Η... ένεση των νέων αποκτημάτων και ο παίκτης που κουνάει μαντήλι στον ΑΠΟΕΛ

Δουλειά, πίστη στις δυνατότητες των παικτών και υπομονή. Τρία βασικά συστατικά, που ο «νέος» ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να αποκτήσει, υπό τις οδηγίες του Μαρίνου Ουζουνίδη. Το πρώτο δείγμα μετά τη διακοπή, ήταν πέραν για πέραν θετικό, αφού οι γαλαζοκίτρινοι έδειξαν διάθεση, κάτι που δεν είχαν επιδείξει στα προηγούμενα ματς της φετινής σεζόν. 

Οι απαιτήσεις και η δυσκολία των αγώνων γίνονται ακόμη μεγαλύτερες στα επόμενα ματς, αρχής γενομένης από τον κομβικό προκριματικό, κόντρα στην Καϊσάρ στο Καζακστάν. Εκτός του ότι πρόκειται για ένα νοκ-άουτ παιχνίδι, οι γαλαζοκίτρινοι ταξιδεύουν σε μια ποδοσφαιρικά αφιλόξενη, γι' αυτούς, χώρα.

Φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τα πρώτα κιόλας δείγματα, ότι ο σύλλογος της Λευκωσίας πρόσθεσε παίκτες με ποιότητα, κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος. Το χρονικό αυτό διάστημα μπορεί να αποβεί εξαιρετικά χρήσιμο για τον ΑΠΟΕΛ, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις «πάγωσαν» έστω και προσωρινά και δόθηκε η ευκαιρία στη διοίκηση και τον προπονητή να φέρουν νέες προσθήκες στις θέσεις που υστερεί η ομάδα.

Στα αξιοσημείωτα του νικηφόρου ντέρμπι με την ΑΕΛ, μπορεί να συγκαταλέγεται και η παρουσία του Τουχαμί Ανουάρ. Ο Μαροκινός μέσος είναι ένα πραγματικό μηχανάκι που τρέχει ασταμάτητα στο γήπεδο και θύμισε αρκετά εκείνον τον παίκτη που έκανε τη διαφορά στον Παναθηναϊκό στα περσινά πλέι οφ. Ο 25χρονος μέσος θ' αποτελέσει βασικό γρανάζι στη μεσαία γραμμή του φετινού ΑΠΟΕΛ. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που ο Μαρίνος Ουζουνίδης επιθυμούσε διακαώς την απόκτησή του. 

Στα θετικά για τους γαλαζοκίτρινους κατατάσσεται και η παρουσία του Εμίλιο Ενσούε, αλλά και το καλά οργανωμένο δίδυμο τον Σάντος-Σιέλη. Ο παίκτης από την Ισημερινή Γουινέα, είχε ενεργό ρόλο στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας και ανεβοκατέβαινε συνεχώς πάνω στη γραμμή, προκαλώντας προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΛ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Όσον αφορά στον Βραζιλιάνο και στον Κύπριο αμυντικό, αμφότεροι έδειξαν αρκετά σταθεροί στον αγωνιστικό χώρο γι' αυτό και ήταν λίγες οι στιγμές, όπου απειλήθηκε σοβαρά η εστία του Σίλβα. 

Στο ρόστερ της λευκωσιάτικης ομάδας υπάρχει πλειάδα επιλογών, γι' αυτό και ο Ελλαδίτης κόουτς καλείται να κόψει ουσιαστικά αυτούς που κρίθηκαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν. 

Εκτός θα μείνουν σίγουρα οι Λαφρανς, Σάβιτς, Γιάκολις και κατά πάσα πιθανότητα ο Αποστολάκης (σ.σ. ενδέχεται να παραχωρηθεί δανεικός).

Αν και δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, ο Μαρίνος Ουζουνίδης «φωτογράφησε» άλλη μια αποχώρηση από το ρόστερ των γαλαζοκιτρίνων. Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο Μιχαήλοβιτς ήρθε ως πολυεργαλείο στον «Αρχάγγελο», ωστόσο δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να δικαιώσει τις προσδοκίες που τον ήθελαν να καλύπτει με άνεση το δεξί άκρο της άμυνας. Παρά το γεγονός ότι δείχνει να είναι καλής πάστας παίκτης, εντούτοις το αγωνιστικό του προφίλ δεν συμβαδίζει με τα πλάνα του ΑΠΟΕΛ.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Μερκής, Γένσεν, Εφραίμ, Νούχιου, Τσιλιγγίρης, Κούτσακος και Ιωάννου (σ.σ. ασχέτως αν επιθυμεί να φύγει) κόπηκαν από την αποστολή, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Εβρίτης κόουτς έχει ένα τεράστιο ρόστερ να διαχειριστεί. Αναπόφευκτα, στο τέλος της μέρας, κάποιοι θα μείνουν έξω και θα πρέπει να γίνει το απαραίτητο ροτέισον για να κυλήσουν πιο εύκολα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. 

Είναι εξαιρετικά σημαντικό όπως ξεκαθαρίσουν άμεσα τα θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό, έτσι ώστε η ομάδα να μπορεί να επικεντρωθεί χωρίς αντιπερισπασμούς στα επόμενα παιχνίδια και στον μεγάλο στόχο της, την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού