O... τυχερός - άτυχος Καπίνο

Μου άρεσε φοβερά ο Καπίνο. Έχει την τύχη και την ατυχία να έχει μπροστά του τον Ρομπέρτο". Έτσι υποδέχθηκε την καταπληκτική εμφάνιση του Καπίνο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Τι εννοούσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός; Είναι μάλλον προφανές. Αν δεν υπήρχε Ρομπέρτο στο Λιμάνι, ο Στέφανος θα ήταν βασικός. Από την άλλη, είναι μεγάλο σχολείο για τον 21χρονο γκολκίπερ το γεγονός ότι έχει καθημερινή τριβή με τον σπουδαίο Ισπανό γκολκίπερ. Τι υπερισχύει στη ζυγαριά; Το δεύτερο, ξεκάθαρα.

Όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Καπίνο το περασμένο καλοκαίρι, επένδυσε περισσότερο στο μέλλον και όχι στο παρόν. Οι Πειραιώτες ήθελαν τον Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα ανεξαρτήτως τι θα γινόταν με τον Ρομπέρτο - ο Ισπανός απασχόλησε σοβαρά τρεις ομάδες (Βαλένθια, Βιγιαρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης) της πατρίδας την θερινή μεταγραφική περίοδο.

Πολύ έσπευσαν να πουν ότι "την πάτησε ο Καπίνο, με τον Ρομπέρτο δεν πρόκειται να παίξει βασικός". Κάθε άλλο παρά αυτό ήταν το θέμα. Μιλάμε για ένα παιδί 21 ετών, σε μια θέση που τα αποδοτικότερα χρόνια είναι αυτά μεταξύ 28 έως 35 ετών. Ένας γκολκίπερ θεωρείται εξελίξιμος ακόμη και στα 24 και στα 25 του χρόνια.

Έχει πολύ δρόμο μπροστά του ο Καπίνο για να ανησυχεί για το τώρα. Και βέβαια δεν το κάνει. Ίσα ίσα που η παρουσία του Ρομπέρτο αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα και για τον ίδιο. Δεν χρειάστηκε να μπει αμέσως στα βαθιά. Έχει όμως την τύχη να δουλεύει καθημερινά στο πλάι του Ισπανού, να "αντιγράφει" τα καλά του, να βλέπει πώς συμπεριφέρεται μετά από "στραβές", να αντιληφθεί ότι ακόμη κι αν είσαι το Νο1, χρειάζεται καθημερινά να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό στις προπονήσεις.

Και βέβαια με τον Ρομπέρτο να είναι ακόμη κάτοικος Ρέντη, η προσαρμογή του Καπίνο στα νέα δεδομένα της καριέρας του γίνεται με πολύ ομαλό, ενδεδειγμένο τρόπο. Μπαίνει στο κλίμα ο 21χρονος γκολκίπερ, χωρίς να πέφτει στους ώμους του μεγάλο βάρος. Δίχως να νιώθει την -αφόρητη πολλές φορές- πίεση της "ερυθρόλευκης" φανέλας.

Και δουλεύοντας μαζί με τον Αλέκο Ράντο προσπαθεί να βελτιώνεται διαρκώς, εκμεταλλευόμενος το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο Καπίνο έδειξε γιατί ο Ολυμπιακός πλήρωσε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ στη Μάιντς το καλοκαίρι για να τον αποκτήσει.

"Η ομάδα δεν το είχε ανάγκη", δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, ορμώμενος από το τελικό 5-0. Καλά κάνει και είναι ταπεινός. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Ολυμπιακός το είχε ανάγκη. Γιατί οι δύο σωτήριες επεμβάσεις του είναι με το σκορ ακόμη στο 1-0 και η τρίτη στο 3-0. Εν ολίγοις δεν επέτρεψε στους Αρκάδες ούτε να ισοφαρίσουν, ούτε να ξαναμπούν στο ματς. Ο Καπίνο είχε το δικό του σημαντικό μερίδιο για το γεγονός ότι οι Πειραιώτες θα πάνε στη ρεβάνς του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"... άνετοι κι ωραίοι.

Δεν είναι εύκολο για έναν οποιοδήποτε τερματοφύλακα να αγωνίζεται ανά μεγάλα χρονικά διαστήματα και να βρίσκεται στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας.

Το έκανε ο Καπίνο, κάτι που σημαίνει ότι ήταν σωστά προετοιμασμένος και στο ψυχολογικό κομμάτι, έχοντας την απαραίτητη συγκέντρωση. Σε έξι παιχνίδια Κυπέλλου, ο Έλληνας γκολκίπερ έχει καταφέρει να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του τρεις φορές. Και με εμφανίσεις σαν αυτές δικαιώνει και τον Μάρκο Σίλβα που επιμένει να του δίνει φανέλα βασικού στην διοργάνωση του Κυπέλλου.

Το σημαντικότερο για τον 21χρονο τερματοφύλακα είναι πως όλα όσα κερδίζει τώρα είναι εφόδια για το μέλλον, όταν και θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία του Ολυμπιακού ως το Νο1.  

Δειτε Επισης

Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)