Μεγάλη Παναχαϊκή τιμώρησε τον προβληματικό ΠΑΟΚ! (vid)

Πέρασαν περίπου 19 ημέρες από το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Από την εξάρα στα Σπάτα στην ήττα με 2-1 στην Πάτρα με φόντο το Κύπελλο. Έκτοτε, θα έλεγε κανείς πως μεσολάβησαν αρκετά, με την υπόθεση - Πρίγιοβιτς να «επισκιάζει» την επικαιρότητα του Δικεφάλου. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναγκάστηκε να παρουσιάσει στο γήπεδο της Αγυιάς έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ κυρίως στην άμυνα, λόγω των απουσιών Βιεϊρίνια και Μάτος και έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Καρέλη. 

Αναμφισβήτητα ο Δικέφαλος φάνταζε το φαβορί του ζευγαριού αλλά η Παναχαϊκή φρόντισε να αποδείξει στην πράξη πως στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν μπάλα οι... ταμπέλες αλλά η ψυχή, το πάθος και η «πείνα» δεδομένου πως επέστρεψαν μετά από 13 χρόνια στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ενδεικτικό της εικόνας του α΄ημιχρόνου που είχαν οι δύο ομάδες απεικονίζεται στην στατιστική, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν έξι τελικές προσπάθειες (σ.σ. τρεις εντός εστίας) έναντι των δύο του Δικεφάλου και την κατοχή να είναι απόλυτα μοιρασμένη (49-51%). Όσο ο ΠΑΟΚ έδειχνε να... χωλαίνει μεσοαμυντικά, τόσο περισσότερο... θράσος έδειχνε η Παναχαϊκή, η οποία επιβραβεύτηκε για τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού της στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Παναχαϊκή βγήκε ταχύτατα στην κόντρα επίθεση, θέλοντας να πιάσει στον ύπνο τους «ασπρόμαυρους», με τον Κυνηγόπουλο να επιχειρεί ένα συρτό σουτ, τον Πασχαλάκη να αποκρούει ασταθώς και τον Μπαστακό να παίρνει το... ριμπάουντ και με πλασέ προ κενής εστίας να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Όντας με την πλάτη στον τοίχο, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο β΄μέρος αποφασισμένος να βρει άμεσα το γκολ της ισοφάρισης και να μπει σε θέση οδηγού, κάτι που έγινε στο 59΄ μετά από εξαιρετική σκέψη του Σάκχοφ και ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά, με τον Λημνιό να σημαδεύει τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Μετά την ισοφάριση, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειχνε ικανή να «χτυπήσει» την ανατροπή, η μπάλα όμως δεν έκανε το χατήρι του Λημνιού στο 65΄και ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε για μια ακόμη στιγμή αδράνειας στο 68΄με τον Λουμπαρδέα να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του για το 2-1.

Κάπου εκεί παρενέβη ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος προχώρησε σε άμεσες αλλαγές, τοποθετώντας τον Λημνιό ω δεξί μπακ, μεταφέροντας τον Κίτσιου στα αριστερά και τον Τόσκα δίπλα στον Βαρέλα προκειμένου να αγωνιστεί με τους Καρέλη, Πέλκα και Ελ Καντουρί ως τριπλέτα στην επίθεση. Μάλιστα, δεν δίστασε να τα παίξει όλα γι΄όλα, κλείνοντας τις αλλαγές του με τον Ζαμπά, αποσύροντας τον Μαουρίσιο.

Οποιαδήποτε πινελιά έβαζε όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου, φάνηκε πως δεν ήταν αρκετή προκειμένου να αλλάξει η εικόνα στο σκορ του παιχνιδιού, με τον ΠΑΟΚ να ηττάται εν τέλει με 2-1 και τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς με φόντο τον επαναληπτικό της Τούμπας.


Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ
Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Νέβιλ: Αν η Νότιγχαμ δεν σταματήσει να ασχολείται με τη διαιτησία θα πέσει
Ο Αντσελότι προανήγγειλε την επιστροφή του Κουρτουά