Πρόεδρος ο Μίχελ, "ασπίδα" Ιβάν σε Τούντορ

Σε δύο σημαντικές αποφάσεις κατέληξε ο Ιβάν Σαββίδης μετά την σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Τούμπα παρουσία όλων των μελών της επιτροπής του αγωνιστικού τμήματος (Αγγελίδης, Αρνεσεν, Βεζυρτζής, Μίχελ), του Ιγκορ Τούντορ και των συνεργατών του, καθώς και του γιατρού της ομάδας, Γιάννη Ράλλη.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ όρισε πρόεδρο της ΠΑΕ τον Σλοβάκο βετεράνο διαιτητή, Λούμπος Μίχελ τον οποίο πριν λίγο καιρό είχε φέρει από την Σαχτάρ στην Τούμπα δίνοντας του έναν ρόλο τοποτηρητή (τυπικά βέβαια είχε τον ρόλο του υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων τον οποίο δεν πρόλαβε να παίξει ποτέ).

Φάνηκε με αυτήν την κίνηση πόσο πολύ επενδύει ο Σαββίδης στο πρόσωπο του Μίχελπου "κουβαλά" την τεχνογνωσία μιας κορυφαίας ομάδας όπως είναι η Σαχτάρ και γι' αυτό προσπέρασε το λογιζόμενο ως φαβορί λόγω του παρελθόντος του στον ΠΑΟΚ, Νίκο Βεζυρτζή. Αύριο πιθανότατα θα γίνει διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να επικυρωθούν και επίσημα αυτές οι αλλαγές. Το Δ.Σ. αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής:

Πρόεδρος: Λούμπος Μίχελ

Αντιπρόεδροι: Νίκος Βεζυρτζής, Μάκης Γκαγκάτσης

Μέλη: Μαρία Γκοντσάρεβα, Αρτούρ Νταβιντιάν, Δημοκράτης Παπαδόπουλος (εκπρόσωπος του Α.Σ.) και Ηλίας Γεροντίδης

Στήριξη στον Τούντορ από Σαββίδη
Η δεύτερη απόφαση αφορούσε την στήριξη που παρέχει ο Ιβάν Σαββίδης στον προπονητή της ομάδας, Ιγκορ Τούντορ και την οποία είχε προαναγγείλει με δηλώσεις από την Τούμπα ο ίδιος ο Κροάτης τεχνικός. Σε γραπτή του δήλωσε ο μεγαλομέτοχος του "Δικεφάλου" Ιβάν Σαββίδης αναφέρει τα εξής:

"Δεν υπήρξε ποτέ στην ατζέντα μου κανένα ερωτηματικό για τον Ίγκορ Τούντορ. Είναι ο προπονητής της ομάδας και έχουμε μια ισχυρή συμφωνία, ενώ μοιραζόμαστε και το ίδιο πάθος για την επιτυχία. Είναι μια συζήτηση που δεν θα επιτρέψω να ανοίξει ξανά.  Ζήτησα από τους συνεργάτες μου να αισθανθούν την ίδια αφοσίωση. Πρέπει να είναι οι πιο ουσιαστικοί συνεργάτες του προπονητή και οφείλουν να γνωρίζουν ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία θα τη θεωρήσω δική τους αποτυχία και -από την άλλη- η επιτυχία της ομάδας θα θεωρηθεί επίτευγμα συνολικής δουλειάς. Πρέπει να είμαστε οικογένεια με έργα, όχι μόνο με λόγια".

Το σκεπτικό των δύο αποφάσεων
Αξίζει να αναλύσουμε το πώς κατέληξε στις δύο αποφάσεις ο Ιβάν Σαββίδης. Για τον ρόλο του Λούμπος Μίχελ γράψαμε πιο πάνω, πρέπει όμως να σταθούμε λίγο στην παραίτηση Αγγελίδη. Ο Κύπριος δικηγόρος ουσιαστικά είχε περιθωριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα. καθώς είχε μόνο φυσική παρουσία σε διάφορα συμβούλια χωρίς ουσιαστικό ρόλο. Εδώ και καιρό λεγόταν ότι την αποχώρησή του "φρέναρε" το υψηλό συμβόλαιο που είχε.

Τελικά με την παραίτηση του ίδιου του Αγγελίδη έκλεισε ο κύκλος του. Όσον αφορά το θέμα Τούντορ, ο Κροάτης τεχνικός έμεινε στον ΠΑΟΚ για δύο βασικούς λόγους παρά το ότι υπάρχει προβληματισμός για διαχείριση της ομάδας από μέρους του.

Ο πρώτος είναι το γεγονός πως την Κυριακή που συζητήθηκε το θέμα προπονητή και τέθηκε επί τάπητος το θέμα αντικατάστασης, δεν υπήρχε λύση έμπειρου και δοκιμασμένου τεχνικού έτοιμη την οποία να αποδέχονται όλοι. Ο δεύτερος λόγος είναι η διάθεση του Σαββίδη να εξαντλήσει τις πιθανότητες να βγάλει την σεζόν με έναν προπονητή για να αποτινάξει από πάνω του τον τίτλο του "προπονητοφάγου" που του έχει χρεωθεί μετά τα τρία πρώτα χρόνια του στην ηγεσία του ΠΑΟΚ.

Τελειώνει ο Κόστα, "πάει" Γρανάδα
Μετά το τέλος της σύσκεψης, έγινε γνωστό πως ο ΠΑΟΚ και ο Ρικάρντο Κόστα είναι πολύ κοντά σε "διαζύγιο" και ο Πορτογάλος αμυντικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Γρανάδα. Μάλιστα οι πληροφορίες τον θέλουν  ήδη να είναι στην Ισπανία και να συζητά με παράγοντες του συλλόγου. Από πλευράς ΠΑΟΚ, αυτό που τονίζεται από τα γραφεία της Τούμπας είναι ότι οι συζητήσεις με τον Κόστα κρατάνε εδώ και αρκετές μέρες και ότι το επικείμενο είναι ένας βασικός λόγος της απόκτησης του Δημήτρη Χατζηισαία. Το πιθανότερο είναι ο ΠΑΟΚ να μην κάνει άλλη μεταγραφή ως το τέλος της μέρας.  
 

Δειτε Επισης

Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)