Έρευνα για χειραγώγηση του Ομόνοια-Δόξα, στο μικροσκόπιο οι διάλογοι με το VAR

Έρευνα για το ενδεχόμενο χειραγώγησης του αγώνα μεταξύ Ομόνοιας και Δόξας Κατωκοπιάς, ξεκίνησε η Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά από καταγγελία στην οποία προέβη η ομάδα της Κατωκοπιάς, με αφορμή τις διαιτητικές αποφάσεις στο παιχνίδι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή, αναφέρει ότι «παρέλαβε ψες επιστολή από το σωματείο ΔΟΞΑ Θ.Ο.Ι. ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ, με την οποία προβάλλεται ισχυρισμός ότι ο αγώνας ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΔΟΞΑΣ που διεξήχθη στο ΓΣΠ στις 20 Σεπτεμβρίου, 2021, έτυχε χειραγώγησης. Μελετώντας όλες τις σχετικές πληροφορίες, η Επιτροπή αποφάσισε τη διεξαγωγή έρευνας για τον εν λόγω αγώνα».

Σημειώνει επίσης πως «επί του παρόντος, η Επιτροπή απέστειλε επιστολή προς το Σύνδεσμό μας στην ΚΟΠ, ζητώντας τη διαφύλαξη όλου του οπτικοακουστικού υλικού του εν λόγω αγώνα. Στο εν λόγω αίτημα περιλαμβάνεται και η ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαιτητών, παρατηρητή και χειριστών του VAR».

Καταλήγοντας, η Επιτροπή τονίζει πως «η διαδικασία, καθώς και οι λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα διεξαχθεί η έρευνα, θα αποφασιστούν στη Συνεδρία της Επιτροπής, τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021 και γι’αυτές θα εκδοθεί νέα Ανακοίνωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέσπασε ο Δημητρίου για τα πυρά στην Ομόνοια-«Ο καθένας δηλώνει ότι θέλει»

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των ομάδων

Την ίδια ώρα, τόσο οι δύο ομάδες, όσο και άλλες, συμμετέχουν σε μια... πολεμική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας. Ο ΑΠΟΕΛ, ζήτησε αρχικά τη διαγραφή των τεσσάρων διαιτητών του αγώνα, με την με την Ομόνοια να απαντά πως «οι αποφάσεις του VAR ήταν σωστές καθώς διόρθωσαν λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που επιβεβαίωσαν και ειδικοί που τοποθετήθηκαν».

Ο ΑΠΟΕΛ ακολούθως, με νέα του ανακοίνωση κάλεσε την Ομόνοια να συστρατευθεί μαζί τους, σε κοινό μέτωπο, για κάθαρση της διαιτησίας, αφήνοντας αιχμές ότι «τα βλέπουν όλα καλά και άγια». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας-«Τα βλέπουν όλα καλά και άγια»

Στον πόλεμο μπήκαν το πρωί της Τρίτης ΑΕΛ και Απόλλωνας. Η ΑΕΛ ζήτησε την άμεση κάθοδο ξένων διαιτητών «σε μια προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη τα οποία είδαμε από Κύπριους διαιτητές στις πρώτες αγωνιστικές». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Την άμεση κάθοδο ξένων διαιτητών ζητά η ΑΕΛ

Από την πλευρά του ο Απόλλωνας ζήτησε την παύση του VARίστα του αγώνα Γιώργου Νικολάου. «Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει να προσφέρει οτιδήποτε καλό στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο, τουναντίον, δημιουργεί μόνο προβλήματα και οπισθοδρόμηση στην προσπάθεια που γίνεται για εξυγίανση της Κυπριακής Διαιτησίας», σημειώνει ο Απόλλωνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητά την παύση Νικολάου ο Απόλλωνας-Θύελλα αντιδράσεων μετά το Ομόνοια-Δόξα

Οι φάσεις στο μικροσκόπιο

Ουσιαστικά οι φάσεις που βρίσκονται στο μικροσκόπιο είναι τέσσερις. Το γκολ της Δόξας στο 17ο λεπτό, όταν ο Σαντίκ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, το γκολ.

Η φάση στην οποία οι Χούμποτσαν σταματά την μπάλα πάνω στη γραμμή, καθώς και ακόμα ένα γκολ της Δόξας που ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ.

Επίσης, οι της Δόξας διαμαρτύρονται και για το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια, αφού υποστηρίζουν ότι προηγήθηκε φάουλ του Κακουλή στον Σισκόφσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου