Ο ʼλεφ τα έφερε όλα... τούμπα!

Αν στα τέλη του περασμένου Ιούλη και στις πρώτες μέρες που ο Άλεφ είχε ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ΑΕΚ, έλεγαν στον Μαρίνο Ουζουνίδη, πως ο Βραζιλιάνος θα είχε "κλειδώσει" θέση βασικού σ’ ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, δεν υπήρχε περίπτωση να τον πιστέψει.

Αν μάλιστα έλεγαν στον τεχνικό της ΑΕΚ, πως αυτή η θέση βασικού του Άλεφ, θα ήταν ως κόφτης μπροστά στα στόπερ, τότε μάλλον θα τους πέρναγε για… τρελούς. Κι όμως η αλήθεια είναι πως έστω και αν ακόμα δεν έχει "κλειδώσει" οριστικά το σχήμα και η ενδεκάδα για το ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Βραζιλιάνος μέσος έχει "κλειδώσει" την παρουσία του στο αρχικό σχήμα.

Η αλήθεια είναι πως ο Άλεφ έχει πετύχει μια εντυπωσιακή ανατροπή στο ξεκίνημα του 2019. Έχει μετατραπεί σε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως έχει ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, σ’ όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει η ΑΕΚ στη νέα χρόνια. Τόσο στα τέσσερα στο πρωτάθλημα, όσο και στα δυο κύπελλο.

Σ’ αυτό έπαιξε ρόλο τόσο ο τραυματισμός του Κώστα Γαλανόπουλου, που δεν έχει καταφέρει να παίξει ούτε σ’ ένα ματς μέσα στο 2019. Όσο και το γεγονός πως ο Νέναντ Κρίστιτσιτς αφενός δεν είναι ακόμα στο 100% της ετοιμότητας του, αφετέρου είναι περισσότερο οκτάρι και λιγότερο εξάρι.

Βεβαίως ούτε και ο Άλεφ ήταν καθαρόαιμο εξάρι. Τουλάχιστον αυτό δεν είχε φανεί στην αρχή της σεζόν. Ωστόσο όταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης άλλαξε τον σχηματισμό, ο Βραζιλιάνος ήρθε να "κουμπώσει" σ’ έναν ρόλο μπροστά από τα στόπερ και ανάμεσα στα δυο εσωτερικά χαφ. Και σε κάθε ματς γίνεται όλο και καλύτερος, καθώς μαθαίνει όλο και περισσότερο αυτή την θέση. Έχει τα προσόντα, αλλά χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη τακτική προσήλωση.

Το σίγουρο είναι πως θα συνεχίσει να κρατά την θέση στη βασική ενδεκάδα. Ακόμα και αν ο Ουζουνίδης αποφασίσει να αλλάξει σύστημα στο ματς με τον ΠΑΟΚ, κάτι που δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες, ο Άλεφ θα είναι σίγουρα στο αρχικό σχήμα. Πολύ περισσότερο, αν τελικά η ΑΕΚ πάει με την καθιερωμένη διάταξη, που είναι και το πιο πιθανό.

Το κυριακάτικο (3/2) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, θα είναι ουσιαστικά το πρώτο σημαντικό ματς του Άλεφ, με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Τόσο στο ματς του πρώτου γύρου στην Τούμπα, όσο και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ο Βραζιλιάνος χαφ όχι απλώς δεν ήταν στην ενδεκάδα, αλλά είχε μείνει και εκτός αποστολής, ενώ με τον Παναθηναϊκό είχε μπει ως αλλαγή στο 81ο λεπτό. Από τότε ωστόσο, ο Άλεφ τα έχει φέρει όλα… τούμπα, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ουζουνίδη και την Κυριακή θα ξεκινήσει βασικός.
Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»