Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Το κόλπο της αποφόρτισης και τα ντέρμπι υψηλών εντάσεων

  27/11/2021 09:12
Το κόλπο της αποφόρτισης και τα ντέρμπι υψηλών εντάσεων

Το κόλπο της αποφόρτισης και τα ντέρμπι υψηλών εντάσεων

  27/11/2021 09:12

Πολλές φορές όταν ένας αγώνας που έπεται ενός άλλου στο ποδόσφαιρο, είναι πιο σημαντικός, είθιστε οι προπονητές να παραδέχονται ότι το βλέμμα τους είναι στραμμένο σε εκείνο το παιχνίδι και όχι σε αυτό που έχουν μπροστά τους.

Αυτό πολλές φορές, λειτουργεί υπέρ κι όχι κατά των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αποφορτίζονται από το άγχος και την πίεση, με αποτέλεσμα να αγωνίζονται πιο άνετα στους αγώνες τους.

Κάτι τέτοιο συνέβη στις περιπτώσεις της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας. Από τη μια, οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου, γνώριζαν ότι οι ελπίδες πρόκρισης στο Conference League ήταν ελάχιστες, την ίδια ώρα που σε τέσσερις μέρες θα έδιναν ένα πολύ δύσκολο αγώνα απέναντι στον πρωτοπόρο Απόλλωνα για το πρωτάθλημα. 

Αυτός ο εφησυχασμός, λειτούργησε υπέρ των ποδοσφαιριστών της Κυρίας, οι οποίοι έπαιξαν χωρίς άγχος, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και κατάφεραν να πάρουν μια τεράστια νίκη, την πρώτη για κυπριακή ομάδα στην συγκεκριμένη διοργάνωση. 

Το ίδιο ίσχυσε και στην περίπτωση της Ομόνοιας, η οποία ταξίδεψε στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν, χωρίς πίεση για το αποτέλεσμα και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία απέναντι στην Καραμπάγκ, που φούσκωσε τα ταμεία της ομάδας με άλλες 166 χιλιάδες ευρώ.

Αυτή η ηρεμία που προσέφεραν Κετσπάγια και Μπεργκ στους ποδοσφαιριστές τους, ήταν λυτρωτική, αφού όσοι αγωνίζονται στις δύο ομάδες, έχουν δώσει πάρα πολλούς αγώνες μέχρι στιγμής, κάτω από πίεση και σίγουρα αυτό φάνηκε στις εμφανίσεις τους σε μερικούς αγώνες. 

Πλέον με τα θετικά αποτελέσματα που είχαν, πάνε με άλλη ψυχολογία στα ντέρμπι με Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ, τα οποία ευελπιστούν ότι θα κερδίσουν, για να αναρριχηθούν βαθμολογικά.

Το κατά πόσον θα πετύχουν, θα φανεί την ερχόμενη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας