Μαγικός Ουάρντα έκοψε το πέταγμα της ΑΕΚ στην κορυφή!

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, η ΑΕΚ ανέβαλε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μέχρι το 20΄ δημιούργησε τρεις καλές τελικές ευκαιρίες. Αρχικά στο 7΄ με τον Λιβάγια να βγάζει ωραία κάθετη μπαλιά στον Αραούχο, αλλά τους Χατζηισαϊα και Γιαννιώτη να τον προλαβαίνουν την τελευταία στιγμή.

Η ΑΕΚ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο πρώτα λεπτά και τρία λεπτά αργότερα ο Γιαννιώτης εξουδετέρωσε ένα συρτό σουτ του Λιβάγια λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 17΄ ο Γκάλο προσπάθησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από καλή θέση να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
 
Κάπου εκεί σταμάτησε και η κυριαρχία της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο να ισορροπεί το ματς. Μάλιστα, οι Περιστεριώτες απείλησαν στο 21΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα. Η προσπάθεια του Αιγύπτιου κόντραρε, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τσιντώτα.
 
Όσο περνούσε η ώρα το ματς πήγαινε περισσότερο στη δύναμη με τον Σιδηρόπουλο να βγάζει συχνά τη σφυρίχτρα του στα σκληρά μαρκαρίσματα. Η ΑΕΚ απείλησε και πάλι στο 32΄ με τον Γαλανόπουλο να μπαίνει στην περιοχή, να γυρίζει προς τον Αραούχο και τον Κιβρακίδη να τον κόβει την τελευταία στιγμη.
 
Η μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου ωστόσο, ήρθε από τον Ατρόμητο στο 38΄ που απείλησε και πάλι από στημένο του Ουάρντα. Ο άσος των γηπεδούχων εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου με τον Ατρόμητο μετά το 20΄ να δείχνει καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.
 
Ροντέο στην επανάληψη, έμειναν με τον βαθμό
Με το καλημέρα της επανάληψης ο Ατρομητος έχασε σε φάση διαρκείας την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ντιγκινί έβγαλε μια σέντρα από τα δεξιά, ο Βασιλακάκης δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα κατέληξε στον Ουάρντα,  ο οποίος δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.
 
Στο 49΄ μια άστοχη έξοδος του Γιαννιώτη λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραία για τον Ατρόμητο, όμως το μακρινό πλασέ του Γκάλο πέρασε πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων. Στη συνέχεια το παιχνίδι μεταφέρθηκε στη μεσαία γραμμή και στη δύναμη για να φτάσουμε στο 68΄.
 
Από μια λάθος πάσα του Ντάουντα, ο Λιβάγια έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή, πάσαρε στον Γαλανόπουλο, ο Γιαννιώτης εξουδετερώθηκε και ο Αραούχο που μπήκε στη φάση πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-1.
 
Η ΑΕΚ με την ψυχολογία στα ύψη μετά το γκολ απείλησε ξανά στο 76΄ με το γύρισμα του Μασούντ και την προβολή του Αραούχο να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι. Το ματς στα τελευταία 15 λεπτά απέκτησε μια άγρια ομορφιά και στο 80΄ ο Ουάρντα χτύπησε. Ο άοσος του Ατρομήτου μετά από ατομική ενέργεια έπιασε ένα… άπιαστο σουτ με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στο παραθυράκι του Τσιντώτα για το 1-1.
 
Στα επόμενα λεπτά το ματς έγινε ροντέο με σκληρά μαρκαρίσματα, κάρτες και διαμαρτυρίες και τις τακτικές να πηγαίνουν στράφι. Το 1-1 παρέμεινει ως το τέλος με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς και τις εντυπώσεις στο Περιστέρι.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ατρόμητος (Κάναντι): Γαννιώτης-Γιαννούλης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Κιβρακίδης-Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (77΄ Κωτσόπουλος)-Ουάρντα (90΄ Καρασαλίδης), Ντιγκινί (53΄ Μπρούνο), Βασιλακάκης-Ντάουντα
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας-Χουλτ, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης-Σιμόες (52΄ Μοράν), Γαλανόπουλος-Γκάλο, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (72΄ Μασούντ)-Αραούχο
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη