Αρνητικά τα τεστ του Ολυμπιακού-Περιμένουν τα αποτελέσματα στον Εθνικό

Αρνητικά είναι τα τεστ σε όλους τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Λευκωσίας, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας της Λευκωσίας, «σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού θα θέλαμε να ανακοινώσουμε επισήμως ότι έπειτα από το κρούσμα στην ομάδα του Εθνικού Άχνας, όλα τα τεστ που διενεργήθηκαν στην ομάδα του Ολυμπιακού Λευκωσίας βγήκαν αρνητικά».
 
Υπενθυμίζεται ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Λευκωσίας, υποβλήθηκαν σε τεστ, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος στον Εθνικό Άχνας, ομάδα με την οποία είχαν δώσει φιλικό παιχνίδι την περασμένη Κυριακή.
 
Πλέον, αναμένονται και τα αποτελέσματα των ποδοσφαιριστών του Εθνικού Άχνας, ώστε να ξεκαθαρίσει κατά πόσον υπήρξε διασπορά του ιού, εντός της ομάδας της Άχνας. 
 
Δεν αποκλείεται πάντως, σε περίπτωση διασποράς του ιού, η ΚΟΠ να αποφασίσει αναβολή του αγώνα της ομάδας με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου την ερχόμενη Παρασκευή. 
 
Τα έβαλε με τις ομάδες ο ΠΑΣΠ
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΣΠ, κατήγγειλε ότι τουλάχιστον το 30% των ομάδων της Α' κατηγορίας δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στη διενέργεια διαγνωστικών τεστ.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΠΑΣΠ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά τους ανεπαρκείς, όπως τους χαρακτηρίζει, ελέγχους που γίνονται στις ποδοσφαιρικές ομάδες, όλων των κατηγοριών.

«Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της ΚΟΠ, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες 48 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων πρωταθλήματος να φροντίσουν ότι οι παίκτες και το προσωπικό τους θα κάνουν διαγνωστικό τεστ για τον COVID-19. Πληροφορίες του ΠΑΣΠ δείχνουν ότι τουλάχιστον το 30% των ομάδων της α΄ κατηγορίας δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στη διενέργεια διαγνωστικών τεστ, και ενδέχεται το νούμερο αυτό να είναι μεγαλύτερο. Εξαίρεση αποτελούν όσοι ποδοσφαιριστές των ομάδων αυτών αφίχθηκαν στην Κύπρο από το εξωτερικό».
 
Θέση του συνδέσμου, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι ότι, «αποτελεί απαράδεκτο γεγονός το ότι λίγες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν, αριθμός ομάδων να μην έχουν ακόμη προβεί σε τεστ για COVID-19, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εικόνα για την παρουσία του ιού σε πιθανούς ασυμπτωματικούς φορείς εντός των ομάδων».

Ο ΠΑΣΠ, κάλεσε εξάλλου την ΚΟΠ, όπως φροντίσει για την αύξηση της συχνότητας των τεστ, για αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων στο προσεχές διάστημα.

«Όσον αφορά το οικονομικό κόστος που θα απορρέει από την αύξηση των τεστ, που είναι μία σοβαρή παράμετρος ειδικά για τις μικρότερες σε οικονομικές δυνατότητες ομάδες της α΄ κατηγορίας και σχεδόν όλες των μικρότερων κατηγοριών, η ΚΟΠ οφείλει να στηρίξει, έχοντας λάβει η ίδια επιχορήγηση από την UEFA ύψους 4,3 εκατ. ευρώ για αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19».

Η απάντηση της ΚΟΠ

Απαντώντας για την επιχορήγηση των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από την ΟΥΕΦΑ, πηγή από την ΚΟΠ, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ότι το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί την προϋπολογισμένη χορηγία που λαμβάνουν οι Ομοσπονδίες για τις ανάγκες τους και όχι ειδική επιχορήγηση για την αντιμετώπιση της Πανδημίας.
 
Τα χρήματα αυτά αποτελούν την οικονομική βοήθεια που λαμβάνει κάθε χρόνο η ομοσπονδία από την ΟΥΕΦΑ και αποτελεί προϋπολογισμένο κονδύλι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Αυτό το ποσό, ανέφερε η πηγή, είναι μεγαλύτερο φέτος καθώς περιλαμβάνει και την χορηγία για τα επόμενα χρόνια, τα οποία αποδεσμεύτηκαν ως βοήθεια προς τις ομοσπονδίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των ζημιών που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.
 
Τα συγκεκριμένα χρήματα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, δεν μπορούν να διανεμηθούν στα σωματεία, και αν προορίζονταν για οικονομική στήριξη τους ήδη τα σωματεία θα είχαν διαμαρτυρηθεί. Η ΚΟΠ, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα σωματεία για τυχόν προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα
Διάστρεμμα ο Στεπίνσκι-Τα δεδομένα ενόψει τελικού κυπέλλου
Συνάντηση Ομόνοιας 29ης Μαΐου με ΓΣΠ-Στο ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του Τούτιτς
«Πλεονέκτημα για την ΑΕΚ ότι θέλει μόνο νίκη, έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες»
Τρία παιχνίδια για την προτελευταία αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Δασκαλάκης: O ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλο πλεονέκτημα, πέντε χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά
«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»