Οι τρεις φορές που τελικοί κρίθηκαν στα πέναλτι και τα δύο πράσινα τρόπαια

Εξήντα χρόνια ιστορίας μετρά ο θεσμός του Κυπέλλου Κύπρου, με την Ομόνοια να γράφει το όνομά της, με χρυσά γράμματα, για 15η φορά στην ιστορία της, στον τελικό της 25ης Μαΐου.

Οι πράσινοι, επικράτησαν τον Εθνικό Άχνας στη διαδικασία των πέναλτι, με σκορ 5-4 και σήκωσαν το τρόπαιο, μετά από ένα αγώνα θρίλερ, όπου οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έμειναν στο 0-0.

Η εμφάνιση του Φαμπιάνο στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, ήταν αυτή που χάρισε τον τίτλο στους πράσινους, αφού ο Βραζιλιάνος απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ζάκπα και Περατικού, ενώ το τρίτο το έχασε ο Χουντόμπιακ, που σημάδεψε το δοκάρι του τερματοφύλακα της Ομόνοιας.

Αυτή ήταν μόλις η τρίτη φορά στα εξήντα χρόνια που διεξάγεται ο θεσμός, όπου ένας τελικός οδηγείται στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Στα πρώτα 40 χρόνια, όλοι οι τελικοί είχαν κριθεί είτε σε ένα ενενηντάλεπτο, είτε σε διπλούς αγώνες, είτε στην παράταση. Ο πρώτος τελικός που δύο ομάδες έφθασαν στα πέναλτι, ήταν τη σεζόν 2002-03, όταν συναντήθηκαν Ανόρθωση και ΑΕΛ.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, με αποτέλεσμα τα πάντα να κριθούν στα πέναλτι. Εκεί, η Ανόρθωση κατάφερε να κερδίσει με 5-3, με την ομάδα της Αμμοχώστου να ευστοχεί σε όλα και την ΑΕΛ να χάνει ένα πέναλτι, στην εκτέλεση του Αλέξη Γαρπόζη. Ως εκ τούτου, ο τίτλος βάφτηκε κυανόλευκος.

Οκτώ χρόνια αργότερα, στον τελικό Απόλλων-Ομόνοια, χρειάστηκαν την ίδια διαδικασία για να χριστεί μια από τις δύο ομάδες κυπελλούχος. Σε εκείνο τον τελικό οι πράσινοι προηγήθηκαν στο σκορ, στο 13ο λεπτό, με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο Απόλλωνας ισοφάρισε με τον Μουσταφά Μπαγκούρα και ως εκ τούτου οι δύο ομάδες κατέληξαν σε ημίωρη παράταση, κατά την οποία δεν σκόραρε καμιά από τις δύο ομάδες. Τελικά, κατέληξαν στα πέναλτι, με την Ομόνοια να επικρατεί με 4-3.

Οι πράσινοι σκόραραν στα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν, ενώ ο Απόλλωνας έχασε δύο, με τους Σταύρου και Ντομίγκεθ, με αποτέλεσμα οι πράσινοι να στεφθούν κυπελλούχοι.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία