Το fair play χάθηκε στα f** off, τους πετροβολισμούς και το «κκιλίντζιροι»

Κανένα παιχνίδι μεταξύ Ανόρθωσης και ΑΠΟΕΛ τη φετινή χρονιά, δεν διήρκησε μόνο ενενήντα λεπτά, όπως αναμενόταν, αλλά συζητιόταν για μέρες. Από τα f… off του Ουάρντα, στον «τρελογιατρό», τους πετροβολισμούς και το «bas…..rd, μέχρι το φτερούγισμα του αετού και τους κκιλίντζιρους.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε τρία ενενηντάλεπτα φέτος, ωστόσο έδωσαν ψωμί στα μέσα ενημέρωσης και στους φιλάθλους να γράφουν για μέρες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο θα έπρεπε να ενδιαφέρει και περισσότερο απ’ όλα, ο ένας αγώνας ήταν καλύτερος από τον άλλο, με εναλλαγές συναισθημάτων, πάθος, γκολ και την Ανόρθωση να επικρατεί στις δύο και τον ΑΠΟΕΛ στην τρίτη.

Δυστυχώς όμως, τα εκπληκτικά παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων δεν κρατήθηκαν στα πλαίσια των τεσσάρων γραμμών, αλλά επεκτάθηκαν σε δηλώσεις, αναρτήσεις και προκλήσεις.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι πριν και μετά τους αγώνες των δύο ομάδων έχει δημιουργηθεί ένα ψυχροπολεμικό κλίμα, το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε επικίνδυνους ατραπούς. Οι αντεγκλήσεις των δύο πλευρών, σε οποίο επίπεδο κι αν επισυμβαίνουν, είτε αυτοί λέγονται ποδοσφαιριστές, είτε παράγοντες, είτε προπονητές, θυμίζουν ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί και στο τέλος ενδεχομένως να την πληρώσουν απλοί φίλαθλοι που αγαπούν το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, που τελείωσε με νίκη της Ανόρθωσης, ο ΑΠΟΕΛ διερωτήθηκε στα πόσα «f*** off» που θα πει, θα τιμωρηθεί ο Ουάρντα, ο οποίος όπως ανέφεραν οι γαλαζοκίτρινοι, προκαλούσε τους οπαδούς της ομάδας της Λευκωσίας.

Στον αγώνα του δεύτερου γύρου, ο Ουάρντα, όπως και ο Αρτυματάς μπήκαν στο γήπεδο και από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα άκουγαν τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ να τους εξυβρίζουν, με τον Αιγύπτιο σε πολλές περιπτώσεις να πανηγυρίζει έντονα, ιδίως μετά τα γκολ της ομάδας του. Εκείνο που ενδεχομένως να ενόχλησε περισσότερο τους ΑΠΟΕΛίστες, ήταν ωστόσο που στο τέλος του αγώνα έδωσε το σύνθημα για τον «τρελογιατρό».

Το βίντεο που «συνέλαβε» τον Ουάρντα έγινε viral μέσα σε μερικά λεπτά και το κλίμα πολώθηκε ακόμα περισσότερο, ενώ ακολούθησαν οι πετροβολισμοί στο λεωφορείο της Ανόρθωσης, από τους οποίους κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και τραυματίστηκε ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας της Αμμοχώστου.

Ακολούθησε σύμφωνα με την Ανόρθωση η αποστολή μηνύματος από ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ουάρντα, «b****rd» με τον Αιγύπτιο να προτίθεται αρχικά να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία και στη συνέχεια να αλλάζει γνώμη.

Μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια, το κλίμα μύριζε μπαρούτι ενόψει του αγώνα κυπέλλου στο ΓΣΠ, ωστόσο κανείς δεν το πήρε χαμπάρι, με αποτέλεσμα όλοι να βάλουν κι άλλο λάδι στη φωτιά που μαινόταν.

Λίγο τα σφυρίγματα του Γιώργου Νικολάου, λίγο ο πανηγυρισμός του Κβιλιτάια με το φτερούγισμα του αετού μπροστά στους φίλους της Ανόρθωσης, λίγο η αναφορά του Τιμούρ Κετσπάγια προς τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, τους οποίους αποκάλεσε κκιλίντζιρους και λίγο οι αναφορές των εκπροσώπων Τύπου των δύο ομάδων μετέτρεψαν το κλίμα από ψυχροπολεμικό σε πολεμικό, σκέτο.

Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί, είναι ότι οι δύο ομάδες θα δώσουν άλλα τρία παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια παικτών, παραγόντων και κόσμου, που θα βρεθούν στο Αντώνης Παπαδόπουλος και στο ΓΣΠ.

Μάλιστα, κάποιοι άρχισαν ήδη τα «σε περιμένουμε» στον Κβιλιτάια για τον επαναληπτικό του κυπέλλου, γεγονός που πρέπει να δημιουργήσει τεράστιο προβληματισμό στους αρμόδιους για το κατά πόσον οι μέρες που έρχονται θα είναι ακόμα πιο δύσκολες.

Ο καθένας από το δικό του μετερίζι έχει την ευθύνη να ηρεμήσει τα πνεύματα με τις ενέργειές του και να μην επιτρέψει στο ποδόσφαιρο να γυρίσει κάποια χρόνια πίσω, όταν τα γήπεδα μετατρέπονταν σε αρένες, με τραυματισμούς φιλάθλων και ποδοσφαιριστών. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, εκείνοι που έπρεπε να πρεσβεύουν το fair play είναι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του γηπέδου. Παρόλα αυτά, συμβαίνει το αντίθετο με όλους όσους μπορεί αν είναι και πρότυπα για χιλιάδες παιδιά, να μετατρέπονται σε θύτες ενός εγκλήματος που δεν έχει ακόμη διαπραχθεί.

Ας σκεφτούν λοιπόν όλοι καλά τα λάθη που έγιναν για να φθάσουμε μέχρι εδώ κι ας αναλογιστούν αν αξίζει να ζήσουμε χειρότερα στα επόμενα τρία παιχνίδια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια