Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στους ομίλους των ευρωπαίων

Με απολογισμό μια νίκη και δύο ήττες ολοκληρώθηκε η παρουσία των κυπριακών ομάδων, στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και Κόνφερενς Λιγκ, αντίστοιχα. 

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο διπλό επί της Ντιναμό Κιέβου, ενώ η Ομόνοια ηττήθηκε με 2-1 από την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στο Κόνφερενς Λιγκ ο Απόλλωνας γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Ντνίπρο. 

Η ομάδα της Λάρνακας, προηγήθηκε στο 8΄και πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση, κατάφερε να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη.

Από την άλλη, η Ομόνοια, χωρίς να δεχτεί ιδιαίτερη πίεση, πάλεψε στην Ισπανία, ισοφάρισε στο 72', ωστόσο στο 80' η Σοσιεδάδ σκόραρε και πήρε τη νίκη.

Όσον αφορά τον Απόλλωνα, είναι γεγονός πως πραγματοποίησε μια κακή εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, η οποία στοίχησε στους κυανόλευκους, καθώς στο ημίχρονο έμειναν με 3-0 πίσω στο σκορ.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στους ομίλους 

Όμιλος Ομόνοιας 

  • Σέριφ Τίρασπολ-Μάντσεστερ Γιουν. 0-2

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίκρανε τον κόσμο της με την ήττα στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Europa League, με 1-0 από την Σοσιεδάδ στο Ολντ Τράφορντ, όμως μία εβδομάδα αργότερα πήρε το αίμα της πίσω, πανηγυρίζοντας το πρώτο της τρίποντο τη φετινή σεζόν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό το πήρε στην Μολδαβία, με τους παίκτες του Έρικ τεν Χαχ να βρίσκουν δύο γκολ στα πρώτα 40 λεπτά της αναμέτρησης με την Σέριφ και να μπαίνουν σε τροχιά πρόκρισης στα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης.

Το 1-0 για τους κόκκινους διαβόλους έγινε στο 17ο λεπτό, με τον Έρικσεν να τροφοδοτεί με κάθετη πάσα τον Σάντσο μέσα στην αντίπαλη περιοχή και τον Άγγλο φορ να φέρνει τη μπάλα από το δεξί στο αριστερό πόδι, για να βρει δίχτυα με υπέροχο πλασέ.

Στο 39ο λεπτό ήταν η σειρά του Κριστιάνο Ρονάλντο να λάμψει, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να είναι βασικός και να κάνει το 2-0 με εύστοχο πέναλτι (δόθηκε σε ανατροπή του Νταλότ), για να πανηγυρίσει το πρώτο φετινό του γκολ και πρώτο στην καριέρα στο Europa League και Νο 699 στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο.

  • Σοσιεδάδ-Ομόνοια 2-1

Η βαθμολογία

1. Ρεάλ Σοσιεδάδ 6

2. Μάντσεστερ 3

3. Σερίφ 3

4. Ομόνοια 0

Όμιλος ΑΕΚ

  • Ρεν-Φενέρμπαχτσε 2-2

Ματσάρα στο Roazhon Park, όπου Ρεν και Φενέρμπαχτσε αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 52' με τον Τεριέ και δυο λεπτά αργότερα ο Μαγιέρ πέτυχε το 2-0.

Ωστόσο, η Φενέρ δεν τα παράτησε, αφού στο 63' μείωσε με τον Καχβετσί. Η πίεση έγινε εντονότερη μετά την αποβολή του Τραορέ στο 83' και στις καθυστερήσεις ήρθε το πέναλτι.

Ο Βαλέντσια ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε για τη Φενέρ, με τις δυο ομάδες να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας.

  • Ντιναμό Κιέβου-ΑΕΚ 0-1

Βαθμολογία

1. Ρεν 4 

2. Φενέρμπαχτσε 4 

3. ΑΕΚ 3

4. Ντινάμο Κιέβου 0 

Όμιλος Απόλλωνα

  • Άλκμααρ-Βαντούζ 4-1

To 2X3 στον όμιλο του Απόλλωνα, έκανε η Άλκμααρ που επικράτησε εκτός έδρα της Βαντούζ με 4-1, και με έξι βαθμούς είναι το φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το σκορ για τους Ολλανδούς άνοιξε ο Μπαράσι (19′), όμως η απάντηση της ομάδας του Λίχτενσταϊν ήταν άμεση με τον Γκόελζερ (22′).

Στο δεύτερο ημίχρονο η αποβολή του Μπούχελ με απευθείας κόκκινη κάρτα (61′) άλλαξε άρδης της ισορροπίες του αγώνα, με την Αλκμάαρ να το εκμεταλλεύεται και με τρια γκολ από τους Μπεουκέμα (81′), Σουγκαβάρα (90+2′) και Ντε Βιντ (90+5΄) πανηγύρισε τη νίκη.

  • Απόλλων-Ντνίπρο 1-3

H βαθμολογία:

1. Άλκμααρ 6

2. Ντνίπρο 3

3. Απόλλων 1

4. Βαντούζ 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς