Η πρόβλεψη του Καϊάφα για το ντέρμπι και το σχόλιο για την κατηφόρα του ΑΠΟΕΛ

Ομόνοια και Απόλλωνας διασταυρώνουν τα ξίφη τους, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στο πρώτο τους παιχνίδι στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αφού το ντέρμπι του πρώτου γύρου, είχε αναβληθεί λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του τριφυλλιού και θα διεξαχθεί, στις 13 Ιανουαρίου, στο Τσίρειο στάδιο.
 
Η ομάδα της Λευκωσίας, διανύει εξαιρετική περίοδο τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς όπως αποχαιρέτησε το 2020, έτσι υποδέχθηκε και το 2021. Συγκεκριμένα, στην τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση για τη χρονιά που μας πέρασε, κέρδισε με 3-0 την Ανόρθωση και στην πρώτη της για τη νέα χρονιά, πήρε τη νίκη με το ίδιο σκορ, κόντρα στην ΑΕΚ.

Άπαντες στο στρατόπεδο των πρασίνων είναι ευχαριστημένοι τόσο από την απόδοση της ομάδας τους, όσο και από τη βαθμολογική τους συγκομιδή μέχρι στιγμής. Την ίδια ώρα, υπάρχει αισιοδοξία για το ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα, αφού αν η Ομόνοια παρουσιάσει την εικόνα που είχε και στα προηγούμενα ντέρμπι, μπορεί να πάρει το ζητούμενο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Oι διαιτητές και οι VARίστες στα ντέρμπι σε ΓΣΠ και Τσίρειο
 
Με ενδεχόμενη νίκη το τριφύλλι, αναμένεται να μειώσει τη διαφορά από τον αντίπαλο της στους τέσσερις βαθμούς, καθώς ο Απόλλωνας βρίσκεται στην πρώτη θέση με 36 βαθμούς, ενώ η Ομόνοια είναι στην τρίτη με 32.

Με αφορμή το σημερινό ντέρμπι απέναντι στον Απόλλωνα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των πρασίνων, Σωτήρης Καϊάφας, αναφέρει στην OMADA, ότι η Ομόνοια έχει όλα τα φόντα για να κερδίσει το παιχνίδι, ενώ παράλληλα υποδεικνύει πως είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
 
«Ο Απόλλωνας είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και πιστεύω θα παιχτεί ένα παιχνίδι στα ίσα. Τώρα που εφαρμόστηκαν και τα VAR και δείχνουν τις φάσεις, κατευνάζει ο κόσμος λίγο και δεν φωνάζει. Παρακολουθώ το κυπριακό ποδόσφαιρο και την Ομόνοια, έχει φορές που ο Απόλλωνας σε παιχνίδια παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Όμως η Ομόνοια στην έδρα της πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Η Ομόνοια μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας της στην Ευρώπη, άρχισε να ανεβαίνει. Τώρα και με τον επιθετικό που πήρε, αν έχει πράγματι τις δυνατότητες που λένε, θα βοηθήσει».

Ερωτηθείς κατά πόσον μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο η εφαρμογή του VAR, ο παλαίμαχος άσσος της Ομόνοιας, είπε πως θα βοηθήσει πολύ τους διαιτητές, αφού υπάρχουν ορισμένοι που κάνουν κάποια λάθη.

«Η διαιτησία φέτος είναι αρκετά καλή και τώρα με το VAR, νομίζω θα λυθούν και κάποια προβλήματα, τα οποία υπήρχαν πριν. Για παράδειγμα ένα παιχνίδι της Ομόνοιας, με τον Ερμή αν δεν κάνω λάθος, και η στετέ μου που δεν βλέπει καλά θα έδινε το πέναλτι. Ο παίκτης άπλωσε το χέρι του, ακριβώς απέναντι από τον διαιτητή και δεν έδωσε τίποτα. Δηλαδή, με ποια δικαιολογία μπορεί ο συγκεκριμένος διαιτητής να διαιτητεύει. Αλλά τώρα που υπάρχει το VAR, θα μπορούν να πουν στον διαιτητή, δώσε το πέναλτι, άσε τη σφυρίχτρα και θα βάλουμε τον αναπληρωματικό, για παράδειγμα.. Μπορεί κάποιος διαιτητής να μην το δει ή να μη θέλει να αδικήσει κάποιον. Δεν γίνεται όμως με ένα λάθος να κρεμάει μια ομάδα».
 
Είναι γεγονός, πως στους διακριθέντες της Ομόνοιας συγκαταλέγονται και τα νεαρά ταλέντα της ομάδας, τα οποία διανύουν μια πολύ καλή χρονιά και έχουν τεράστια συνεισφορά στην απόδοση της των πρασίνων. Όπως αναφέρει ο κ. Καϊάφας, «όλοι οι νεαροί της Ομόνοιας που παίρνουν χρόνο συμμετοχής, είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Με πρώτο τον Τζιωνή, ο οποίος εξελίσσεται σε πάρα πολύ καλό παίκτη. Ο Κούσουλος φέτος είναι βασικός μας σε κάθε παιχνίδι και όπως βλέπω τα πράγματα, ανεβαίνει συνεχώς. Ακολουθούν και άλλοι οι νεαροί και πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα βελτιώνονται περισσότερο. Ο Τζιωνής νομίζω όμως ότι θα προχωρήσει περισσότερο από τους άλλους. Είναι 20 χρονών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Εμείς παίζαμε από τα 16 αλλά σίγα-σιγά πηγαίναμε προς τα πάνω. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».
 
Παράλληλα, για την κούρσα του πρωταθλήματος, ο παλαίμαχος άσσος των πρασίνων ανέφερε ότι με την όλη κατάσταση τώρα, δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για το ποια ομάδα θα το πάρει. «Αν για παράδειγμα η Ομόνοια ή ο Απόλλωνας, είναι στην πρώτη θέση και βρεθούν 5-6 βασικοί παίκτες θετικοί στον κορωνοϊό, τότε θα κάτσουν 15 ημέρες και μέχρι να φορμαριστούν και να επιστρέψουν πίσω, δεν θα είναι εύκολο να αποδώσουν, όπως απέδιδαν και πριν. Τώρα υπάρχουν τέσσερις με πέντε ομάδες εκεί. Είναι όλες κοντά. Ομόνοια, Απόλλωνας, Ανόρθωση και ΑΕΛ. Η τύχη καμιά φορά μπορεί να βολέψει οποιαδήποτε ομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ φέτος δεν πιστεύω ότι μπορεί να μπει στην εξάδα. Μπορεί να βελτιωθεί με κάποιες μεταγραφές, αλλά δεν θα είναι εκεί και να κτυπά τις πρώτες τέσσερις θέσεις. Είναι δύσκολο, όπως είναι η εικόνα του τώρα. Δεν ξέρω αν δεν υπάρχουν λεφτά να αγοράσουν παίκτες καλούς».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η νοοτροπία για νίκη επί του Απόλλωνα και αποθέωση του Ασάντε από τον Μπεργκ

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου