Τιμούρ, αυτή τη φορά έχασες το δίκιο σου...

Το αγωνιστικό κομμάτι στην Ανόρθωση, η οποία γνώρισε άλλη μια ήττα, την τέταρτη σε έξι παιχνίδια μπαίνει στην άκρη, όχι γιατί η ομάδα της Αμμοχώστου δεν μπορούσε να πάρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά γιατί οι δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια επισκίασαν τα πάντα. Ακόμη και τη νίκη της ομάδας της Λάρνακας, που πατά μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το ταμπεραμέντο του προπονητή της Ανόρθωσης είναι πασίγνωστο σε όλη την Κύπρο. Οι οπαδοί της ομάδας αλλά και οι αντίπαλοι, περιμένουν τις διασκέψεις του Τιμούρ, για να βρουν τροφή και να συζητούν για μέρες τα όσα λέει.

Δεν είναι ψέμα εξάλλου, ότι ο Κετσπάγια σε πολλές από τις τοποθετήσεις του στο παρελθόν, έθιξε τα κακώς κείμενα στο κυπριακό ποδόσφαιρο και πολλοί άνθρωποι ανεξαρτήτως ομάδας, έσπευσαν να συμφωνήσουν μαζί του.

Μεταξύ άλλων είπε για τους ανεμιστήρες στο Τσίρειο, τον κακό αγωνιστικό χώρο στο Μακάρειο και στο Στέλιος Κυριακίδης. Σε όλα αυτά, όλοι έτρεξαν να τον χειροκροτήσουν που βγαίνει μπροστά και λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Στη διάσκεψη Τύπου μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ όμως, πέρασε τη λεπτή γραμμή και στο τέλος, παρότι σε πολλά από αυτά που είπε είχε δίκιο, το έχασε, λόγω των χαρακτηρισμών που χρησιμοποίησε.

Οι αναφορές σε άχρηστους, αχάριστους και χεσμένοι με τα pampers, σε όποιον ή όποιους κι αν απευθυνόταν, ήταν το ελάχιστο άστοχες. Πολλοί από αυτούς τους χαρακτηρισμούς, στρέφονταν κατά του κόσμου της ομάδας, που στα τρία χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο, τον στήριξε στα καλά και στα κακά.

Ακόμα κι όταν η Ανόρθωση στα πλέι οφ του περσινού πρωταθλήματος πέτυχε μόλις μία νίκη, ο κόσμος τήρησε… αποχή από την κριτική και προτίμησε να στηρίξει την ομάδα, κάτι που στο τέλος αποδείχθηκε σωστό, αφού η Ανόρθωση κατέκτησε τίτλο, έπειτα από δεκατρία χρόνια.

Αυτό που ξένισε την πλευρά του Κετσπάγια, αυτή την φορά, ήταν η αντίδραση μερίδας του κόσμου προς το πρόσωπό του, αφού διαφώνησαν μαζί του στην αλλαγή του Ουάρντα. Ο Γεωργιανός τεχνικός, δεν συνήθισε να δέχεται επίθεση από τον κόσμο τα τελευταία τρία χρόνια και αυτό τον εξόργισε.

Αν συνεκτιμήσει κάποιος ότι υπάρχει και πίεση στο πρόσωπό του λόγω των κακών αποτελεσμάτων που έρχονται το ένα μετά το άλλο, έφεραν το ξέσπασμά του, το οποίο ωστόσο ήταν εκτός ορίων και μόνο κακό μπορεί να κάνει σε ολόκληρο το οικοδόμημα της Ανόρθωσης.

Την ίδια ώρα, τα καρφιά χτύπησαν και την διοίκηση, αφού ο Κετσπάγια έκανε λόγω για μη προστασία της ομάδας από αυτούς που θα έπρεπε, την ώρα που έπρεπε. Ωστόσο και αυτό διατυπώθηκε με λάθος τρόπο. Κατά την περσινή περίοδο, όταν και πάλι είχε αφήσει αιχμές για τη μη ανανέωση του συμβολαίου του, κατά της διοίκησης, η τοποθέτηση του ήταν τόσο κομψή, που βρήκε μεγάλο μέρος του κόσμου στο πλευρό του, σε αντίθεση με αυτή τη φορά.

Όλο γνωρίζουν τον τρόπο που μιλά και εκφράζεται ο Τιμούρ Κετσπάγια όταν είναι εκνευρισμένος. Τα όσα λέει, εκείνη την ώρα ίσως δεν τα σκέφτεται πάνω στην ένταση και μετά όταν τα επεξεργαστεί ίσως και να τα μετανιώνει.

Από την άλλη, οι οπαδοί της Ανόρθωσης αισθάνονται πληγωμένοι από τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα, αφού οι βλέψεις στη φετινή χρονιά είναι πολύ ψηλές και γι’ αυτό τα βάζουν με την τεχνική ηγεσία και κάποιες από τις επιλογές της.

Το μόνο σίγουρο είναι πως από αυτή την κατάσταση οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ποδοσφαιριστές, που ψάχνουν τρόπο να ορθοποδήσουν την ομάδα και να την βάλουν στο ίσιο δρόμο, η πίεση που έχουν είναι τεράστια, με αποτέλεσμα τα πόδια τους να είναι ακόμα πιο βαριά σε κάθε παιχνίδι, αφού οι νίκες δεν έρχονται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής