Απαντούν σε Μάζιτς οι διαιτητές-Στη δημοσιότητα η επιστολή τους

Διευκρινήσεις σχετικά με σύναξη παραγόντων του ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου στο Οίκημα του, έδωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πάπουτσος.

Ως απάντηση στις τοποθετήσεις του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της Κ.Ο.Π., ο κ. Πάπουτσος αναφέρει πως η όλη εκδήλωση ήταν η δεύτερη συνεχόμενη στην δεύτερη του θητεία και καθαρά εθιμοτυπικού χαρακτήρα ενόψει και της έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Όπως σημειώνει από την Διοικητική Γραμματέα του Συνδέσμου, με απόφαση του Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ., είχαν σταλεί προσκλήσεις σε Διαιτητές και Βοηθούς Διαιτητές Α κατηγορίας, σε Προέδρους Σωματείων Α Κατηγορίας, σε Επίτιμους Προέδρους και πρώην Προέδρους Σ.Δ.Κ., στον Πρόεδρο και Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής Κ.Ο.Π. και στον Πρόεδρο και Μέλη Δ.Σ. Κ.Ο.Α.

Υπήρξε ανταπόκριση από την πλειοψηφία των προσκεκλημένων μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Κ.Ο.Α. Αντρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε την εκδήλωση ορθή και εποικοδομητική, ζητώντας να πραγματοποιηθεί και άλλη πιο διευρυμένη με παρουσία περισσοτέρων Διαιτητών. Από την εκδήλωση απουσίαζαν ο εκπρόσωπος/οι της Κ.Ο.Π. πιθανώς, όπως αναφέρεται, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας στο εξωτερικό.

Σε όλους τους παρόντες προσκεκλημένους, δόθηκε δικαίωμα τοποθέτησης και όλοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους θεωρώντας πολύτιμη και ουσιαστική την συνάντηση. Μοναδική, όπως σημειώνει ο κ. Πάπουτσος, τοποθέτηση σε ύφος και με προειδοποιήσεις για μη αποδοχή στην φετινή περίοδο Διαιτησίες που να τους στερήσουν βαθμούς όπως την προηγούμενη περίοδο, προήλθαν μόνο από ένα στέλεχος Σωματείου.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του κ. Μάζιτς, ότι δεν προσκλήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου δηλώνει ότι αν ο ίδιος επιθυμούσε να παρευρεθεί στην όλη εκδήλωση του Σ.Δ.Κ., ως Διοίκηση δεν είχαν ούτε έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να παρευρίσκεται σε οποιεσδήποτε δραστηριότητες του Συνδέσμου, και επισημαίνει πως στην επιστολή πρόσκλησης προς την Ομοσπονδία, αναφέρθηκε ότι η οποιαδήποτε παρουσία αξιωματούχου της Κ.Ο.Π. είναι ευπρόσδεκτη.

Ο κ. Πάπουτσος αναφέρει στη συνέχεια πως η πρόσληψη του κ. Μάζιτς από την Κ.Ο.Π., ως επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας, χαιρετίστηκε από μέρους του Συνδέσμου, θεωρώντας τιμητική την παρουσία του στην Ε.Δ., ως μία εξέχουσα διεθνή προσωπικότητα. «Αναμέναμε και αναμένουμε από τον κ. Μάζιτς ότι με τις εμπειρίες που διαθέτει, θα φροντίσει να επαναφέρει το κύρος της Διαιτησίας σε ψηλό επίπεδο, μέσω της συνεχούς και αναγκαίας επιμόρφωσης και της απαραίτητης εκγύμνασης που πρέπει να προσφέρεται στους Διαιτητές, δύο ενότητες απαραίτητες για το χώρο της Διαιτησίας για διεκπεραίωση των καθηκόντων τους», προσθέτει.

Στο θέμα διαμόρφωσης δυνατών προσωπικοτήτων Διαιτητές, μακριά από άσκοπες συναθροίσεις που δημιουργούν υπονοούμενα κλπ, ο κ. Πάπουτσος δηλώνει πως ο Σύνδεσμος πρωτοστάτησε διαχρονικά με έμπρακτες ενέργειες, οδηγώντας τους Διαιτητές μακριά από άσκοπες συναθροίσεις Διαιτητών / Παραγόντων ή και άλλων ενεργειών που υπονομεύουν το κύρος των ιδίων και της Διαιτησίας.

«Στην παρούσα φάση, δηλώνουμε υποστηρικτές και σύμμαχοι να παράσχουμε στον κ. Μάζιτς την κάθε δυνατή βοήθεια νοουμένου ότι ο ίδιος την αναζητεί και επιδιώκει. Για το θέμα κοινής συνάθροισης Διαιτητών και Παραγόντων στην μορφή που πραγματοποιήθηκε από μέρους του Συνδέσμου στην παρουσία τέτοιων αξιωματούχων, δηλώνουμε ότι όφελος υπάρχει, ζημιά όχι για τους Διαιτητές, γι΄αυτό είναι καλύτερα να αποφεύγουμε άσκοπες τοποθετήσεις εντυπώσεων και ο καθένας μας να ασχολείται με τις αρμοδιότητες του.

Καταληκτικά, ο κ. Πάπουτσος αναφέρει πως ως Διοίκηση δηλώνουν υποστηρικτές και συμπαραστάτες τόσο στον ίδιο τον κ. Μάζιτς όσο και στα υπόλοιπα μέλη της Ε.Δ. με απώτερο σκοπό την καλύτερη και ποιοτικότερη διαιτησία και εκκόλαψη νέων Διαιτητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»