Έζησε το... φρούριο του ΑΠΟΕΛ και θέλει να το ξαναφτιάξει ο Ιγκεμπρίγκτσεν

Βελτιωμένος προς το καλύτερο θέλει να παρουσιαστεί ο ΑΠΟΕΛ, στο ντεμπούτο του Κόρε Ιγκεμπρίγκτσεν στον πάγκο της ομάδας στον αγώνα της Κυριακής (5/1) κόντρα στην Ένωση, έχοντας υπόψη ότι ο Νορβηγός βρίσκεται μόνο μερικές μέρες στις προπονήσεις του συλλόγου. 

Όντας διαβασμένος στις πρώτες του δηλώσεις, ο 54χρονος κόουτς σίγουρα γνωρίζει τι σημαίνει ο παράγοντας έδρα για όλες τις μεγάλες ομάδες. Έχοντας παίξει σε έδρα καμίνι στη Λευκωσία, έχει νιώσει στο πετσί του την καυτή ατμόσφαιρα που μπορεί να δημιουργήσει ο κόσμος και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο παράγοντας ΓΣΠ.

Πιθανότητες να δει κάτι παρόμοιο με τον τότε αγώνα της Ρόζενμποργκ στο ΓΣΠ βέβαια δεν υπάρχουν, λόγω της μαζικής απουσίας τόσο των οργανωμένων, όσο και άλλων οπαδών απ' όλες τις κερκίδες του ΑΠΟΕΛ.

Παρ' όλα αυτά, προσωπικό κίνητρο για τον Νορβηγό μπορεί ν' αποτελεί η επαναφορά του απόρθητου κάστρου που έφτιαξαν οι πρωταθλητές, ιδιαίτερα επί εποχής Ιβαν Γιοβάνοβιτς. 

Η έδρα κερδίζει τίτλους και στις πιο κρίσιμες στιγμές, είτε πρόκειται για πρωταθλητισμό, είτε για παραμονή στην κατηγορία, το να έχεις έδρα... φρούριο αποτελεί μεγάλο όπλο για οποιαδήποτε ομάδα. 

Παρά τη μέτρια συγκομιδή στο φετινό πρωτάθλημα, οι γαλαζοκίτρινοι κρατούν το αήττητό τους στο ΓΣΠ, έχοντας τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στον θεσμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία εντός έδρας ήττα των πρωταθλητών, ήρθε στο Γιουρόπα Λιγκ στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, στην πρεμιέρα των ομίλων από την Ντουντελάνζ με 4-3.

Αρχίζοντας από το παιχνίδι της Κυριακής (5/1), ο Νορβηγός κόουτς θέλει να δει τους παίκτες του να μπαίνουν αποφασισμένοι για τη νίκη, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο όπως ο ίδιος το επιθυμεί. 

Μ' ένα σερί νικών τόσο εντός όσο και εκτός έδρας οι πρωταθλητές θα μπουν με την καλύτερη ψυχολογία στο πιο κρίσιμο σημείο της φετινής σεζόν, αφού ακολουθούν σημαντικά παιχνίδια στο επόμενο δίμηνο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού