεια του ντέρμπι των αιωνίων, αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς μάλιστα να κατηγορηθούν γραπτώς.
 
Και εκεί που λέγαμε πως λειτούργησε ο θεσμός της κάρτας φιλάθλου και έστω μετά από 24+ ώρες συνέλαβαν, (έστω) κάποιους οπαδούς που έριχναν αντικείμενα εντός του αγωνιστικού χώρου, ο θεσμός κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, αφού τελικά… συγνώμη λάθος ταυτοποιήσεις.
 
Τα παρατράγουδα που σημειώθηκαν την περασμένη Δευτέρα ήταν τα πρώτα που οι Αρχές κλήθηκαν να διερευνήσουν μετά την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου, η οποία επίσης για πρώτη φορά αξιοποιήθηκε, ώστε να εντοπιστούν οι ταραξίες.
 
Ωστόσο, στην πρώτη επίσημη, αν και στις «καθυστερήσεις», οι αρμόδιοι, όπως αποδεικνύεται μέσα και από τα γεγονότα, απέτυχαν να συλλάβουν τους οπαδούς που έριχναν αντικείμενα, ενώ την ίδια ώρα κατάφεραν να θέσουν υπό αμφισβήτηση τον θεσμό της κάρτας φιλάθλου και κατά πόσο αυτή μπορεί να εφαρμοστεί. Και αυτό, σε μια περίπτωση που δεν σημειώθηκαν και σοβαρά επεισόδια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Παραδέχθηκε το λάθος και τα... μάζεψε για την επίθεση σε δημοσιογράφο ο ΓΣΠ
 
Πέραν της γκάφας με τις λάθος ταυτοποιήσεις, ερώτημα προκαλεί και το γεγονός πως από τους εκατοντάδες οπαδούς που έριχναν αντικείμενα, εκδόθηκαν τελικά μόνο τέσσερα εντάλματα σύλληψης, εκ των οποίων τα τρία τελικά ήταν άστοχα και ο μοναδικός συλληφθέντας παραμένει ένας 16χρονος. Επίσης, εύλογα διερωτάται κάποιος ποιο τελικά είναι το μήνυμα που στέλνουν οι ιθύνοντες σε όσους δημιουργούν έκτροπα…
 
Οι εξελίξεις θα πρέπει να ταρακουνήσουν όλους τους εμπλεκόμενους οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν κατά πόσο μπορούν να στηρίξουν τον θεσμό της κάρτας φιλάθλου, γιατί το μόνο που πέτυχαν στο… ντεπούτο τους, ήταν να ρίξουν ακόμη περισσότερο νερό στον μύλο των αντιδράσεων από αυτούς που τάσσονται ενάντια του θεσμού.   
 
Την ίδια ώρα, αξίζει να υπενθυμίσουμε τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Σαββίδη, ο οποίος από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση, πως η κάρτα φιλάθλου θα παραμείνει ως έχει, απορρίπτοντας ακόμα και τη συζήτηση αλλαγών στο Νόμο.  
 
 
«Δεν παρακολουθώ τις ανακρίσεις της Αστυνομίας. Είχα ρωτήσει για το πώς προχωρά η Αστυνομία. Δεν θα μπω στην διαδικασία να πω αν σωστά έγινε η διαδικασία συλλήψεων».
 
Αυτή ήταν η σημερινή δήλωση του Γιώργου Σαββίδη, μετά τις εξελίξεις, η οποία προκαλεί κάποια ερωτήματα. Ως πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας και λαμβάνοντας υπόψη πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης προώθησε και εφάρμοσε τον θεσμό της κάρτας φιλάθλου, θα έπρεπε ο κ. Σαββίδης και όλοι οι εμπλεκόμενοι, να αφήσουν τους εγωισμούς και να ψάξουν να δουν τι είναι αυτό που πήγε λάθος, ώστε να διορθωθεί και την επόμενη φορά να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα. Και αυτό, εάν βέβαια δεν θέλουν να τίθεται υπό αμφισβήτηση ο θεσμός και αυτό που θέλουν είναι να αποδεικνύουν μέσα από τις ενέργειες τους, ότι σωστά εφαρμόζεται πλέον η κάρτα φιλάθλου.
 
Σε ότι αφορά το ερώτημα εάν θα ταυτοποιηθούν τελικά οι οπαδοί που προκάλεσαν τα έκτροπα, ίδωμεν…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι