Ο... Εμπαπέ των φτωχών εδρεύει στο Δασάκι

Είναι από τους ποδοσφαιριστές, που αποτελούν ατραξιόν για το φετινό πρωτάθλημα στο νησί μας. Οι εμφανίσεις, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και η πολύ μεγάλη ποιότητα του ξεχωρίζουν, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Ο λόγος για τον Ιμπραϊμ Κονέ του Εθνικού Άχνας. Ο Καμερουνέζος ακραίος επιθετικός της αχνιώτικης ομάδας είναι από τους στυλοβάτες της προσπάθειας που γίνεται για παραμονή στα μεγάλα «σαλόνια», και τη νέα σεζόν.

Στον χθεσινό (23/02) ιστορικό θρίαμβο επί της Ανόρθωσης, ο Κονέ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο. Τα δύο σπριντ του για το κερδισμένο πέναλτι, αλλά και για το δεύτερο του γκολ, ήταν βγαλμένα από… τα πιο τρελά ποδοσφαιρικά μας όνειρα και δικαίως συγκαταλέγονται μέσα στις κορυφαίες στιγμές της σεζόν, που διανύουμε. Προσωπικά, μας θύμισε κάποιες ανάλογες ενέργειες του αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο πρότερος βίος του Κονέ μας προδιέθετε για το ταλέντο και το ποδοσφαιρικό του ποιόν. Δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής, αφού αγωνίσθηκε σε Μποαβίστα και Εστορίλ, πριν πάρει το δρόμο για το νησί μας.

Με την ομάδα του Οπόρτο έπαιξε σε έξι αγώνες της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας, ενώ με την Εστορίλ είχε 11 στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Ο Εθνικός πάλεψε να τον αποκτήσει και τα κατάφερε, παρά την σωρεία προτάσεων που είχε από διάφορους συλλόγους.

Θεωρείται δεδομένο πως το όνομά του είναι γραμμένο ήδη στα μπλοκάκια πολύ μεγάλων ομάδων του πρωταθλήματος μας. Ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, οπόταν όσοι τον… λιγουρεύονται θα πρέπει να αποταθούν στους Κίκη Φιλίππου και Γιαννάκη Δημοσθένους για τα περαιτέρω.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19