Το mea culpa Πετρίδη για Κόρε και το άδειασμα Τέτι-Τραμετσάνι

Καρφιά για την παρουσία των Τέτι και Τραμετζάνι στον Αρχάγγελο, αλλά και παραδοχή λάθους στην επιλογή Κόρε Ινγκεμπρίκσεν, έκανε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας.
 
Μιλώντας ενώπιον των μετόχων και αφού πρώτα αναφέρθηκε στα της πανδημίας, που ανάγκασε τον ΑΠΟΕΛ να αναβάλει την ετήσια γενική συνέλευσή του, ο Πρόδρομος Πετρίδης είπε ότι, «πέρυσι ξεκινήσαμε να προετοιμάζουμε τη στελέχωση της ομάδας για τη νέα χρονιά μετά την επίτευξη μιας ιστορικής επίδοσης. Της κατάκτησης του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Η παραμονή του κ. Τραμετσάνι σε συνδυασμό με την παρουσία του κ. Τέτι, δύο ατόμων που βρίσκονταν στον ΑΠΟΕΛ από τον Οκτώβριο του 2019 και συνόδευσαν την παρουσία τους με την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή, υποδείκνυε ότι θα έπρεπε να περιβληθούν με εμπιστοσύνη».
 
Όπως είπε ο κ. Πετρίδης, «οφείλω να ομολογήσω ότι περιμέναμε ως διοίκηση, καλύτερη αντίληψη σε ό,τι αφορά στις απαιτήσεις και την αξία των ποδοσφαιριστών που έπρεπε να επιλεγούν σε εκείνο το διάστημα και που θα αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του συνόλου».
 
Συνέχισε λέγοντας πως, «δυστυχώς στην πορεία διαπιστώσαμε ότι κάποιες επιλογές του προπονητή που υποστηρίχθηκαν από τον Τεχνικό Διευθυντή δημιούργησαν αρνητικό αντίκτυπο, εξουδετέρωσαν κάποια σημαντικά ποδοσφαιρικά assets και πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις που δυστυχώς θα επηρέαζαν και τη μετέπειτα πορεία του συνόλου».
 
Για αυτό το λόγο και παρά την απόφαση που είχε παρθεί τον περασμένο Ιούνιο για μια προσπάθεια μείωσης του μισθολογίου, όπως εξήγησε ο κ. Πετρίδης, «αναγκαστήκαμε να προσθέσουμε επιλογές στο ρόστερ. Το πράξαμε για να δώσουμε περισσότερο βάθος και επιλογές αφού ο στόχος μας ήταν να προχωρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και θεωρώ ότι με την έναρξη της προετοιμασίας, η προοπτική της ομάδας με βάση τη στελέχωση της, ήταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα».
 
Υπέδειξε επίσης πως «στο ποδόσφαιρο, σημασία δεν έχει η θεωρία, αλλά η πράξη. Η εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Και αυτό που είδαμε στα πρώτα παιχνίδια δεν μας ικανοποίησε. Αποκλείσαμε την Σουτιέσκα, όμως ο πρώτος αγώνας με την Καραμπάγκ και η ήττα στο ΓΣΠ μας ανάγκασε να προχωρήσουμε σε δραστικές λύσεις. Συμφωνήσαμε με τον κ. Ντολ, ο οποίος βοήθησε την ομάδα να ανατρέψει τις πιθανότητες απέναντι στην Καραμπάγκ και να εξασφαλιστεί έτσι, η πρόκριση για 8η φορά στην ιστορία της ομάδας, σε ευρωπαϊκό όμιλο».
 
«Ο επόμενος αντίπαλος μας στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Άγιαξ, ήταν δεδομένα ένα τεράστιο εμπόδιο. Παρά την καλή απόδοση της ομάδας στο πρώτο παιχνίδι, δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα διατηρούσε μεγάλες ελπίδες πρόκρισης και δικαίως αποκλειστήκαμε. Όμως η ομάδα καθ’ όλη τη μετέπειτα πορεία της στον όμιλο πέτυχε το στόχο της που ήταν η πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ», υποστήριξε ο κ. Πετρίδης.
 
Mea culpa για Ινγκεμπρίγκτσεν
Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, ανέφερε επίσης πως, «στο πρωτάθλημα η αύξηση του ανταγωνισμού και η αστάθεια στην καλή απόδοση, μας στοίχισε την απώλεια παρουσίας μας στην κορυφή. Ναι σαφώς και οι επιλογές μας σε σχέση με τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία ήταν ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας. Η επιλογή του Kåre Ingebrigtsen αποδείχθηκε εκ μέρους μας λανθασμένη. Όχι για το θέμα των ικανοτήτων του Νορβηγού Τεχνικού αλλά κυρίως για το θέμα της νοοτροπίας».
 
Για αυτό και μόλις τέθηκε ενώπιον τους, το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη, αμέσως προχώρησαν στην πρόσληψη του, αφού σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, «ήταν προφανές ότι ο ΑΠΟΕΛ χρειαζόταν ένα προπονητή που να μπορεί να αντιλαμβάνεται και το μέγεθος και τις απαιτήσεις και τη νοοτροπία της ομάδας».
 
Υπογράμμισε εξάλλου πως νιώθει ότι, «η επέκταση της συνεργασίας του ΑΠΟΕΛ με τον κ. Ουζουνίδη και για τη νέα περίοδο, μπορεί να χαρακτηριστεί από σταθερότητα, σε ένα τομέα που είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια δεν επιδείξαμε την ανάλογη υπομονή. Πιστεύω ότι ο κ. Ουζουνίδης είναι ένας προπονητής που αντιλαμβάνεται και στοχεύει στο να δημιουργήσει μια ομάδα όπως τη θέλουμε όλοι μας. Πρωταγωνίστρια αλλά και ελκυστική. Και πρέπει εμείς να δείξουμε υπομονή στις δύσκολες στιγμές και να στηρίξουμε τόσο τον προπονητή όσο και την ομάδα. Και όταν λέω εμείς, εννοώ όλοι μας. Και διοίκηση και κόσμος».
 

«Προσπαθήσαμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα»
Ακολούθως, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από την πλευρά τους για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα κανονικά. «Ειδικά όταν πλέον, η κατάσταση στην Κύπρο έδειχνε να είναι σε ελεγχόμενη κατάσταση. Στις συζητήσεις που είχαμε τόσο με τους άλλους προέδρους όσο και με την ηγεσία της ΚΟΠ και με όσα μας μεταφέρονταν από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να παρουσιαστεί ένα αθλητικό πρωτόκολλο διεκπεραίωσης του πρωταθλήματος που θα μπορούσε να εφαρμοστεί».
 
Η ΚΟΠ, είπε ο Πρόδρομος Πετρίδης, «ολοκλήρωσε την τελική του μορφή και αυτό κατατέθηκε ενώπιον της Κυβέρνησης. Δυστυχώς, η επιστημονική ομάδα έκρινε ότι ούτε οι ομαδικές προπονήσεις μπορούσαν να ξεκινήσουν πιο νωρίς ούτε η διαχείριση των κρουσμάτων θα μπορούσε να τύχει, της διαχείρισης που τύγχανε σε άλλες χώρες. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα που υποδείκνυε ότι δυστυχώς αν ξεκινούσαμε το πρωτάθλημα, το πιθανότερο αυτό να είχε διακοπεί εκ νέου».
 
«Το πρωτάθλημα διακόπηκε για οικονομικούς λόγους»
Η διακοπή του πρωταθλήματος, έγινε όπως υπέδειξε για οικονομικούς λόγους. «Ως πρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ σας διαβεβαιώνω ότι για εμάς το κόστος σε περίπτωση μη διακοπής του πρωταθλήματος θα ήταν προβλεπόμενο και διαχειρίσιμο. Αυτό που δεν ήταν προβλεπόμενα διαχειρίσιμο ήταν ό,τι ακολούθησε. Δηλαδή η αναβολή πληρωμών χορηγικών εσόδων, η απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια αγώνων πλέι οφ και βεβαίως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η ελαχιστοποίηση της δυνατότητας ρευστότητας της εταιρείας λόγω της καθυστέρησης έκδοσης εισιτηρίων διαρκείας και των περιορισμών που έχουν επιβληθεί».
 
Καταλήγοντας σε αυτό το σκέλος της ομιλίας του, ο Πρόδρομος Πετρίδης είπε πως, «παρά το γεγονός ότι δεν εισέρρεαν έσοδα στα ταμεία για περισσότερο από 4 μήνες, καταφέραμε να διαχειριστούμε την κατάσταση και ο ΑΠΟΕΛ να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά στο πλαίσιο των όποιων συμβατικών του υποχρεώσεων και ταυτόχρονα να ξεκινήσουμε το κτίσιμο μιας νέας ομάδας. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μετεγγραφές. Όπως διαπιστώνετε έχουν επιλεχθεί και νεαροί ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν σε βάθος χρόνου αλλά και έμπειροι ποδοσφαιριστές που μπορούν να κρατήσουν την ομάδα μας σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο και να εξυπηρετήσουν έτσι τους διαχρονικούς μας στόχους που είναι οι κατακτήσεις τίτλων και η παρουσία της ομάδας, σε ευρωπαϊκούς ομίλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου