Τι ισχύει για δελτία υγείας ποδοσφαιριστών-«Ράδιο αρβύλα για το γήπεδο Λεμεσού»

Για τα δελτία υγείας που εκδίδονται για τους αθλητές, θέμα που συζητήθηκε την Τετάρτη στη Βουλή, αλλά και για το κόστος του νέου γηπέδου Λεμεσού, μίλησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης. 

Σε δηλώσεις του στον Sport FM, ανέφερε αρχικά «να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι αθλητές προηγουμένως και ποδοσφαιριστές έπαιρναν αναστολή στράτευσης για λόγους ψυχικής υγείας και δικαιούνταν να έχουν δελτίο υγείας για να αγωνίζονται. Όταν ψηφίστηκε ο νόμος το 2019 για τη φυγοστρατία τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν. Το ποσοστό φυγοστρατίας έπεσε από το 8% στο 2%. Ο νόμος δούλεψε. Δεν εκδίδεται δελτίο υγείας σε αθλητές που έχουν πάρει αναστολή για λόγους ψυχικής υγείας. Ναι είχαμε περιστατικά. Εκείνο που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι κάποιοι είχαν το δελτίο από προηγουμένως. Όταν λήξει το δελτίο δεν θα ανανεωθεί. Σε 2-3 χρόνια θα λήξουν κάποια δελτία και δεν θα ανανεωθούν με κανέναν τρόπο».

Σημείωσε ότι «διαπιστώσαμε ότι κάποια παιδιά κατατάγηκαν και τους εκδόθηκε δελτίο υγείας και μετά πήραν αναστολή, πήγαμε πίσω στο Υπουργείο Άμυνας και ζητήσαμε τροποποίηση του νόμου ώστε ο ΚΟΑ να δικαιούται να ακυρώσει αυτά τα δελτία και η Βουλή το ενέκρινε αυτό. Θα πάρουμε ένα κατάλογο από το Υπουργείο και θα λέει ότι πρέπει να ακυρωθούν αυτά τα δελτία υγείας».

Επισήμανε εξάλλου πως «για το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε στη Βουλή παρουσία των λειτουργών του ΚΟΑ: «Πήγαμε στην Επιτροπή Παιδείας για μια πρόταση νόμου του βουλευτή Σωτήρη Ιωάννου του ΕΛΑΜ, ώστε οι αθλητές διαφόρων ηλικιών που ασχολούνται με πνευματικά αθλήματα όπως το σκάκι, να μη χρειάζεται να βγάζουν δελτίο υγείας. Ο γιατρός μίλησε περισσότερο από όλους και είπε στους βουλευτές και σε μας ότι δεν συμφωνεί με αυτή την πρόταση. Εμείς ακολουθούμε τις εντολές των γιατρών. Και στα πνευματικά αθλήματα υπάρχει στρες. Αν συμβεί κάτι και δημιουργηθεί πρόβλημα υγείας ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;».

Σε σχέση με όσα ακούγονται για το θέμα του ενοικίου στο νέο γήπεδο Λεμεσού, τόνισε ότι «είναι ράδιο αρβύλα. Στη Βουλή είχε αναφερθεί ένα ποσό 2 εκατ. Δεν ήταν απόρροια μελέτης ή τεκμηρίωσης. Εμείς για να είμαστε σωστοί βγήκαμε σε διαγωνισμό με τέσσερις μεγάλους ελεγκτικούς οίκους, τον οποίο κέρδισε ένας από αυτούς. Σε πέντε εβδομάδες θα ετοιμάσει μελέτη, πήρε όλα τα στοιχεία από όσους χρειαζόταν. Θα μας πει ότι εισηγείται τρεις λίρες. Δεν μπορούμε να λέμε 2 εκατ., 10 ή 40. Δεν μπορώ να πω τι θα δείξει η μελέτη και τι θα αποφασιστεί. Εμείς έχουμε τον τελευταίο λόγο, αλλά για να μην κάνουμε τους ξερόλες αποταθήκαμε σε πολύ πιο ειδικούς από εμάς».

Όσον αφορά στην αύξηση του κόστους κατασκευής του γηπέδου, είπε ότι «στη Βουλή λέχθηκε ένα ποσό 15 εκατ. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά. Έψαξα σε όλο τον ΚΟΑ και δεν το βρήκα πουθενά. Δεν ήταν βασισμένο σε μελέτη. Πριν πάω εγώ η εκτίμηση του κόστους ήταν 29,1 εκατ. Βγήκανε διαγωνισμό και δόθηκε στα 31,1. Αν αυτό θεωρείται σπατάλη ή τρελή διαφορά είναι στην κρίση του καθενός. Τώρα είμαστε στο 35, με αυξήσεις που ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι φορείς. Μετά ήρθαν και είπαν για το οδικό δίκτυο 9,1 και το στρογγυλοποιούν σε 10 και λένε 45 εκατ. Το οδικό δίκτυο θα εξυπηρετεί εφτά κοινότητες, δεν θα εξυπηρετεί μόνο το γήπεδο. Στην Κύπρο ό,τι θέλουμε ακούμε».

Τέλος, για την πορεία των εργασιών υπέδειξε, «πάνε πολύ καλά. Ο εργολάβος είπε ότι θα το παραδώσει 25 Αυγούστου. Εγώ είχα πει γιατί να μην το κάνουμε όπως στο εξωτερικό, να είναι ένα γήπεδο Λεμεσού και να ακολουθεί ο χορηγός που θα είναι για 3-5 χρόνια και μετά θα γίνει νέος διαγωνισμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού