Το παρ' ολίγον πάθημα του ΑΠΟΕΛ και το μάθημα της Ανόρθωσης

Μια πρόκριση, έστω και στη διαδικασία των πέναλτι και ένας αποκλεισμός, με… χαμόγελα για την εμφάνιση, είναι ο απολογισμός της Κύπρου από τους αγώνες του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, που διεξήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης.
 
Από τη μια ο ΑΠΟΕΛ, παρότι δυσκολεύτηκε αφάνταστα απέναντι στην Ζρίνσκι, με ήρωα τον τερματοφύλακα Μιγκέλ Σίλβα, πέρασε με σκορ 4-2 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 2-2), στα πλέι οφ της διοργάνωσης.
 
Από την άλλη η Ανόρθωση παρότι βρέθηκε να χάνει με 3-0 στο 20’ από τη Βασιλεία, μείωσε σε 3-2, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση.
 
Απέφυγε το κάζο ο ΑΠΟΕΛ
Τρομερά αγχωτική, αλλά εξίσου σημαντική πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ πανηγύρισε ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στη Ζρίνσκι. Λένε ότι η υποτίμηση στο ποδόσφαιρο γυρίζει μπούμερανγκ κι αυτό ακριβώς παραλίγο ν’ αποδείξουν οι γαλαζοκίτρινοι.
 
Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο – μόνο κατά διαστήματα στο πρώτο μέρος – η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη χαλάρωσε υπερβολικά μετά το υπέρ της 2-1 απέναντι στους Βόσνιους, σε σημείο που σχεδόν σταμάτησε να παίζει.
 
Οι Βόσνιοι ήταν μια καλά δουλεμένη ομάδα με αδυναμίες που ο ΑΠΟΕΛ δεν εκμεταλλεύτηκε πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Κι αυτό γιατί στο τέλος φάνηκε ότι αν η ομάδα της Λευκωσίας ανέβαζε την απόδοσή της δεν θα είχε πρόβλημα να σφραγίσει την πρόκριση νωρίτερα.
 
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παραδέχθηκε μετά το παιχνίδι ότι η ομάδα του δεν αγωνίστηκε με ορθόδοξο τρόπο και ορθός αναγνώρισε ότι αυτό στο παρά… τσακ δεν της κόστισε.
 
Από τη μια η ψυχραιμία των παικτών που εκτέλεσαν τα πέναλτι και από την άλλη ο… κέρβερος Σίλβα, χάλασαν τη μεγαλύτερη ίσως νύκτα της Ζρίνσκι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
 
Ο Πορτογάλος δεν έχει πείσει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του, ωστόσο μπορεί να καυχιέται ότι χάρισε παραπάνω από μισή πρόκριση στον ΑΠΟΕΛ, απέναντι σ’ ένα σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο.
 
Στο κομμάτι των επιλογών και της διαχείρισης, φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι αλλαγές του Εβρίτη κόουτς περισσότερο αποδυνάμωσαν παρά βοήθησαν την ομάδα.
 
Με την αποχώρηση του Ζαχίντ έλειψε η κάθετη τελική πάσα, ενώ ο Λούντεμο (σ.σ. αντικατέστησε τον Ανουάρ) δεν τα πήγε άσχημα, ωστόσο ο Μαροκινός δίνει άλλο αέρα στη μεσαία γραμμή.
 
Η αποκαρδιωτική εμφάνιση και το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε θα πρέπει να προβληματίσει άπαντες στον «Αρχάγγελο».
 
Στον δρόμο της λευκωσιάτικης ομάδας υψώνεται το δυσκολότερο εμπόδιο μέχρι στιγμής (σ.σ. Σλόβαν Λίμπερετς), με φόντο την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Τσεχία με τη Σλόβαν να έχει το πλεονέκτημα της έδρας, παρά την απουσία του κόσμου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν θα έχει καμία τύχη εάν παρουσιάσει ξανά το ίδιο πρόσωπο όπως στον χθεσινό αγώνα.
 
Σε αντίθετη περίπτωση, οι Τσέχοι δεν είναι το μεγαθήριο που δεν θα επιτρέψει στους γαλαζοκίτρινους να διεκδικήσουν την πρόκριση και οι πιθανότητες ενός ξεκούραστου ΑΠΟΕΛ θα είναι μοιρασμένες.
 
Πολέμησε αλλά της στοίχισε το πρώτο εικοσάλεπτο
Στο άλλο παιχνίδι, η Ανόρθωση δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, απέναντι στην Βασιλεία, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε για ενενήντα και πλέον λεπτά.
 
Οι κυανόλευκοι, μπήκαν φοβισμένα στο παιχνίδι και πριν το καταλάβουν, έχαναν με 3-0 από την ελβετική ομάδα, η οποία έδειξε πιο έτοιμη, τουλάχιστον ψυχολογικά, για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
 
Ο Τιμούρ Κετσπάγια, βλέποντας σε κάποιες στιγμές τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν παιδαριώδη λάθη στην άμυνα, έγινε έξαλλος, αλλά αυτό αφύπνισε τους παίκτες της Ανόρθωσης, οι οποίοι ανέβασαν στροφές και προσπάθησαν να επιτεθούν.
 
Το καθοριστικό γκολ του Βργκοτς, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, έγειρε τη ψυχολογία στην πλευρά της ομάδας της Αμμοχώστου, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς βελτιωμένη.
 
Ακόμα και την στιγμή που η ομάδα έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω της αποβολής του Οκριασβίλι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δεν τα παράτησαν και έδειξαν να πιστεύουν στην ανατροπή.
 
Ο επιθετικός της Ανόρθωσης Κβιλιτάια, έδειξε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ομάδα της Αμμοχώστου, φτάνει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ταλαιπώρησε τους αμυντικούς της Βασιλείας, επιβεβαιώνοντας την επιμονή του Τιμούρ Κετσπάγια να τον πάρει στην Ανόρθωση.
 
Ένας άλλος ποδοσφαιριστής που έφθασε την καλοκαιρινή περίοδο στην Ανόρθωση για να κάνει τη διαφορά, είναι ο Ντορ Μίχα, ο οποίος δεν χρειάστηκε παρά μόνο ελάχιστα λεπτά, για να δείξει την αξία του.
 
Στην πρώτη του συμμετοχή με το φοίνικα στο στήθος, ο Ισραηλινός έδωσε εξαιρετική ασίστ στον Αμπαρτζουμιάν, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο οι κυανόλευκοι μείωσαν σε 3-2.
 
Παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν μέχρι το τέλος ωστόσο, δεν κατάφεραν να βρουν άλλο ένα γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, ωστόσο οι οπαδοί της Ανόρθωσης μπορούν να είναι ικανοποιημένοι από την γενικότερη εμφάνιση της ομάδας τους, τουλάχιστον για εβδομήντα λεπτά.
 
Το είπε εξάλλου και ο Γιώργος Γκαλίτσιος στις δηλώσεις του, ότι αντιμετώπισαν το παιχνίδι σαν μια γιορτή του ποδοσφαίρου, γιατί γνώριζαν πως το μεγάλο φαβορί ήταν οι Ελβετοί, όμως αν η Ανόρθωση είχε λίγη τύχη στο σουτ του Κβιλιτάια, λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ίσως η ιστορία να ήταν διαφορετική.
 
Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Ανόρθωσης, τελείωσε πριν καν ξεκινήσει, αλλά σίγουρα η εμπειρία από τον αγώνα απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο, όπως η Βασιλεία, αποτελεί μεγάλη εμπειρία και μάθημα για τους παίκτες της ομάδας της Αμμοχώστου, οι οποίοι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο θεσμό του πρωταθλήματος.
 
Οι κυανόλευκοι, θα έχουν αρκετό χρόνο ξεκούρασης και ανασύνταξης, μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα απέναντι σε Απόλλωνα και Βασιλεία, αφού το παιχνίδι με τον Εθνικό, την ερχόμενη Κυριακή αναβλήθηκε, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα της Άχνας.Ως εκ τούτου, ο Τιμούρ Κετσπάγια θα δουλέψει στις προπονήσεις, για να ενσωματωθούν πλήρως και οι νεοφερμένοι Κβιλιτάια και Μίχα, ώστε η ομάδα της Αμμοχώστου να είναι έτοιμη για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το πρώτο Σαββατοκύριακό του Οκτώβρη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου