Η βελτίωση που χρειάζεται και το εισιτήριο πρόκρισης του Απόλλωνα στο Δασάκι

Στο φετινό τρελό πρωτάθλημα που διανύουμε, κάθε νίκη είναι σημαντική. Έτσι και για τον Απόλλωνα, οι τρεις βαθμοί του περασμένου Σαββάτου (22/02) κόντρα στην Δόξα ήταν μεγάλης βαθμολογικής σημασίας στην… οικονομία του πρωταθλήματος.

Μπορεί η ομάδα της Λεμεσού να μην έπιασε την μέγιστη δυνατή απόδοση κόντρα στην (πολύ καλή) ομάδα της Κατωκοπιάς, όμως πήρε το ζητούμενο έστω και με δυσκολία, μετά από τέσσερεις συνεχόμενες ήττες. Αυτό μετράει στην κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η ομάδα.

Το συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί, με απόλυτη βεβαιότητα, είναι πως η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή οφείλει να βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αμυντική της συμπεριφορά. Κόντρα στην ομάδα του Ερανοσιάν αυτή ήταν πολύ προβληματική και καθαρά από μεγάλη δόση τύχης, δεν δέχθηκε περισσότερα γκολ.

Αυτός που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στο Σαββατιάτικο παιχνίδι ήταν ο Δημήτρης Δημητρίου. Ο Κύπριος τερματοφύλακας κράτησε τον Απόλλωνα στην διεκδίκηση ενός πολύ θετικού αποτελέσματος, όταν το σκορ βρισκόταν στο 1-1 και έδειξε τον δρόμο της νίκης στους συμπαίκτες του.

Με την απουσία του Ζοέλ Μολ λόγω τραυματισμού, αναμένεται πως ο Δημητρίου θα υπερασπιστεί την εστία των «γαλάζιων» της Λεμεσού και στα επόμενα παιχνίδια. Με τις εμπειρίες που αποκόμισε τη περσινή σεζόν με την Ανόρθωση, είναι σε θέση να προσφέρει πολύ σημαντικές βοήθειες σ’ έναν νευραλγικό τομέα της ενδεκάδας.

Σημασία για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έχει τώρα η περαιτέρω ανάκαμψη, ενόψει του επαναληπτικού αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Εθνικό. Εκεί, όπου το σαφές προβάδισμα για πρόκριση υπάρχει από το πρώτο παιχνίδι του Τσιρείου, αλλά η ομάδα του Κλάφουριτς έστειλε πολλά μηνύματα με την πεντάρα επί της τραγικής Ανόρθωσης, προχθές Κυριακή (23/02).

Ως εκ τούτου, η ομάδα του Αυγουστή οφείλει να παρουσιαστεί πολύ προσεκτική και πολύ σοβαρή, αν θέλει να «κλειδώσει» το εισιτήριο για την ημιτελική φάση. Είναι το θεωρητικό φαβορί, όμως θα πρέπει να το αποδείξει και στο γήπεδο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»
Πλήγμα με Μπεζούς στην Ομόνοια-Έξι μήνες εκτός δράσης
Σπουδαία κίνηση για την Πάφο-Συνεργασία με την ακαδημία της Γουότφορντ
Τούτιτς: Η Ομόνοια μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο, το αξίζει
Χωρίς Βαλμπουενά στον επαναληπτικό με Πάφο ο Απόλλωνας