Τι θα έλεγε ο Κρις στους παίκτες του ΑΠΟΕΛ-«Γνωστοποίησε ότι θα παραιτηθεί»

Tην άποψή του για τα όσα τεκταίνονται στον ΑΠΟΕΛ, έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ομάδας Κρις Τριανταφυλλίδης.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Derby» του Πολίτη, κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον ήταν κίνηση τακτικής ο ορισμός της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 23 Μαρτίου, είπε ότι «έχει γνωστοποιήσει ότι θα δώσει την παραίτησή του στη Γενική Συνέλευση στις 23 του Μάρτη κι ο λόγος που το έκανε έτσι, είναι για να μην μείνει ακέφαλη η εταιρεία μέχρι τις 23 του Μάρτη, που ομολογουμένως είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο υπάρχουν κρίσιμες αγωνιστικές υποχρεώσεις».

Για το αν μπορούσε να δώσει άμεσα παραίτηση, είπε πως «μπορούσε, αλλά επειδή πρόκειται για εταιρεία και διέπετε από τον περί εταιρία νόμων, υπάρχουν προθεσμίες με βάση το νόμο για να καλέσεις έκτακτη γενική συνέλευση. Αυτό είναι το ένα. Επομένως θα έπρεπε να δώσει την προθεσμία που είναι 14 μέρες. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν τα προβλήματα λόγω του κορωνοϊού άρα υπάρχει και το πρόβλημα της προσέλευσης. Ελπίζει ότι μέχρι τις 23 του Μάρτη το πρόβλημα θα λυθεί για να μην υπάρχει ο περιορισμός ποιοι θα παραστούν. Και το τρίτο και το θεωρώ σημαντικό, είναι για να δώσει χρόνο, γιατί έχει παραδώσει η εταιρεία στο σωματείο τους λογαριασμούς. Και έχει αναθέσει και η εταιρεία η ίδια, εξ όσων γνωρίζω σε γνωστό ελεγκτικό οίκο να κάνει μία μελέτη σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα και να τα θέσει ενώπιον της γενικής συνέλευσης στις 23 του Μάρτη».

Κληθείς να τοποθετηθεί ως προς τους λόγους που μπορεί να ακυρωθεί η συμφωνία σωματείου-εταιρείας, σημείωσε ότι «υπάρχουν 3-4 λόγοι που γράφει μέσα στη συμφωνία. Κάθε πέντε χρόνια το σωματείο έχει το δικαίωμα να μην την ανανεώσει. Το πιο εμφανές είναι όταν η εταιρεία παρουσιάσει ζημιές διότι υπάρχει σαφής πρόνοια μέσα στη συμφωνία ότι η εταιρεία πρέπει να λειτουργεί με τρόπο να μην παρουσιάζει ελλείματα. Όμως μπορεί να βγει κάποιος να πει ότι τώρα παρουσιάζει ζημιές τερματίστε την. Δεν είναι τόσο απλό. Υπάρχουν υποσημειώσεις που μπορούν να έρθουν να σε βρουν».

Όσον αφορά τα χρέη, υπέδειξε πως «όλα τα χρέη που έχουν σχέση με ποδόσφαιρο. Όλα. Δεν θα μεταφερθεί για παράδειγμα, αν η εταιρεία έκανε συμφωνία με κάποιον να κόβει το χορτάρι και τον αφήσει απλήρωτο, εκείνο το χρέος δεν μεταφέρεται. Eίναι όλα όσα έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, παίκτες, προπονητές. Επιπρόσθετα, έχουν προσωπική ευθύνη τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας  για τα χρέη τα οποία σχετίζονται με οφειλές προς το κράτος. Αντιλαμβάνομαι υπάρχει μία μεγάλη οφειλή προς το κράτος, υπό μορφή φόρου εισοδήματος, η οποία όμως είναι ρυθμισμένη».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να πέσει κατηγορία ο ΑΠΟΕΛ κι αν τα συμβόλαια σβήνονται, είπε ότι «το θέμα είναι ότι θα απαιτηθούν από τη FIFA και την UEFA. Απλά το σωματείο θα συνεχίσει να υπάρχει. Δεν είναι λύση, είναι καταστροφή. Εγώ δεν δέχομαι από ΑΠΟΕΛίστα ότι το ΑΠΟΕΛ θα πέσει κατηγορία. Εάν εγώ ήμουν σήμερα στον ΑΠΟΕΛ θα πήγαινα στα αποδυτήρια και θα τους έλεγα: “ψηλά το κεφάλι, δείτε τη φανέλα που φορείτε. Δεν με ενδιαφέρει αν θα κερδίσετε ή θα χάσετε, αλλά με ενδιαφέρει όταν επιστρέψετε στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι το χρώμα της φανέλας να είναι κόκκινο από το αίμα σας”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα