Παραιτήθηκε πυροβολώντας ο Παπαχαραλάμπους-«Μη παραίτηση θα ήταν ενοχή»

Παραιτήθηκε εξαπολύοντας πυρά ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως «θέλω να πληροφορήσω τους υγιείς φιλάθλους ότι σήμερα ζήτησα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, να με απαλλάξει από τα καθήκοντα μου ως Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας.  Η παραίτησή μου είναι αμετάκλητη».

Αναφέρει πως «δεν θέλω να θεωρηθεί ότι εγκατέλειψα την προσπάθεια. Ουδέποτε φυγομάχησα, ούτε είναι του χαρακτήρα μου. Από τις πρώτες μέρες του διορισμού της Επιτροπής είχαμε εντοπίσει σοβαρές αδυναμίες στο Νόμο και την έλλειψη κανονισμών».

Όπως σημειώνει, «ενημερώσαμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το γραφείο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα είδαμε τους αρχηγούς των κομμάτων, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ. Μεταξύ άλλων προβλημάτων είχαμε αναφέρει το πρόβλημα της νομοθεσίας και των κανονισμών. Μέχρι σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Για ένα ολόκληρο χρόνο ψάχναμε να μας πουν που ανήκουμε, ποιος είναι ο πολιτικός μας προϊστάμενος και μέχρι σήμερα κανένας δεν ξέρει, ούτε εμείς φυσικά».

Η Επιτροπή, συνεχίζει ο κ. Παπαχαραλάμπους, «στερείται χώρου στέγασης και του ανάλογου εξοπλισμού. Με τη βοήθεια της Γ.Δ. του ΚΟΑ καταφέραμε να πετύχουμε τον διορισμό γραμματέως και την παραχώρηση ενός γραφείου στον ΚΟΑ, δύο μέτρων επί δύο. Έγινε κατορθωτό και πάλι με τη βοήθεια  του ΚΟΑ, να πληρωθούν οι επιδότες και να καταβάλλεται ο μισθός της γραμματέως».

Επισημαίνει ακόμα ότι «είναι φοβερά λυπηρό, να εξαγγέλεται δύο φορές διορισμός Επιτροπής, να πρόκειται να ακολουθήσει και τρίτος και να βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που είναι αδύνατο όσο και να το θέλουμε,. όποιοι κι αν διοριστούν, να λειτουργήσει η Επιτροπή όπως πρέπει».

Σημειώνει ακόμα πως «ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι οι πολιτικές πλάτες που δίνουν οι πολιτικοί και η πολιτική σε αθλητικούς παράγοντες. Το εύκολο της πρόσβασης παραγόντων σε πολιτικούς κυβερνώντες ή μη εξουδετερώνει κάθε προσπάθεια για πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Σε όσους και όσες αρχές αποτάθηκε η Επιτροπή για λύση των προβλημάτων της οι πόρτες ήταν ανοιχτές μόνο για να μας ακούσουν. Αυτό που εισέπραττε η Επιτροπή ήταν οτιδήποτε άλλο από βοήθεια και κατανόηση.

Καταλήγοντας, διερωτάται, «γιατί διορίστηκε η Επιτροπή κάτω από αυτά τα δεδομένα και προβλήματα. Η μη παραίτησή μου θα ισοδυναμούσε όχι με ενοχή αλλά με συνενοχή. Η αδιαφορία των πάντων για την Επιτροπή αυτή είναι το άλφα και το ωμέγα. Συνεχίζω να λέω ότι ο διορισμός νέας Επιτροπής, κάτω από τις παρούσες συνθήκες δεν λύνει το πρόβλημα. Με την υπάρχουσα νομοθεσία ανεξάρτητα από τα άλλα προβλήματα όλες οι έρευνες και καταγγελίες έχουν πρόβλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Το εντυπωσιακό κορεό της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τον κρίσιμο αγώνα στο ΓΣΠ μεταξύ Ομόνοιας 29 και Ομόνοιας Αραδίππου (pics)
Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος