Συγκίνηση στο φιλικό της ΑΕΚ με την εθνική Αστέγων

Πόσες φορές έχετε ακούσει ποδοσφαιριστή να λέει σε αντίπαλο «μπράβο ρε παικτάρα μετά από γκολ που πέτυχε»; Πόσες φορές έχετε δει οπαδούς να πανηγυρίζουν για πέναλτι που καταλογίστηκε εις βάρος της ομάδας τους; Πόσες φορές έχετε πληροφορηθεί για ποδοσφαιριστή που έψαξε τον αντίπαλο προπονητή για να χαθεί στην αγκαλιά του;

Αυτά και άλλα πολλά, έγιναν χθες (29/12) στο τερέν του Ολυμπιακού Σταδίου και στο φιλικό της ΑΕΚ με την εθνική Αστέγων, σ’ ένα ματς που δεν είχε ούτε νικητή, ούτε ηττημένο, αλλά μόνο στιγμές.  
 
 
Οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Αστέγων δεν ζήτησαν καμία χάρη. Ήθελαν να παίξουν το ματς με την ΑΕΚ στα ίσια. Και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν σκόπευαν να κάνουν καμία χάρη στους αντιπάλους τους. Άλλωστε έτσι μόνο θα αποδείκνυαν πως τους σέβονται σαν αντιπάλους. Εξ ου και τα έξι γκολ. Μόνο που το ματς ήταν διαφορετικό. Πολύ διαφορετικό. Και όταν ο Ταφίλης σκόραρε, ο πρώτος που έσπευσε να τον συγχαρεί, ήταν ο «αντίπαλος» Άνταμ Τζανετόπουλος. Ενώ όταν ο Ζαρίφης έκανε μια θεαματική απόκρουση, το «μπράβο ρε παικτάρα» δεν ακούστηκε από συμπαίκτη του, αλλά από τον «αντίπαλο» Δημήτρη Ανάκογλου.
 
 
Όταν τελείωσε το ματς, από το γήπεδο έφυγαν αγκαλιασμένοι οι παίκτες των δυο ομάδων.  Ένας από τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές της εθνικής Αστέγων, ήθελε να μιλήσει με τον Γκουστάβο Πογέτ. Έβαλε για… μέσο τον Αμπλαγέ Φαγέ. Αλλά όταν έφτασε κοντά στον προπονητή της ΑΕΚ, αντί για οποιαδήποτε κουβέντα, βρέθηκε στην αγκαλιά του Ουρουγουανού. Η στιγμή ήταν εκπληκτική και μάλιστα ο Πογέτ μετά το αρχικό σάστισμα, έδειχνε να την απολαμβάνει. Πάντως ο Φαγέ, που ξέρει καλά πως για έναν Αφρικανό παίκτη η περιπέτεια της αναζήτησης μιας καλύτερης τύχης μακριά από την πατρίδα δεν έχει πάντα αίσιο τέλος όπως στην δική του περίπτωση, μεσολάβησε ώστε οι «αντίπαλοι» να βρεθούν στα αποδυτήρια της ΑΕΚ.
 
 
Τα κόκκινα γιλέκα των πωλητών του περιοδικού «Σχεδία», σαν αυτά που φόρεσε ο Αραβίδης και ο Μπουονανότε για το σποτάκι του φιλικού, είχαν την δική τους ξεχωριστή παρουσία στο ΟΑΚΑ. Για να βάλουν το δικό τους «γκολ στην φτώχεια». Και πολλοί από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, φρόντισαν να φύγουν από το γήπεδο με το περιοδικό δρόμο παραμάσχαλα. Άλλωστε στο ΟΑΚΑ δεν ήταν μόνο αυτοί που έπαιξαν. Ήταν όλοι οι παίκτες του ρόστερ. Ακόμα και ο Ιβάν Μπρέσεβιτς, που σπανίως πηγαίνει στο ΟΑΚΑ.
 
 
 

Δειτε Επισης

Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία