Ρήξεις χιαστών, εξαρθρώσεις ωμοπλάτης και… τροχαίο-Οι δεκαπέντε άτυχοι της σεζόν

Tα συνεχόμενα παιχνίδια για τις ομάδες, αλλά και γενικότερα το βεβαρημένο πρόγραμμα που έχουν για δέκα μήνες κάθε χρόνο οι ποδοσφαιριστές, ελλοχεύει κινδύνους για σοβαρούς τραυματισμούς, οι οποίοι μπορούν να τους κρατήσουν εκτός γηπέδων για αρκετούς μήνες. 

Ήδη τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων οι οποίοι αποχώρησαν τραυματίες από το γήπεδο και μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι το μέγεθος του τραυματισμού τους ήταν πολύ μεγάλο και ως εκ τούτου χάνουν το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και μέρος της επόμενης χρονιάς.

Συνολικά δεκαπέντε ποδοσφαιριστές, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αντιμετώπισαν σοβαρούς τραυματισμούς και έμειναν εκτός για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή έχασαν ολόκληρη τη σεζόν.

*Οι ποδοσφαιριστές αλφαβητικά

Τραυματίας αποχώρησε από το γήπεδο, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο αριστερός ακραίος οπισθοφύλακας της Πάφος Fc Αλβάρεθ, o οποίος είχε αποκτηθεί ένα μήνα νωρίτερα από την ακριτική ομάδα.  Όπως διαπιστώθηκε, ο 28χρονος άσος, υπέστη και θα απουσιάζει από τα γήπεδα για περίοδο έξι μηνών.

Αντίο στη σεζόν, είπε πολύ νωρίς και ο μέσος της Νέα Σαλαμίνας, Αντιόλο, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ, που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ίδια ήταν η διάγνωση και για τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, Μηνά Αντωνίου, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα της ομάδας του, απέναντι στον Απόλλωνα, την περασμένη Κυριακή. 

Ο Αντωνίου, σε μια ανύποπτη φάση έπεσε στο έδαφος και σφάδαζε από τους πόνους. Από ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι υπέστη ρήξη χιαστών.

Κακά μαντάτα, έκρυβε και για την Ομόνοια η φετινή σεζόν, αφού έχασε στο παιχνίδι των πλέι οφ στο ΓΣΠ, απέναντι στον Ολυμπιακό, έναν από τους καλύτερούς του ποδοσφαιριστές.  Ο Έρνεστ Ασάντε, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίοδο 6-8 μηνών. 

Τη σεζόν έχασαν για την Πάφο, πέραν του Αλβάρεθ και οι Ανγκούλο και Βαλεριάνος, οι οποίοι τραυματίστηκαν στο ίδιο παιχνίδι, αυτό απέναντι στην Νέα Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος, για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Ο μεν Ανγκούλο υπέστη ρήξη χιαστών, ενώ ο Βαλεριάνος έπαθε υποτροπή σε προηγούμενό του τραυματισμό στο πόδι.

Θύμα τραυματισμού, έπεσε στην τελευταία αγωνιστική που διεξήχθη, το Σαββατοκυρίακο 17-18 Απριλίου, ο ταλαντούχος Στάυρος Γαβριήλ του ΑΠΟΕΛ.  Στον αγώνα με τον Ερμή, σε μια πτώση που είχε ο Γαβριήλ άρχισε να σφαδάζει από τους πόνους. Από τις εξετάσεις που πέρασε, διαπιστώθηκε ότι υπέστη ρήξη χιαστού και ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου. Ως εκ τούτου θα απουσιάσει για έξι με οκτώ μήνες.

Σοβαρός ήταν και ο τραυματισμός του Άμπραχαμ Γκονζάλες της ΑΕΚ, ο οποίος κτύπησε σε αγώνα απέναντι στην Ανόρθωση, τον περασμένο Δεκέμβριο. Όπως διαφάνηκε και σε αυτή την περίπτωση, ο ποδοσφαιριστής έπαθε ρήξη χιαστού συνδέσμου και έχασε τη χρονιά.

Πλήγμα κατέγραψε και ο Απόλλωνας, που έχασε τον βασικό του τερματοφύλακα, Δημήτρη Δημητρίου, στον αγώνα της Εθνικής Κύπρου με αντίπαλο την Κροατία.  Ο ποδοσφαιριστής, υπέστη ρήξη ορθού μηριαίου και άμεσα άρχισε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ο Γιώργος Εφραίμ, θα ήταν πολύ σημαντικός για τον ΑΠΟΕΛ, ιδιαίτερα στα παιχνίδια κυπέλλου, όπου η ομάδα έριξε το βάρος της για διάκριση. Ωστόσο, ο εξτρέμ των γαλαζοκιτρίνων τραυματίστηκε στον αγώνα απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.  Από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαφάνηκε ότι υπέστη  κάκωση στην άρθρωση του ώμου και προχώρησε σε χειρουργική επέμβαση.

Μόλις στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν τραυματίστηκε ο επιθετικός της Ένωσης Παναγιώτης Κυνηγόπουλος, ο οποίος εκ τότε, δεν επέστρεψε στην αγωνιστική δράση.

Εκτός γηπέδου, προκλήθηκε ο τραυματισμός του ποδοσφαιριστή της Δόξας Μέσκα, που τραυματίστηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, τον περασμένο Φεβρουάριο και έχασε το υπόλοιπο της σεζόν.

Εξάρθρωση αγκωνα, ήταν η διάγνωση για τον αμυντικό της ΑΕΛ, Γκόρντον Μπουνόζα, που τραυματίστηκε σε αγώνα απέναντι στον Εθνικό Άχνας τον Φεβρουάριο. Ο αμυντικός της ΑΕΛ, είχε επιστρέψει λίγες εβδομάδες προηγουμένως από τραυματισμό, ωστόσο στάθηκε ξανά άτυχος.

Επέμβαση στην ωμοπλάτη έκανε και ο νεαρός μέσος του ΑΠΟΕΛ Γιάννης Σατσιάς, που κτύπησε στον αγώνα απέναντι στον Ερμή, στο ΓΣΠ, τον περασμένο Μάρτιο. Ο ποδοσφαιριστής, παρότι δεν προλαβαίνει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο τη φετινή χρονιά, εντούτοις άρχισε προπονήσεις με τους γαλαζοκίτρινους.

Ο Ολυμπιακός αγόρασε τον Στέφαν Τσούπιτς, τον περασμένο Ιανουάριο, για τη θέση του τερματοφύλακα, ωστόσο μόλις σε ένα από τα πρώτα του παιχνίδια τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, αφού υπέστη κάταγμα γνάθου και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι με οκτώ μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού
Αναμονή για το άνοιγμα της Βόρειας στον ΑΠΟΕΛ-Ηφαίστειο το ΓΣΠ στον τελικό με ΑΕΚ