Η καθοριστική συνάντηση Κούμα με διαιτητές και η επόμενη μέρα

Συνάντηση ορόσημο για την ομαλή διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων στο κυπριακό ποδόσφαιρο, θα έχει αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Διαιτητών και ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας.

Οι δύο πλευρές θα έχουν συζήτηση για την επόμενη μέρα, μετά τη βομβιστική επίθεση σε βάρος του Ανδρέα Κωνσταντίνου, αλλά και τις δηλώσεις του ΠτΔ, Νίκου Αναστασιάδη. 

Σκοπός είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να επαναρχίσουν με ομαλότητα οι διοργανώσεις της ΚΟΠ, αρχής γενομένης από τα ματς του κυπέλλου στις 22/1. 

Οι διαιτητές θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πουν τη δική τους πλευρά και να εκφράσουν ανοικτά όλους τους προβληματισμούς τους για όλα όσα απασχολούν το άθλημα, αλλά και να θέσουν τους δικούς τους... όρους στο τραπέζι των συζητήσεων με την Ομοσπονδία. 

Αυτό που βγαίνει προς τα έξω εδώ και μερικές μέρες είναι ότι οι διαιτητές νιώθουν έντονα ενοχλημένοι για τη γενίκευση του θέματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι δηλαδή έγινε αναφορά σε «διεφθαρμένους διαιτητές», χωρίς να κατονομάζονται. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητούν απαντήσεις οι διαιτητές και… μετά τα νεότερα-Δεν ανακοινώνουν πότε επιστρέφουν

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της ΚΟΠ θα ενημερώσει την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Διαιτητών για το περιεχόμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εξίσου καθοριστική, θα είναι και η συνάντηση του Συνδέσμου Διαιτητών μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Ο Γιώργος Σαββίδης έθεσε ψηλά τον... πήχη αναφορικά με τις έρευνες τόσο για τα στημένα, όσο και για την επίθεση στο όχημα του Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Γι' αυτό τον λόγο, οι Κύπριοι ρέφερι θέλουν να δουν τα λόγια της κυβέρνησης να γίνονται πράξη, έτσι ώστε να μπορούν να νιώθουν πιο ασφαλείς με την επανέναρξη των διοργανώσεων.

Ανεξάρτητα με όσα καταδικαστέα προκύπτουν μετά την τρομοκρατική επίθεση, η απόδοση των διαιτητών στη φετινή σεζόν δεν είναι αναμενόμενη, αφού λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, έχουν γίνει μαζεμένα λάθη που επηρέασαν τα τελικά αποτελέσματα σε διάφορους αγώνες, γεγονός που είχε παραδεχθεί και ο ίδιος ο Γιώργος Κούμας.

Η πιο γερή απάντηση από τους διαιτητές θα πρέπει να δοθεί εντός γηπέδου. Εάν δηλαδή βελτιώσουν την απόδοσή τους και μειωθούν τα σοβαρά λάθη, τότε ο κόσμος θα μπορεί να αισθάνεται ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί εντός των τεσσάρων γραμμών, αν και η προκατάληψη είναι κάτι που δύσκολα θα εξαλειφθεί από το κυπριακό ποδόσφαιρο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ