Η μάχη του πρώτου σκόρερ, οι… βρώμικοι και αυτοί που δεν βγαίνουν από το γήπεδο

Στην τελική του ευθεία έχει μπει το πρωτάθλημα, αφού έχουν απομείνει μόλις τέσσερις στροφές, για το τέλος του φετινού μαραθωνίου, με την υπόθεση τίτλος να παραμένει ανοιχτή. Ομόνοια, ΑΕΛ και Απόλλωνας, διεκδικούν επί ίσοις όροις τον τίτλο του πρωταθλητή.

Αρκετές είναι και οι ανοιχτές μάχες στα υπόλοιπα επίπεδα, όπως είναι αυτό των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος, εκείνων που έχουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής και δεν… βγαίνουν από το γήπεδο, αλλά και των ποδοσφαιριστών που έχουν μαζέψει τις περισσότερες κάρτες.

Η πρωτοπόρος Ομόνοια, έχει ως πρώτο σκόρερ τον Έρνεστ Ασάντε, ο οποίος βρήκε δίκτυα οκτώ φορές και έδωσε λύσεις στην επιθετική δυστοκία που παρουσίαζαν, κυρίως στον πρώτο γύρο, οι επιθετικοί των πρασίνων.

Σε ότι αφορά τον ποδοσφαιριστή που πήρε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, στους αγώνες της Ομόνοιας, αυτός δεν είναι άλλος από τον τερματοφύλακα Φαμπιάνο Ριμπέιρο, που έπαιξε σε 28 παιχνίδια (2650 λεπτά).

Τις περισσότερες κίτρινες κάρτες, έχει ο αρχηγός του τριφυλλιού Ζόρντι Γκόμεθ.

Μετά την Ομόνοια, στην βαθμολογία ακολουθεί η ΑΕΛ, πρώτος σκόρερ της οποίας είναι ο Ράιαν Μαέ με 13 γκολ, επίδοση που τον κατατάσσει στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

Πρώτος σε λεπτά συμμετοχής, τόσο στην ΑΕΛ, όσο και από όλους τους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος, είναι ο τερματοφύλακας Βοζίνια, ο οποίος έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια, δηλαδή 32 και κατέγραψε 3062 λεπτά συμμετοχής.

Στις κίτρινες κάρτες, προηγείται ο Μπρούνο Σάντος, ο οποίος τιμωρήθηκε σε δέκα παιχνίδια.

Ο Απόλλωνας, έχει στις τάξεις του, τον μέχρι στιγμής πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Νικολά Ντιγκινί, ο οποίος μάτωσε τα αντίπαλα δίκτυα 16 φορές, σε 30 παιχνίδια.

Πρώτος σε λεπτά συμμετοχής, είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας, Ιωάννης Πίττας, που αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες και έφθασε μέχρι στιγμής τα 2754 λεπτά.

Όσον αφορά τους παίκτες που δέχονται πιο εύκολα κίτρινες κάρτες, την πρώτη θέση μοιράζονται οι Γιώργος Βασιλείου και Εστεμπάν Σακέττι, οι οποίοι μάζεψαν από επτά.

Η Ανόρθωση, έχει τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος Γκιόργκι Κβιλιτάια, που σκόραρε 14 γκολ σε 28 παιχνίδια με το φοίνικα στο στήθος.

Ένας άλλος Γεωργιανός, ο τερματοφύλακας Γκιόργκι Λόρια, είναι ο πρώτος σε συμμετοχές με την Ανόρθωση, αφού έπαιξε σε 30 παιχνίδια (2856 λεπτά).

Πρώτος σε κάρτες είναι επίσης παίκτης με καταγωγή από την Γεωργία, ο Μουρτάζ Νταουσβίλι, που δέχθηκε επτά κίτρινες κάρτες.

Έκπληξη θα ήταν αν η ΑΕΚ είχε κάποιον άλλον για πρώτο σκόρερ, εκτός από τον Ιβάν Τρισκόφσκι. Ο αρχηγός της ομάδας της Λάρνακας, πέτυχε 13 γκολ σε 26 παιχνίδια, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την εκτελεστική του δεινότητα.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες, ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής παίκτης της ομάδας, είναι ο Τόμας Χέιτλι, που έπαιξε σε 29 παιχνίδια (2403 λεπτά).

Ο Χέιτλι, είναι επίσης ο παίκτης με τις περισσότερες κάρτες από την ομάδα της Λάρνακας, αφού κιτρινίστηκε εννέα φορές.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, είναι ο Βασίλης Μάντζης που σημείωσε δέκα γκολ, σε 26 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ πρώτος σε λεπτά συμμετοχής είναι ο 18χρονος Στέλιος Ανδρέου, που έπαιξε σε 31 αγώνες  (2923 λεπτά). Τις περισσότερες κάρτες μάζεψε ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου, ο οποίος δέχθηκε επτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών