Ανακοινώθηκε και επίσημα το θετικό κρούσμα σε ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας

Το θετικό κρούσμα κορωνοϊού, που αφορά ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.
 
Όπως αναφέρει το Υπουργείο, ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας εντοπίστηκε από τον έλεγχο που έγινε σε όλη την αποστολή της ομάδας, μετά την επιστροφή τους από την Ελλάδα στις 24 Σεπτεμβρίου.
 
Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα τεστ που έγιναν, όπως αναφέρεται, ήταν όλα αρνητικά.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητες της ομάδας, με καθημερινή κλινική παρακολούθηση για 10 μέρες, σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρωτόκολλο της ΚΟΠ, ενώ οι προπονήσεις θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.
 
Ωστόσο τα εξήντα άτομα που ήταν σε αυτοπεριορισμό, μετά το θετικό κρούσμα στους πράσινους, θα πρέπει να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι να περάσουν από τρίτο τεστ, την ερχόμενη Κυριακή, με εξαίρεση τις ώρες που θα μεταβαίνουν στις προπονήσεις της ομάδας.
 
Η ανακοίνωση της Ομόνοιας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομόνοια, αναφέρει ότι «μετά από δύο ελέγχους που διενεργήθηκαν χτες (24/09) και σήμερα (25/09) στα μέλη της αποστολής μας που ταξίδεψαν στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, έχει εντοπιστεί ποδοσφαιριστής μας θετικός στη νόσο COVID-19. Τα υπόλοιπα δείγματα ήταν αρνητικά».

Σημειώνει επίσης πως, «ο ποδοσφαιριστής έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό και εφαρμόζει όσα προβλέπονται στο πρωτόκολλο. Η χτεσινή (24/09) και σημερινή προπόνηση (25/09) έχουν ακυρωθεί, ενώ η ομάδα θα προπονηθεί αύριο (26/09) εφαρμόζοντας και ακολουθώντας όπως πάντοτε τις πρόνοιες του πρωτοκόλλου».

Επισημαίνεται ακόμα ότι «υπάρχει προγραμματισμένος νέος έλεγχος την ερχόμενη Κυριακή (27/09), σύμφωνα με το πρωτόκολλο της ΟΥΕΦΑ, ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Σημειώνουμε πως τις τελευταίες πέντε μέρες η ομάδα μας έχει υποβληθεί σε τρεις ελέγχους, καθώς πέρα από τον χτεσινό και τον σημερινό είχε γίνει έλεγχος και την περασμένη Κυριακή στον οποίο όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά».

Σημειώνεται ότι το θετικό κρούσμα στην Ομόνοια, είναι το 45ο που εντοπίζεται στο κυπριακό ποδόσφαιρο, την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που θορύβησε τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και την ΚΟΠ, που αποφάσισαν να λάβουν αυστηρότερα μέτρα.

Τα υπόλοιπα 44 κρούσματα, αφορούν ποδοσφαιριστές και μέλη των τεχνικών επιτελείων των ομάδων του Εθνικού Άχνας και της Νέας Σαλαμίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα
«Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάποιους παίκτες πιο ποιοτικούς, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος ως σύνολο»
To πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη δεύτερη κατηγορία
Στην Περιστερώνα τις 26 Απριλίου ο τελικός Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Μίλησε για το μέλλον του ο Πίττας και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΑΪΚ
Σε επαφές με τον Τάνκοβιτς για ανανέωση η Πάφος-Αναμένονται εξελίξεις