Πρωτάθλημα στην… δίνη του κορωνοϊού-Aποδεκατισμός στον ΑΠΟΕΛ, φόβοι στην Ομόνοια

Στη δίνη του κορωνοϊού βρίσκεται το κυπριακό ποδόσφαιρο με τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες να διαδέχονται το ένα το άλλο, και την ΚΟΠ να ανακοινώνει συνεχώς αναβολές αγώνων, τα οποία θα πρέπει να διεξαχθούν σε κατοπινό στάδιο.
 
Μόνο την τελευταία εβδομάδα, εντοπίστηκαν συνολικά είκοσι πέντε κρούσματα κορωνοϊού, που αφορούν ποδοσφαιριστές και μέλη ποδοσφαιρικών ομάδων της πρώτης κατηγορίας, με τη μερίδα του λέοντος να έχει ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έχει αποδεκατιστεί, καταγράφοντας μέχρι στιγμής 18 μέλη του θετικά στον ιό. Επίσης, άλλα δύο κρούσματα καταγράφηκαν στην Ομόνοια, η οποία αναμετρήθηκε με τον ΑΠΟΕΛ την περασμένη Δευτέρα, ενώ πέντε εντοπίστηκαν στον Ολυμπιακό.
 
Ως εκ τούτου η ΚΟΠ προχώρησε στην αναβολή των αγώνων Καρμιώτισσα-ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ-Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα, αλλά και του παιχνιδιού ΑΠΟΕΛ-Απόλλων για το κύπελλο. Οι αγώνες των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας, ορίστηκαν στις 28 Δεκεμβρίου και 20 Ιανουαρίου αντίστοιχα, με την ΚΟΠ να δείχνει την ετοιμότητα της να ορίσει τους αναβληθέντες αγώνες σε κάθε ελεύθερη ημερομηνία, με απώτερο στόχο να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα στις 30 Απριλίου, ημερομηνία η οποία είχε προκαθοριστεί από την έναρξη του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου.
 
Παρόλα αυτά, όσο τα κρούσματα στις ομάδες της πρώτης κατηγορίας αυξάνονται, τόσο θα σφίγγει ο κλοιός γύρω από τις ελεύθερες ημερομηνίες και δεν αποκλείεται το πρωτάθλημα να πάρει παράταση.   
 
Ήδη για τον ΑΠΟΕΛ εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναβληθεί και ο αγώνας που έχει να δώσει απέναντι στην ΑΕΚ, την ερχόμενη Κυριακή στο ΓΣΠ.
 
Εν αναμονή απόφασης της ΚΟΠ για τις καταγγελίες της Ομόνοιας
Την ίδια ώρα, πέραν των αυξημένων κρουσμάτων που υπάρχουν και ανησυχούν την ΚΟΠ, η ομοσπονδία καλείται να διερευνήσει και τις καταγγελίες της Ομόνοιας κατά του ΑΠΟΕΛ για το ενδεχόμενο παραβίασης του πρωτοκόλλου από πλευράς γαλαζοκιτρίνων.
 
Η καταγγελία της Ομόνοιας έφθασε μέσω επιστολής στα γραφεία της ΚΟΠ την περασμένη Παρασκευή και σε αυτήν, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για ανήθικη και ανεύθυνη στάση από τον ΑΠΟΕΛ, ως προς τη διαχείριση των κρουσμάτων. Όπως υποστηρίζει η Ομόνοια, οι γαλαζοκίτρινοι έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία των ποδοσφαιριστών της ομάδας τους, αλλά και των πρασίνων, αφού οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί την περασμένη Δευτέρα στο ντέρμπι αιωνίων, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
 
Από τα τεστ κορωνοϊού στα οποία υποβλήθηκε η Ομόνοια την Παρασκευή, μετά την επιστροφή της ομάδας στην Κύπρο, από την Ολλανδία όπου είχε μεταβεί για να αγωνιστεί με αντίπαλό την  Αϊντχόφεν για το Γιουρόπα Λιγκ, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα, ενώ στις τάξεις του τριφυλλιού επικρατεί ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων από τα επαναληπτικά τεστ που θα διενεργηθούν εντός της ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το μπαλάκι στην ΚΟΠ για τις καταγγελίες Ομόνοιας κατά ΑΠΟΕΛ-Αναμονή για τα τεστ

Στην αντεπίθεση ο ΑΠΟΕΛ
Από την πλευρά του ο ΑΠΟΕΛ, απάντησε άμεσα στα όσα του καταλόγισε η Ομόνοια και δήλωσε πως είναι στη διάθεση της ΚΟΠ και της Πολιτείας για οποιαδήποτε έρευνα επιθυμούν.
 
Παράλληλα ο ΑΠΟΕΛ τόνισε πως «επιφυλάσσει ταυτόχρονα όλα τα νόμιμα του δικαιώματα για τους αήθεις χαρακτηρισμούς».
 
Πάντως τα κρούσματα που καταγράφηκαν μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα είναι δεκάδες, με τα περισσότερα να έχουν εντοπιστεί στον Εθνικό και ανέρχονται στα 22, άλλα 19 είχε η Νέα Σαλαμίνα, τα 18 από τα οποία εντοπίστηκαν την ίδια περίοδο και ακολουθεί ο ΑΠΟΕΛ με 18.
 
Παρόλα αυτά, για τους γαλαζοκίτρινους εκφράζονται φόβοι ότι ενδεχομένως να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη διασπορά του ιού τις επόμενες μέρες, από τα επαναληπτικά τεστ στα οποία θα υποβληθούν τα μέλη της ομάδας.
 
Σημειώνεται ότι οι μοναδικές ομάδες της πρώτης κατηγορίας, στις οποίες δεν εντοπίστηκε μέχρι σήμερα κανένα κρούσμα κορωνοϊού, είναι η ΑΕΛ και ο Ερμής Αραδίππου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε