Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σαρώνει τη Νέα Σαλαμίνα ο κορωνοϊός-Στα είκοσι τα θετικά κρούσματα

  22/09/2020 17:30
Σαρώνει τη Νέα Σαλαμίνα ο κορωνοϊός-Στα είκοσι τα θετικά κρούσματα

Σαρώνει τη Νέα Σαλαμίνα ο κορωνοϊός-Στα είκοσι τα θετικά κρούσματα

  22/09/2020 17:30

Άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού κατέγραψε η Νέα Σαλαμίνα, μετά τα οκτώ που ανακοινώθηκαν το πρωί από το Υπουργείο Υγείας. Με τα εννέα νέα περιστατικά, το cluster έχει ανέλθει στα 20 άτομα. Σημειώνεται ότι οι 17 είναι ποδοσφαιριστές και τα άλλα τρία άτομα είναι μέλη της ομάδας. 

«Οι εννέα είναι ποδοσφαιριστές/άλλο προσωπικό της Νέας Σαλαμίνας: Πέραν από τα οκτώ για τα οποία ενημερωθήκαμε το πρωί, προέκυψε και έννατο. Το cluster έχει 20 άτομα», αναφέρει η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει επίσημα τα άλλα οκτώ κρούσματα που προέκυψαν στην ομάδα της Αμμοχώστου και όπως επισήμανε στην ανακοίνωσή του, από τα οκτώ άτομα που εντοπίστηκαν θετικά, τα έξι είχαν δηλωθεί από το σωματείο στην Ομάδα Ιχνηλάτησης ως στενές επαφές των προηγούμενων 11 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου.

Για τα άτομα αυτά, όπως και για τα υπόλοιπα άτομα που το ίδιο το Σωματείο δήλωσε ως στενές επαφές είχαν ήδη τροχιοδρομηθεί διαδικασίες για τον εργαστηριακό τους έλεγχο μέσω της ιχνηλάτησης.

Παρόλα αυτά, παραβιάζοντας τις οδηγίες που δόθηκαν και όφειλαν τα άτομα και το Σωματείο να τηρήσουν, και θέτοντας σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία σε μια κρίσιμη καμπή για τη διαχείριση της πανδημίας, το Σωματείο, με δική του πρωτοβουλία, έδωσε οδηγίες στους ποδοσφαιριστές και το υπόλοιπο προσωπικό για να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο σε ιδιωτικό εργαστήρι, παραβιάζοντας την καραντίνα τους.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο «δεδομένου ότι δύο εκ των οκτώ νέων κρουσμάτων δεν είχαν δηλωθεί σαν στενές επαφές από το Σωματείο, και θέλοντας να επιβεβαιώσει ότι έγινε διερεύνηση όλων των ατόμων που είχαν επαφή με κάποιο από τα θετικά στον ιό άτομα, αλλά και να διασφαλιστεί η προστασία της Δημόσιας Υγείας, το Υπουργείο Υγείας προέτρεψε όποιους πολίτες είχαν έρθει σε επαφή με ποδοσφαιριστές ή άλλους παράγοντες του Σωματείου Νέα Σαλαμίνα από τις 17 Σεπτεμβρίου και έπειτα, και δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, να καλέσουν το 1412 για να αξιολογηθεί η επαφή που είχαν και προγραμματιστεί ραντεβού για δειγματοληψία, εάν κριθεί απαραίτητο».

Υπενθυμίζεται ότι στο μικροσκόπιο τέθηκε ο τρόπος που εφάρμοσε το πρωτόκολλο της ΚΟΠ, η ομάδα της Αμμοχώστου, αφού φαίνεται ότι δεν τηρήθηκαν οι οδηγίες.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σύμφωνα με αρμόδια πηγή, καταδεικνύει ότι δεν εφαρμόστηκαν κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτοκόλλα. Μέχρι και αυτή την ώρα αποτελεί γρίφο ο ασθενής μηδέν, αφού η Νέα Σαλαμίνα συνεχίζει να υποστηρίζει πως δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, που διαγνώστηκε πρώτος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Θουκής Θουκυδίδης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ανέφερε ότι, «εμείς δεν γνωρίζουμε από που ξεκίνησε αυτό. Αν αποδειχθεί ότι παραβιάσαμε τις οδηγίες, εμείς θ’ απολογηθούμε και θ’ αναλάβουμε την ευθύνη μας, όμως, νιώθαμε πίεση για το θέμα αυτό. Πάνω στον πανικό μας, κάποιοι πήγαν για εξετάσεις, αυτό είναι κακό;

Προχωρήσαμε σε τεστ ποδοσφαιριστή που ήρθε από το εξωτερικό παρόλο που δεν χρειαζόταν με βάση το πρωτόκολλο. Όμως εμείς το κάναμε, δεν ξέρουμε από που ξεκίνησε αυτό. Υπάρχει η πληροφορία ότι θα αναβληθεί το ματς με τον Ερμή. Δεν ξέρω τι θα γίνει με την Πάφο. Προέχει η υγεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας