Ο... τρόμος των αθλητών μπροστά από το facebook

Χρειάζονται μόλις μερικά δέκατα του δευτερολέπτου. Μέσα σε αυτό το διάστημα, πολλά μπορούν να πάνε στραβά! Να μην έχει σήμα, να χτυπήσει το τηλέφωνο, να έρθει ένα μήνυμα, να χαθεί το ίντερνετ, να κολλήσει το wi-fi, να πέσει το ρεύμα, κάνει επανεκκίνηση το κινητό, να κολλήσει το κουμπί, να πέσει ένα ποτήρι νερό στο τηλέφωνο ή και τίποτα. Στην τελευταία περίπτωση, το μοιραίο έχει γίνει. Και τότε αποδεικνύεται πώς το μόνο που πάει ταχύτερα από το δίκτυο 4G, είναι η βλακεία των αθλητών…
 
1. Νεανικές απερισκεψίες!
Ο Κωνσταντίνος Λαΐφης ήταν από τα πρόσωπα του καλοκαιριού. Στο Βέλγιο που βρίσκεται τώρα, δανεικός από τον Ολυμπιακό, δεν απασχολεί και τόσο την κοινή γνώμη, όμως για μερικά 24ωρα ήταν κεντρικό θέμα στην αθλητική επικαιρότητα. Η επιθυμία του Τιμούρ Κετσπάγια να τον πάρει στην ΑΕΚ, η σφήνα του Ολυμπιακού και εντέλει η μεταγραφική νίκη των ερυθρολεύκων ήταν το πρώτο μισό της ιστορίας για τον Κύπριο άσο. Η συνέχεια ήταν στα social media! Οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν δύο αναρτήσεις του από τις 19 Φεβρουαρίου του 2010, μερικές ώρες μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρόμα με 3-2.
 
Το «Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός», ήταν το… αναίμακτο status που είχε ανεβάσει, αλλά η συμπλήρωση λίγο πιο κάτω πως «γαμ… το λιμάνι και ο Ολυμπιακός» έγινε φυσιολογικά μεγάλο θέμα. Ο Λαΐφης ήταν τότε 17 ετών και σήμερα η σελίδα δεν υπάρχει πλέον στο Facebook. Η επίσημη θέση ήταν πως το προφίλ άνηκε σε έναν ξάδερφο του Κωνσταντίνου και δεν είχε καμία σχέση με τον ίδιο. Πειστικός!
 
2. Το ξέσπασμα του Πρίντεζη!
Η Εθνική ομάδα πάντα προκαλεί έριδες! Το καλοκαίρι του 2014, μετά την αποτυχία στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, ένας από τους πλέον αποδεκτούς παίκτες ξέσπασε κατά δικαίων και αδίκων. Ο Γιώργος Πρίντεζης, που συνηθίζει να είναι χαμηλών τόνων και χωρίς ακραίες εκδηλώσεις στα social media, αντέδρασε στην κριτική και ανέβασε ένα status που στο υστερόγραφό του δεν το έλεγες και ευγενικό!
 
«Όσοι χάρηκαν με αυτή την αποτυχία… γαμ....!!! Έτσι απλά...».
Κυρώσεις δεν υπήρχαν και σε συνέντευξή του μερικές μέρες αργότερα υπεραμύνθηκε της αρχικής του θέσης. «Εκτιμώ, μάλιστα, ότι το υστερόγραφο εκφράζει όλους τους συμπαίκτες μου. Ήθελα να εκφράσω την απέχθειά μου προς όλους όσοι χαίρονται με την αποτυχία της εθνικής, της οποιασδήποτε εθνικής, σε οποιοδήποτε σπορ».
 
3. Η περίπτωση Αθανασιάδη!
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και δυστυχώς ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει αποδειχθεί επιπόλαιος στη χρήση των social media στο παρελθόν. Το πρώτο λάθος έγινε τον Οκτώβριο του 2012. Παραμονές του αγώνα ΠΑΟΚ-Άρη στην Τούμπα, η ομάδα Νέων του δικεφάλου κερδίζει την αντίστοιχη του αιωνίου αντιπάλου του και ο Κλάους γράφει στο twitter. «Μπράβο στα παιδιά της δεύτερης ομάδας!! Σεξ και Βία». Αργότερα κι ενώ έχει ξεσπάσει σάλος, ξεσπάσει γράφοντας πως «ούτε μια πλάκα δεν μπορούμε να κάνουμε». Η… πλάκα του παίρνει διαστάσεις.
 
Στον αγώνα των αντρών ΠΑΟΚ-Άρη, οι γηπεδούχοι κερδίζουν εύκολα, όμως ο χειριστής του ηλεκτρονικού πίνακα γράφει λίγο πριν το ημίχρονο του αγώνα «Σεξ και Βία». Ο Ιβάν Σαββίδης γίνεται έξαλλος όταν το μαθαίνει, τον απολύει το ίδιο βράδυ, ο ΠΑΟΚ καλείται σε απολογία και τιμωρείται με πρόστιμο 42.000 ευρώ! Ο ίδιος ο Αθανασιάδης καλείται από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και αναγκάζεται να ανακαλέσει, κάτι που δεν το κάνει και με τον πιο σοφό τρόπο. «Καλή χρονιά σε όλους και επειδή πρέπει, ανακαλώ το ΣΕΞ και ΒΙΑ».
 
Σχεδόν ένα χρόνο μετά έρχεται και νέο «χτύπησα» αυτή τη φορά στο instagram. Στη σελίδα του Κλάους Αθανασιάδη ανεβαίνει φωτογραφία με μπλουζάκι του Γιώργου Παπαδόπουλου και λεζάντα «Πού 'σαι ρε Παπαδόπουλε». Συνοδεύεται, δε, από το σχόλιο του επιθετικού του ΠΑΟΚ. «Τρομερόοοος». Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάν από τα μίντια, ο Στέφανος Αθανασιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν του ανήκει η σελίδα. «Μια ενημέρωση σε όλους ότι το Instagram δεν είναι δικό μου για όσα έγιναν δεν έχω καμία σχέση! Ευχαριστώ!!!».
4. Επιθετικός… Τζαβέλλας!
Στο γήπεδο διακρίνεται για τις αμυντικές του ικανότητες, όμως στα social media είναι ιδιαιτέρως επιθετικός! Ο παίκτης που καθιέρωσε τις… selfie στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι λάτρης των social media και, μάλιστα, με μια περίπτωση επέλεξε το Facebook για να λύσει τις διαφορές του με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Αν μη τι άλλο του πιστώνεται ότι το έκανε αφού είχε λήξει η σεζόν και το ξέσπασμα ήταν μάλλον απόρροια της πίεσης που είχε δεχτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
«Μπορώ να αντέχω να με βρίζουν να με φθείρουν και να διαρρέουν ψέματα, όσοι αντίπαλοι θέλουν. Μπορούν να το κάνουν και μέλη της οικογένειας μου, αφού όμως μάθουν την αλήθεια. Και εγώ πιστεύω στον Θεό, αλλά θεωρώ ότι την πίστη σου την υπηρετείς μόνο με ΑΛΗΘΕΙΑ. Πέρασα ένα δύσκολο εξάμηνο και δεν μίλησα για να μην κάνω κακό στην ομάδα μου, που μου φέρεται άψογα. Παρότι εξασφάλισα ειδική άδεια για να επισκεφτώ τον προσωπικό μου γιατρό (ενώπιον των συμπαικτών μου) και ενώ ενημέρωσα την επόμενη μέρα τον προπονητή μου ότι θα μπορέσω να συμμετέχω κανονικά στην αποστολή για το Καραϊσκάκη, προς έκπληξή μου ενημερώθηκα μέσω σάιτ ότι βρίσκομαι εκτός αποστολής.
 
Τις επόμενες ημέρες κι ενώ ο προπονητής αναγνώρισε το λάθος του και με διαβεβαίωσε πως θα το κάνει αυτό δημόσια, ποτέ δεν το έκανε αυτό πειστικά. Έπειτα, μετά το παιχνίδι της Τρίπολης, μου ανακοίνωσε πως επειδή είμαι εγώ ο φταίχτης της ήττας, δεν πρόκειται με εκείνο προπονητή να ξαναπαίξω και με έθεσε ακόμα μία φορά εκτός ομάδας.
 
Εγώ μιλάω με το όνομά μου μπροστά... Δεν βάζω τον πλαϊνό μου να διοχετεύει επανειλημμένα ψέματα στα media. Εξάλλου, η Παναγία και το ψέμα δεν πάνε μαζί».
Δεν ήταν η μοναδική φορά που η καλύτερη άμυνα ήταν για τον Γιώργο Τζαβέλλα η επίθεση. Το ίδιο έπραξε και μετά από έναν αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό το 2014. «Η μεγαλύτερη τιμωρία σας το άδειο γήπεδο», έγραψε με αφορμή τα άδεια καθίσματα στο Στάδιο Καραϊσκάκη.
 
5. Ρε… Εσιέν!
Λίγο εγώ, λίγο εσύ, λίγο κι η κακιά στιγμή… Η Μαρία Καζαριάν ήταν η πρώτη που «έκαψε» τον Μίκαελ Εσιέν, μια μεταγραφή που όπως αποδείχθηκε ήταν εξ αρχής καμένη για τον Παναθηναϊκό. Η κοπέλα ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook με τον Γκανέζο μέσο να πίνει τα ποτά του στο μαγαζί που εργαζόταν ως barwoman και το κακό δεν άργησε να γίνει! Αφενός επειδή ο Εσιέν το ίδιο βράδυ υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και πλήρωσε πρόστιμο 200 ευρώ και αφετέρου επειδή δεν είχε καν παίξει σε επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού μέχρι τότε!
 
Τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν, όπως και στο δικό του προφίλ στο «instagram». Φωτογραφίες τύπου «χρειάζομαι ξεκούραση» έφερναν ατελείωτο κράξιμο από τους οπαδούς του τριφυλλιού και σύντομα ο Εσιέν έγινε ανέκδοτο των social media, αντί για κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού.
6. Οι… κλαρινογαμπροί!
Είναι από τους «σημαδεμένους» ποδοσφαιριστές… Από εκείνους που εκπροσωπούν τη γενιά της Μυκόνου, των τατουάζ, της καλής ζωής, των μοντέλων και των social media. Ο Γιώργος Κατίδης σημάδεψε με την προσωπικότητά του το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Μιχάλης Σηφάκης μοιάζει ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα underachiever, βάσει των δυνατοτήτων του. Το βίντεο που επέλεξαν να ανεβάσουν στο instagram ένα πρωινό της άνοιξης, ήταν αφορμή για εκατοντάδες αρνητικά σχόλια, αφού μοιάζει ως μια ακριβής απεικόνιση όσων δεν αντέχουν οι φίλαθλοι στον σύγχρονο ποδοσφαιριστή.
7. Εγκλήματα μεταξύ φίλων!
Έτσι (δεν) είναι, αν έτσι νομίζεις… Στις αρχές του 2015 ο Τσόρι Ντομίνγκες και ο Γιάννης Μανιάτης επισκέπτονται το σύνδεσμο της Θύρας 7 στην Ηλιούπολη για την κοπή της πίτας. Ως επίσημοι φωτογραφίζονται με δεκάδες ανώνυμα μέλη, με τον Τάκη Τσουκαλά, με βεγγαλικά, σιδερολοστούς και άλλα πολεμικά πολεμοφόδια! Οι φωτογραφίες διαρρέουν από τα social media, φτάνουν στα χέρια εφημερίδων και δημοσιεύονται. Ο Αργεντινός μέσος απεικονίζεται με σιδερολοστό στα χέρια, ο Μανιάτης ανάμεσα σε δεκάδες οπαδούς με κάθε είδους όπλο και κρυμμένα πρόσωπα να χαμογελάει και ο σάλος που προκαλείται είναι μεγάλος.
8. Η χαζομάρα του Λέσκοτ!
Το μόνο χειρότερο από ένα κακό tweet ή μια κακή χρήση των social media γενικότερα, είναι μια ακόμα πιο γελοία δικαιολογία. Ο Τζολεόν Λέσκοτ, που ως γνωστόν αγωνίζεται με τη φανέλα της ΑΕΚ, έκανε έξαλλους πέρυσι τους οπαδούς της Άστον Βίλα για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν ότι στις 14 Φεβρουαρίου, λίγη ώρα μετά την ήττα της ομάδας που αγωνιζόταν με 6-0 από τη Λίβερπουλ (και ως κεντρικός αμυντικός μια ευθύνη θα την είχε, όσο να πεις), ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter μια φωτογραφία, στην οποία απεικονιζόταν μια Mercedes αξίας 120.000 λιρών!
 
Ο δεύτερος λόγος ήταν η δικαιολογία που χρησιμοποίησε αργότερα και η οποία έχει περάσει στην ιστορία ως μια από τις χειρότερες όλων των εποχών!«Μιλούσα στο τηλέφωνο με την οικογένειά μου και μετά το έβαλα στην τσέπη μου χωρίς να το κλειδώσω. Ο μόνος λόγος που υπήρχε αυτή η φωτογραφία στο κινητό μου ήταν επειδή με ρώτησε ένας φίλος μου αν μου αρέσει. Ανέβηκε κατά λάθος, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί είναι τόσο δύσκολο να πιστέψει ο κόσμος ότι ήταν ένα απλό λάθος».
 
Εεεε, ίσως επειδή χρειάζονται έξι κινήσεις, προκειμένου να ανέβει μια φωτογραφία στο twitter!
9. Κατακραυγή στον Κάρολ!
Έστω ότι για κάποιο περίεργο και ακατανόητο λόγο, τη βρίσκεις με το να σκοτώνεις ζώα και θεωρείς ότι είναι ένα ωραίο, διασκεδαστικό σπορ! Έστω ότι είσαι σαδιστής και δεν σκέφτεσαι ότι αφαιρείς μια ζωή… Θα ήταν καλό να το κρατάς για τον εαυτό σου και να μην το μοιράζεσαι γεμάτος περηφάνεια με τον υπόλοιπο κόσμο, μέσω των social media! Ο Τζέι Σι Κάρολ και η σύζυγός του προφανώς δεν είχαν την ίδια αντίληψη και το προηγούμενο καλοκαίρι εξόργισαν την κοινή γνώμη, με τη φωτογραφία από σαφάρι στην Αφρική!
 
«Η Αφρική είναι τρέλα! Περνάω φανταστικά. Με την πρώτη μου προσπάθεια πέτυχα τον ώμο. Το κρέας θα μοιραστεί στους ντόπιους απόψε», συνόδεψε με σχόλιο τη φωτογραφία της νεκρής ζέβρας ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, προκαλώντας αρχικά την αντίδραση του δημοσιογράφου: «Παίζει μπάσκετ και στον ελεύθερο χρόνο του πάει στην Αφρική να σκοτώσει ζώα», έγραψε ο Φρανκ Κουέστα και φυσικά τα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία ήταν άκρως επιθετικά για τον Αμερικανό γκαρντ.
10. Ρατσιστικό παραλήρημα!
Είναι τρεις παρεμφερείς περιπτώσεις, με τη δική μας φυσικά να ξεχωρίζει. Η Βούλα Παπαχρήστου, που έχει αφήσει πίσω της το περιστατικό του 2012, έχει μείνει παγκοσμίως στην ιστορία για μια από τις χειρότερες αναρτήσεις αθλητή σε social media που έφερε τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Είναι στα 50 χειρότερα tweets όλων των εποχών, μαζί με εκείνο του Μισέλ Μοργκανέλα, ο οποίος επίσης αποκλείστηκε από την ίδια διοργάνωση.
 
Ο Ελβετός ποδοσφαιριστής μετά από αγώνα με τη Νότιο Κορέα είχε γράψει «Γαμ… όλοι οι Νοτιοκορεάτες, πηγαίντε να καείτε. Είστε ένα τσούρμο καθυστερημένα». Ο νυν άσος της Παλέρμο ζήτησε συγγνώμη κι έσβησε τον λογαριασμό του στο twitter, όμως έχασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 
Τρίτο παράδειγμα ρατσιστικής συμπεριφοράς που τιμωρήθηκε, όμως με πολύ πιο ήπιο τρόπο ήταν ο Κάρλτον Κόουλ. Παραμονές φιλικού αγώνα της Αγγλίας με την Εθνική Γκάνας, ο 32χρονος επιθετικός γράφει στο twitter: «Μετανάστες έχουν περικυκλώσει το Wembley. Ήξερα ότι υπήρχε κάποια παγίδα». Τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 λιρών από την αγγλική ομοσπονδία και κατόπιν δικής του επιθυμίας τα λεφτά δόθηκαν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της αφρικανικής χώρας.
 
Χωρίς λόγια...
Η επιστήμη της κοινωνιολογίας σηκώνει τα χέρια ψηλά! Μια επιστήμη που εξελίσσεται διαρκώς και διαμορφώνεται από τα δεδομένα που κάθε εποχή έχει. Στην εποχή, λοιπόν, των social media παραδίδει πτυχία, ξαπλώνει στο κρεβάτι του ψυχαναλυτή και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι άκρη δεν μπορεί να βρει! Οι παρακάτω περιπτώσεις είναι χαρακτηριστικές για το πόσο εύκολα μπορεί κάποιον να παρασυρθεί στην ατέρμονη χαζομάρα της στιγμής! Να θυμάστε: Το ρεζιλίκι είναι ένα… κλικ μακριά!
1. Ο Ράιαν Μπάμπελ δημοσιεύει το 2011 φωτογραφία του Χάουαρντ Γουέμπ με φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τιμωρείται με πρόστιμο 15.000 λιρών.
2. Ο Τόνι Κρος ανεβάζει φωτογραφία αεροπλάνου των Malaysian Airlines πριν την αναχώρηση της Εθνικής Γερμανίας για την Αυστραλία και γράφει λεζάντα. «Φαίνεται ότι θα είναι μια πολύ μεγάλη πτήση». Ήταν μόλις ένα χρόνο μετά το χαμένο αεροσκάφος των ίδιων αερογραμμών.
3. «Χρόνια πολλά σε όλους. Εύχομαι οικογενειακές τραγικές στιγμές σε όλους σας με πολύ αγάπη»! Ο Γιώργος Κατίδης την ημέρα των Χριστουγέννων εύχεται στους followers του στο twitter!
4. «Ω Χριστέ μου, χρειάζομαι βοήθεια. Έχω τόσα πολλά αέρια. Κλάνω όλη μέρα. Ακόμα και στον αγώνα. Χρειάζομαι κάτι για να σταματήσω». Ντουάιτ Χάουαρντ.
5. «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… LOL». Μάριο Μπαλοτέλι, μετά από ήττα της Γιουνάιτεντ από τη Λέστερ.
6. «Σας ευχαριστώ όλους που συμμετείχατε στον διαγωνισμό για τα CR7 εσώρουχα αγοριών. Ήταν πραγματική μου ευχαρίστηση να δω όλες τις φωτογραφίες σας». Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως προφανώς και ήταν διαχειριστής της σελίδας του.
7. «Σε αυτή τη φωτογραφία, φίλε μου, μοιάζεις με παιδόφιλο βιαστή!». Βόιτσεχ Σέζνι, σχολιάζοντας φωτογραφία του Άαρον Ράμσεϊ.
8. «Θα σε βγάλω νοκ-άουτ σε δέκα δευτερόλεπτα. Αν δεν εμφανιστείς, θα πω σε όλους ότι φοβήθηκες σαν κοριτσάκι. Θα σε περιμένω». Γουέιν Ρούνεϊ, σε ακόλουθό του στο twitter.
9. «Δουλεύω τόσο σκληρά στην προπόνηση σαν έναν τύπο που δεν καταλαβαίνει τη λέξη «όχι» από μεθυσμένο κορίτσι». Κόρντεϊ Φόρτσον, μπασκετμπολίστας στο κολέγιο του Αρκάνσας κι ενώ εκκρεμούσε κατηγορία βιασμού κατά συμπαικτών του. Τιμωρήθηκε από το κολέγιο.
10. «Δίνω 5.000 δολάρια σε όποιον δει την @ihatekatstacks και τη χτυπήσει στο πρόσωπό της, που μοιάζει με κώλο περιστεριού. Μιλάω σοβαρά!».Καρμέλο Άντονι. Υποβλήθηκε μήνυση εναντίον του.
11. «Ρουφήξτε αυτό πούστηδες». Σχόλιο της Αυστραλέζας κολυμβήτριας, Στέφανι Ράις, μετά από νίκη της χώρας της επί της Νοτίου Αφρικής στο ράγκμπι. Έχασε από χορηγό της την Jaguar.
12. Ο Μαχμούντ Χασάν, ανέβασε φωτογραφία από την υποδοχή του στην Άντερλεχτ κι έσβησε όλα τα πρόσωπα γυναικών! Η Άντερλεχτ απολογήθηκε.
13. Ο Ντέιμοντ Γκριν μπέρδεψε το προσωπικό μήνυμα με την κοινοποίηση στο snapchat κι έτσι τα γεννητικά του όργανα έγιναν προϊόν σχολιασμού παγκοσμίως!
14. Το ίδιο συνέβη και στα αποδυτήρια των Λος Άντζελες Λέικερς με τον Ντι Άντζελο Ράσελ και τον Νικ Γιανγκ να συζητούν πως θα κερατώσει ο δεύτερος την κοπέλα του. 
 
Πηγή: sdna.gr

 

Δειτε Επισης

Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)