Η ανάλυση της Ανόρθωσης για το ντέρμπι-Τα δυνατά σημεία και η προϊστορία

Μόλις τρεις αγωνιστικές απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και για την Ανόρθωση ακολουθεί ντέρμπι με την πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος ΑΕΛ. Τις δυο ομάδες χωρίζουν τέσσερις βαθμοί και είναι από τους αγώνες που όλοι θέλουν να παρακολουθήσουν. 

Η Ανόρθωση, επιχειρεί μέσα από την ανάλυση των στατιστικών της ΑΕΛ να ενημερώσει τους φίλους της για τον αντίπαλο.

Αναλυτικά τα στατιστικά που παραθέτει η Ανόρθωση:

Βαθμολογία

Η ΑΕΛ με τη νίκη της επί της Πάφου έπιασε τον Απόλλωνα στους 48 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τους 44 της Ανόρθωσης. Οι βαθμοί αυτοί προέρχονται από 15 νίκες και τρεις ισοπαλίες, με τον αριθμό νικών να είναι ο καλύτερος ομάδες φέτος. Η Ανόρθωση έχει 13 νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Άλλες εντός, άλλες εκτός

Η ομάδα της Λεμεσού έχει την καλύτερη εντός έδρας συγκομιδή με 11 νίκες σε 12 αγώνες, όμως φαίνεται να χάνει από τη δύναμή της όταν εγκαταλείπει την πόλη της. Η συγκομιδή της στα εκτός είναι στην έκτη θέση με τέσσερις νίκες στα 11 ματς, η μια ως φιλοξενούμενη του συμπολίτη της Απόλλωνα. Παρόμοια συμπεριφορά επιδεικνύει και η Ανόρθωση, αφού έχουμε μια νίκη εκτός στα τελευταία εννιά που δώσαμε και αντίθετα οκτώ σερί νίκες στα εντός.

Επιβεβαιώνει η προϊστορία

Αν και διανύουμε μια χρονιά που οι συνθήκες είναι διαφορετικές από τις άλλες, εν τούτοις τα δεδομένα των αναμετρήσεων με την ΑΕΛ όταν την υποδεχόμαστε είναι ίδια με αυτά της συμπεριφοράς που έχουμε στην έδρα μας και φέτος. Από το 1986 που μπήκαμε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», δώσαμε στο γήπεδο μας 32 αγώνες στα πλαίσια της κανονικής περιόδου. Μετράμε 22 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και δυο ήττες. Σημειώνεται πως δυο αγώνες δεν έγιναν με μας γηπεδούχους στο «Παπ». Το 2002-03 παίξαμε στο Παραλίμνι και το 2013-14 στο ΓΣΖ.

Γκολ

Με 41 γκολ ενεργητικό είναι η δεύτερη επίθεση του πρωταθλήματος η ΑΕΛ, αλλά και σε αυτή την στατιστική κατηγορία η έδρα παίζει ρόλο. Συγκεκριμένα τα 30 από αυτά τα γκολ τα πέτυχε εντός έδρας και 11 εκτός. Στα 21 γκολ παθητικό, η ΑΕΛ είναι οριακά η χειρότερη από την πρώτη πεντάδα αφού Ανόρθωση και ΑΕΚ έχουν δεχθεί 20.

Τι έγινε στον πρώτο γύρο

Την ήττα με 1-0 είχαμε δεχθεί με από την ΑΕΛ στη Λεμεσό, μετά από γκολ που σημείωσε ο Μαέ. Ήταν το πρώτο φετινό μας παιχνίδι που δεν σκοράραμε.

Δείτε τις φάσεις:

Συμμετοχές παικτών

O τερματοφύλακας Βοζίνια είναι από τους ελάχιστους παίκτες του πρωταθλήματος που έπαιξαν όλα τα λεπτά με 23 90λεπτα. Ακολουθούν σε συμμετοχές ο κεντρικός αμυντικός Αντρέ Τεισέϊρα και ο εξτρέμ Μάνου Τόρες με 21. Αρτυματάς Κ. , Γκαλίτσιος, Λόρια και Κορέϊα έχουν 21 αντίστοιχα για την ομάδα μας.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος

VAR: Χριστοφή Τιμόθεος

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία