Το γαλλικό... φιλί του Μποτεάκ στην Ομόνοια-Πώς καθάρισε σε 30 λεπτά την Αραράτ

Τι κι αν βαδίζει στα 32 του χρόνια, τι κι αν ταλαιπωρήθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από αμυγδαλίτιδα, η είσοδος του στην αναμέτρηση της Ομόνοιας με την Αραράτ, άλλαξε το ρου της ιστορίας.
 
Λες και ο Έρικ Μποτεάκ, με το που μπήκε στον αγώνα, στο 67ο λεπτό, έδωσε γαλλικό... φιλί, στην μέχρι εκείνη τη στιγμή, βραχυκυκλωμένη Ομόνοια και την οδήγησε στην πρόκριση στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Ο Μποτεάκ ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την εξαιρετική κάθετη πάσα στον Τιάγκο, στο 94ο λεπτό, βγάζοντας ουσιαστικά τον Βραζιλιάνο, τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Αραράτ, Τσούπιτς, για το 0-1.
 
Ήταν ο άνθρωπος, που τρία λεπτά αργότερα, κράτησε τη μπάλα απέναντι σε τέσσερις αμυντικούς της αρμένικης ομάδας και κατάφερε, όχι μόνο να κερδίσει φάουλ σε πλεονεκτική θέση, αλλά και την αποβολή του Χούμανες, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
 
Η συνολική του παρουσία στο γήπεδο, ήταν καταλυτική για να πάρει η Ομόνοια την πρόκριση, αφού, ασκούσε συνεχώς ασφυκτική πίεση στους αμυντικούς της Αραράτ, ενώ ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις που δημιούργησαν οι πράσινοι. Λίγο έλειψε μάλιστα, να χριστεί σκόρερ στο 117’ , όμως το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Τσούπιτς.
 
Στις δηλώσεις του εξάλλου μετά το παιχνίδι, ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γκολ που πέτυχε η ομάδα του, χαρακτηρίζοντας το «σούπερ».
 
«Ήταν ωραίος συνδυασμός Έρικ-Τιάγκο. Προσπαθήσαμε και άλλες φορές στο παιχνίδι να φτιάξουμε συνδυασμούς, όμως δεν μας βγήκαν. Κρατάω τη νοοτροπία και την σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο», τόνισε ο Μπεργκ.
 
Ο Γάλλος, αποτελεί βαρόμετρο για το τριφύλλι, κάτι που απέδειξε από πέρυσι με τις εμφανίσεις του. Όταν αρχίζει τη χρονιά με μια τέτοια παράσταση, από τη μια δίνει ικανοποίηση στον Χένινγκ Μπεργκ κι από την άλλη, γεμίζει αισιοδοξία τους φίλους της Ομόνοιας, τόσο για τους ευρωπαϊκούς αγώνες, όσο και για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.
 
Η Ομόνοια, κατάφερε να δραπετεύσει από το FFK Academy Stadium, με μια πανάξια νίκη, που ισοδυναμεί με πρόκριση στον επόμενο γύρο, ωστόσο, στην Πολωνία θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από τους πράσινους, γιατί η Λέγκια, είναι σίγουρα υψηλότερου επιπέδου ομάδα από την Αραράτ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο.
 
Στο μεταξύ, σ’ ότι αφορά στον τραυματισμό του Φώτη Παπουλή και το διάστημα της απουσίας του, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας Ανδρέας Δημητρίου, θα υπάρξει σήμερα επίσημη ενημέρωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
Δημητρίου για το ντέρμπι κορυφής-«Tώρα κρίνονται τα πάντα, θα είναι η μεγαλύτερη προσέλευση φέτος»